Slovenská základná škola v Dunajskej Strede
Ahojte, na akú školu chodia vaše deti? Hľadám kvalitnú základnú školu v okolí Dunajskej Stredy, kde sa vyučuje po slovensky viete mi nejakú poradiť?
No super som si aj myslela 😢 dochádzať denne do BA kvôli lepšej škole no neviem..
No super som si aj myslela 😢 dochádzať denne do BA kvôli lepšej škole no neviem..
@anonym_autor ja by som ss len chcela spýtať, že čo je podľa vás kvalitná škola? Však v každej škole majú tie iste smernice nie? Základná škola je podľa mna o tom, ako vy k tomu pristupite. Ako sa vy budete s dieťaťom snažiť učiť a podporovať ho.
Prístup ucitelov je jedine, čo môžete hľadať na základnej škole ale aj toto je tak veľmi subjektívne…
@anonym_autor ja by som ss len chcela spýtať, že čo je podľa vás kvalitná škola? Však v každej škole majú tie iste smernice nie? Základná škola je podľa mna o tom, ako vy k tomu pristupite. Ako sa vy budete s dieťaťom snažiť učiť a podporovať ho.
Prístup ucitelov je jedine, čo môžete hľadať na základnej škole ale aj toto je tak veľmi subjektívne…
@fok bohužiaľ nie všade dodržujú tie iste smernice netuším vôbec aká je kvalita škôl v DS keďže som tu nevyrastala, je to aj o spôsobe vyučovania, o individuálnom prístupe, podmienky a materiál, krúžky atď nie len dieťa naučiť to čo je v osnovách a adios
@fok smernice možno, aj plán výučby ale každá škola k tomu pristupuje inak. Mne chodí dcéra di Gabčíkova.. mali ísť podľa noveho vzdelávacieho plánu.. nie je o tom ani chýru ani slychu..pekne pokračujú podľa starého.. cudzí jazyk nehrozí, dokonca ani krúžok.. krúžky sú na hroznej úrovni.. vlastne takmer žiadne.. joga a mažoretky.. žiadny šport nič.. jedine plus je, že ich je v triede len 13 a ze majú naozaj zlatú pani učiteľka. Ale okrem toho skutočne nízka úroveň.. keď porovnám kamošky co majú deti v ba alebo v Šamoríne ten rozdiel je obrovský..
Dobry den, moj syn chodil do Jilemnickeho. Oproti ZS smetanov haj, je to ovela silnejsia skola. Vsetko co mali sa naucili, podla mna tato skola bola az prilis prisna, velky doraz sa kladol na ucenie sa naspamat a vykon.
Moj syn uz ma 18rokov, chodi na SS do BA, v Zs bol medzi najlepsimi ziakmi, aj teraz je a to sa neuci ani polovicu toho, co sa ucil na ZS.
Poviem uprimne, neviem, ci by som svoje dieta znova zapisala do tejto skoly, lebo enormne vela sa ucili a islo to na ukor volneho casu. To, co potrebuje dieta k zivotu, je pisat, citat, pocitat. Na Jilemnickeho matikar bol TOP, nemam co vytknut. Co sa pravopisu tyka, od zaciatku musite pisat denne kratke diktaty a nebude problem!
Anglictinu sa dobre naucil a dodnes je najlepsi anglictinar, syn je asi na urovni C1, ale chodil aj na helen doron anglictinu.
Mne, co sa tu nepacilo, ze ta dieta ako jedinec nebolo prijate, skor cakali, ze budu ako vojaci, vlastny nazor alebo myslienka sa mnohym ucitelom nepozdavala a skor to brali ako bezocivost.
Ja skor beriem to, ze to dusevne zdravie a stastie je dolezitejsie ako ten vykon! Ked je dieta sikovne a bude sa v dospelosti zaoberat tym, co ho zaujima, tak aj tak bude uspesne! Ja som velakrat videla na synovi, ze je to nanho vela..., ze su tam ucitelia, ktory si ventiluju stress na detoch....
A ked beriem to, co je teraz v BA ten pristup ucitelov je uplne iny! Nikdy by si nedovolili, ponizit dieta, davaju uctu tym detom a podla toho ako sa syn vyjadruje aj dostavaju uctu. Ked povie vlastny nazor, napad, tak je to cenene a podla toho ako sa ucitelia o nom vyjadruju, si myslim, ze ho maju radi.
Myslim, pocas tych 9rokov, co tam syn chodil, pozbieral vela dusevnych ran, kvoli nespravodlivosti a naladovosti ucitelov (cest vynimkam) a SS mu navratila opat sebavedomie.

@anonym_autor Podla mojich informacii su v DS iba dve zakladne skoly s vyucovacim jazykom slovenskym a to je ZS Jilemnickeho a ZS Smetanov haj.
V DS su ale (podla mna) kvalitnejsie prave tie s vyucovacim jazykom madarskym. Osobne si myslim, ze je jedno, ktory z tychto hore uvedenych SK si vyberiete, su na tom kvalitou rovnako...