Ako dlho ste dojčili dvojičky?
Ahojte
velmi by ma zaujimalo ako dlho sa vam podarilo dojcit dvojicky. A aj okolnosti okolo toho, pretoze sa mi okolnosti zdaju klucove. Zaujima ma to, pretoze sa casto v myslienkach vraciam a mrzi ma, ze sa to mne nepodarilo dlhsie.
Moja skusenost bola, ze sa mi dvojicky narodili v 34t po akutnom cisarskom v celkovej anestezii vecer. Deti som prvykrat videla az na druhy den. Dcerku som v naruci po prvykrat drzala az na 3 den a syna az na stvrty. Tri tyzdne boli deti v nemocnici z toho asi 2 tyzdne v inkubatore. Z nemocnice sme sa vratili domov. Deti uz boli naucene na flasu, klobucik a odmietali prsnik. Po stretnutiach s laktacnou poradkynou sme presli na cievkovanie a upravilo sa to. Nikdy sa mi nepodarilo plne dojcit, vzdy som musela aj prikrmovat, ale po case deti pili aj z prsnika (bez cievky). Vydrzali sme 5 mesiacov.
Niekedy mi je to luto a vtedy sa pytam. Ako to zvladli ini? Ako sa na to pozeraju a citia to?
@carrera poslednú dávku som nechala nočnú a keď som ich chcela nakojiť cez deň, zistila som že už v prsníkoch nemám dosť mlieka, ergo v noci si len cuckajú a nie reálne sa kŕmia a tak som to škrtla aj v noci. Priniesla som fľašu a tú si v noci pýtali stále menej a po roku sme sa snažili to pomaly škrtnúť a od tých 13 mesiacov spali celú noc.
@janka84105 no ja ich teraz ucim pit z flase. Jeden to pochopil, druhy to iba stlaca, kym vsetka voda na neho nevytecie a potom je cely mokry. Teda nie je to flasa s cumlom, ale s naustkom.
@carrera my sme prešli na cumlovu fľašu a dondes z nej pijú mliecko a cajik pijú z pohárika s naustkom.
Dakujem za pribehy. Uplne som zabudla sem chodit. Stahovali sme sa a ako dvojicky rastu je stale co robit. Drzim palce vsetkym. Tesim sa z pozitivnych sprav a gratulujem vsetkym, ktorym sa dojcenie podarilo. Je to skvele a zavideniahodne. Nam co to nevyslo napriek usiliu gratulujem tiez, ze sme to zvladli prezit a vyrovnat sa s tym
ja mam s tym dost zle skusenosti z porodnice..prvu dceru som dojcila dva roky, tak som samozrejme mala v plane aj dvojicky...mala som so sebou specialny velky kojaci vankus pre dvojicky🙂 prva sestricka mi ich priniesla obe a prisali sa uplne vzorovo🙂 aaale...niektore sestricky mi na kojenie priniesli LEN jedno dieta!! ked som sa udivene pytala kde mam druhe, povedali ze mam byt rada, a ze za dalsie tri hodiny mi ho prinesu!!musela som si to velmi vyrazne vydobijat....ze mam predsa dve deti, tak ich chcem kojit obe. aj doktorky...niektore to ocenovali, niektore tvrdili ze si trufam...iste ale je ze som potom kojila takmer do troch rokov obe🙂
hej..a rodila som v Ruzinove

jo a este som chcela napisat, ze nez sa dostali dvojcata ku mne, sestricky im hned po porode davali mlieko z flase bez mojho vedomia. Takze este o to to bolo horsie cele.