icon

Ako zvládnuť štyri deti vrátane dvojčiat v 3izbovom byte?

zuzik72
Včera o 19:24

Ahojte,

Ja viem, ze je tu milion roznych diskusii na temu dvojicky, ale potrebovala by som teraz realne nejake skusenosti, ako to zvladate, ked mate viac deticiek a zistite, ze cakate dvojicky. Da sa na to nejako pripravit? Da sa to zvladnut? Byvame v 3izbovom byte, ten zmenit nebudeme moct este par rokov. Auto by sa snad vacsie poriesit dalo. Stale sme pracovali s tym, ze ked tak kupime Ford Smax, kde su vzadu 3 isofixy. Ale vcerajsia kontrola u gynekologa vsetko zmenila 🙂 Na prvom sone pred 2 tyzdnami len poznamenal, ze nabuduce poradna, ale aj sono, aby sme skontrolovali. A vcera si spomenul, preco to chcel skontrolovat... ukazal mi 2 gestacne vaky s plodikmi...

Dakujem za vase pripadne postrehy 🙂

Strana
z2
anonym_c78dcb
Včera o 19:36

Drzim palce, nech tehotenstvo prebieha OK, ano, zvladnut sa to da a zvladnete to. 🙂 My mame inak Sharan, 5x isofix. Presne kvoli deckam rovnako starym... Kazdopadne, s nakupovanim takychto vacsich veci by som este par tyzdnov pockala, predsa len, hocico sa moze stat (neprivolavam, len realita). Drz sa.

anonym_05675f
Autor odpoveď zmazal
zuzik72
autor
Včera o 19:44
@anonym_c78dcb

Drzim palce, nech tehotenstvo prebieha OK, ano, zvladnut sa to da a zvladnete to. 🙂 My mame inak Sharan, 5x isofix. Presne kvoli deckam rovnako starym... Kazdopadne, s nakupovanim takychto vacsich veci by som este par tyzdnov pockala, predsa len, hocico sa moze stat (neprivolavam, len realita). Drz sa.

@anonym_c78dcb jasná vec, ja len pre budúcnosť zisťujem, riešiť budeme najskôr po novom roku 🙂 a ako staré máte detičky? Vďaka 🙂

mauduska
Včera o 19:46

keď dvojičky podrastú, nezmestia sa vám do izby dve dvojposchodové postele? Neviem ako ste riešili spanie s prvými dvoma, či spali samostatne vo svojej postielke alebo s vami v manželskej, ale ak by ste chceli spať spolu, tak by som asi spravila pre vás v spálni trojlôžko, nech sa pohodlne zmestíte ty, manžel aj dvojičky. Neviem čo iné je také komplikované, my sme boli traja súrodenci v jednej izbe a ešte by sa štvrtý určte bez problémov zmestil, ale sťahovali sme sa tesne predtým.
My sa budeme o pár mesiacov sťahovať a keďže manžel je na home office, potrebujeme, aby mal svoju izbu na prácu, teda deti budú s nami spať v jednej izbe kým najstarší nebude mať tak 6-7 rokov. Ale chystáme sa im šupnúť vedľa našej postele poschodovú. Človek si na kadečo zvykne a prispôsobí sa 🙂 hlavne keď máte na večer pre seba obývačku, kde máte kľud 🙂

zuzik72
autor
Včera o 19:50
@mauduska

keď dvojičky podrastú, nezmestia sa vám do izby dve dvojposchodové postele? Neviem ako ste riešili spanie s prvými dvoma, či spali samostatne vo svojej postielke alebo s vami v manželskej, ale ak by ste chceli spať spolu, tak by som asi spravila pre vás v spálni trojlôžko, nech sa pohodlne zmestíte ty, manžel aj dvojičky. Neviem čo iné je také komplikované, my sme boli traja súrodenci v jednej izbe a ešte by sa štvrtý určte bez problémov zmestil, ale sťahovali sme sa tesne predtým.
My sa budeme o pár mesiacov sťahovať a keďže manžel je na home office, potrebujeme, aby mal svoju izbu na prácu, teda deti budú s nami spať v jednej izbe kým najstarší nebude mať tak 6-7 rokov. Ale chystáme sa im šupnúť vedľa našej postele poschodovú. Človek si na kadečo zvykne a prispôsobí sa 🙂 hlavne keď máte na večer pre seba obývačku, kde máte kľud 🙂

@mauduska naše dve (3 ročná a 5 ročná) dcérky ešte spávajú s nami. Máme spojenú manželskú s jednolôžkom a miesta kopec. Takže takto isto by s nami isto spinkávali dvojičky, myslím, že aj do tých 5-6 rokov by sme to zvládli 🙂 ty máš dvojky?

mauduska
Včera o 19:54
@zuzik72

@mauduska naše dve (3 ročná a 5 ročná) dcérky ešte spávajú s nami. Máme spojenú manželskú s jednolôžkom a miesta kopec. Takže takto isto by s nami isto spinkávali dvojičky, myslím, že aj do tých 5-6 rokov by sme to zvládli 🙂 ty máš dvojky?

@zuzik72 No tak to je potom super ♥ Mám dvojročného a teraz čakáme druhé a toto je náš plán, ešte aspoň 5 rokov neriešiť nič väčšie, nech má manžel pracovňu k dispo a ušetríme zatiaľ peniaze 🙂

negymama
Včera o 19:54

my sme cvhilu byvali so styrmi detmi v 2-izbovom byt bez balkona, 52 m2.
Ale stavali sme v tom case dom, takze sme vedeli, ze to dlho trvat nebude, najmladsi mal takmer 2 roky , ked sme odisli do domu.
Nemali sme sice dvojicky /a to sme obaja s manzelom z dvojcat! 😀/, ale vsetko boli male deti, najstarsia mala cerstvych 7 , potom 5,3 a novorodenec.
Spali sme vsetci v spalni, kde sme dali 2x letisko a este sa zmestili aj 2 mensie skriky.
V druhej izbe bola obyvacka a herna.
Dalo sa to prezit hlavne tak, ze sme boli s detmi casto vonku, pomaly v kazdom pocasi.
Co nam chybalo boli ulozne priestory, ale kedze sme planovali ist do domu, tak sme stary byt uz neriesili.
v 3 izbovom, by som spociatku mala 2 starsie v detskej izbe a malickych pri sebe v spalni. Neskor urobit dve detske izby a z obyvacky mat aj na noc spalnu.
Spalna sa malo pouziva, prakticky len v noci.

anonym_69c51a
Včera o 20:35

Mate dve za cenu jedneho ... Odbijes si jedno tehotenstvo naraz miesto dvoch.

zuzik72
autor
Včera o 20:45
@negymama

my sme cvhilu byvali so styrmi detmi v 2-izbovom byt bez balkona, 52 m2.
Ale stavali sme v tom case dom, takze sme vedeli, ze to dlho trvat nebude, najmladsi mal takmer 2 roky , ked sme odisli do domu.
Nemali sme sice dvojicky /a to sme obaja s manzelom z dvojcat! 😀/, ale vsetko boli male deti, najstarsia mala cerstvych 7 , potom 5,3 a novorodenec.
Spali sme vsetci v spalni, kde sme dali 2x letisko a este sa zmestili aj 2 mensie skriky.
V druhej izbe bola obyvacka a herna.
Dalo sa to prezit hlavne tak, ze sme boli s detmi casto vonku, pomaly v kazdom pocasi.
Co nam chybalo boli ulozne priestory, ale kedze sme planovali ist do domu, tak sme stary byt uz neriesili.
v 3 izbovom, by som spociatku mala 2 starsie v detskej izbe a malickych pri sebe v spalni. Neskor urobit dve detske izby a z obyvacky mat aj na noc spalnu.
Spalna sa malo pouziva, prakticky len v noci.

@negymama tak to teda obdiv. Ja dufam, ze ked dvojicky vyrastu sa nam podari 4izbacik 🙂

anonym_000a4a
Včera o 21:14

@zuzik72 Sexovať s ochranou. Nech sa nekotíte.

zuzik72
autor
Včera o 21:19
@anonym_000a4a

@zuzik72 Sexovať s ochranou. Nech sa nekotíte.

@anonym_000a4a myslím, že po 3 deťoch túži veľa párov. Ale to, že sa nám podarili dvojičky, tak to už človek nijak neovplyvní. To je snáď jasné každému. Ale vďaka za radu ;) ps.: trošku prelistujte koníka a zistíte, koľko párov splodilo dieťa napriek ochrane. Pekný zvyšok večera 🙂

anonym_000a4a
Včera o 21:20
@zuzik72

@anonym_000a4a myslím, že po 3 deťoch túži veľa párov. Ale to, že sa nám podarili dvojičky, tak to už človek nijak neovplyvní. To je snáď jasné každému. Ale vďaka za radu ;) ps.: trošku prelistujte koníka a zistíte, koľko párov splodilo dieťa napriek ochrane. Pekný zvyšok večera 🙂

@zuzik72 Tak nesexovať vôbec potom. Nie ste zajace.

zuzik72
autor
Včera o 21:22
@anonym_000a4a

@zuzik72 Tak nesexovať vôbec potom. Nie ste zajace.

@anonym_000a4a túto radu si zapíšem za uši! Dúfam, že sa jej držíte aj vy 🙂

anonym_000a4a
Včera o 21:22
@zuzik72

@anonym_000a4a túto radu si zapíšem za uši! Dúfam, že sa jej držíte aj vy 🙂

@zuzik72 Načo my ? My miesto máme. Rodinný dom.

anonym_9b5779
Včera o 21:26

Neboj sa to date,hlavne nech ste zdravi,a deticky sa krasne vyvijaju a rastu,a porod nech je rychly a co najmenej bolestivy.
My sme pri 3tom,kupovali 7miestne,a stahovali sa do domu.Pri 5tom sme uz kupili 8miestnu dodavku pre vsetkych,ja mam 5miestne,syn tiez.
Neboj,uzivajte si ten cas,leti strasne rychlo.
Ja uz mam velke deti 18r,16r,14r,10r a 3r.Ani neviem ako rychlo to ubehlo.

anonym_000a4a
Včera o 21:30
@anonym_9b5779

Neboj sa to date,hlavne nech ste zdravi,a deticky sa krasne vyvijaju a rastu,a porod nech je rychly a co najmenej bolestivy.
My sme pri 3tom,kupovali 7miestne,a stahovali sa do domu.Pri 5tom sme uz kupili 8miestnu dodavku pre vsetkych,ja mam 5miestne,syn tiez.
Neboj,uzivajte si ten cas,leti strasne rychlo.
Ja uz mam velke deti 18r,16r,14r,10r a 3r.Ani neviem ako rychlo to ubehlo.

@anonym_9b5779 Bude dediť 5 ľudí. Nič sa im neujde.

anonym_9b5779
Včera o 21:47
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 Bude dediť 5 ľudí. Nič sa im neujde.

@anonym_000a4a a??Tak bude a co teraz??

anonym_000a4a
Včera o 21:52
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a a??Tak bude a co teraz??

@anonym_9b5779 Teraz zatiaľ. Prúser bude až potom.

anonym_9b5779
Včera o 21:56
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 Teraz zatiaľ. Prúser bude až potom.

@anonym_000a4a ked umreme???Nuz,to my tu uz nebudeme.A tiez kde je napisane,ze musia dedit,co ak dom predame a na dochodku pojdeme na cestu okolo sveta??Uzijeme si posledne krasne dni spolu s muzom.Rodicia si mozu robit zo svojim majetkom co kolvek.

komir63
Včera o 21:59

@zuzik72 Gratulujem k toľkému šťastiu! Dobrých ľudí sa veľa zmestí! Aj do auta, aj do bytu. Všetky "priestorové" problémy sa časom vyriešia.

anonym_000a4a
Včera o 22:02
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a ked umreme???Nuz,to my tu uz nebudeme.A tiez kde je napisane,ze musia dedit,co ak dom predame a na dochodku pojdeme na cestu okolo sveta??Uzijeme si posledne krasne dni spolu s muzom.Rodicia si mozu robit zo svojim majetkom co kolvek.

@anonym_9b5779 Len keď sa z tej cesty okolo sveta vrátite, aby vám mal pri takomto postoji kto meniť plienky... ale to je čisto vaša osobná vec. Kto si ako zariadi tak má.

anonym_9b5779
Včera o 22:04
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 Len keď sa z tej cesty okolo sveta vrátite, aby vám mal pri takomto postoji kto meniť plienky... ale to je čisto vaša osobná vec. Kto si ako zariadi tak má.

@anonym_000a4a presne tak a my sme sa zariadili presne tak ako sme chceli.Akurat pred vcerom sme ratali kolko ranajok treba urobit,bolo nas doma 10,ja to milujem.Milujem ked je u nas vela deti,pomozu aj si zarobia.

komir63
Včera o 22:09

Môj starý otec pochádzal zo 16-tich detí. 🙂 A všetci žili šťastne...až kým nepomreli, ako sa píše v rozprávkach.

anonym_000a4a
Včera o 22:15
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a presne tak a my sme sa zariadili presne tak ako sme chceli.Akurat pred vcerom sme ratali kolko ranajok treba urobit,bolo nas doma 10,ja to milujem.Milujem ked je u nas vela deti,pomozu aj si zarobia.

@anonym_9b5779 Dobrú chuť k raňajkám. Dúfam, že aj káva bude.

anonym_9b5779
Včera o 22:20
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 Dobrú chuť k raňajkám. Dúfam, že aj káva bude.

@anonym_000a4a deti kavu nepiju.

anonym_000a4a
Včera o 22:38
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a deti kavu nepiju.

@anonym_9b5779 Však vy statní dospeláci. Ba energiu 🐇

anonym_9b5779
Včera o 22:40
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 Však vy statní dospeláci. Ba energiu 🐇

@anonym_000a4a ano my dospelaci si robievame z kavovaru,americano.Das si,ponuknem aj teba.

anonym_000a4a
Včera o 22:50
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a ano my dospelaci si robievame z kavovaru,americano.Das si,ponuknem aj teba.

@anonym_9b5779 Áno, Ty amerikáno. V robote si zrejme ešte ani nebola. 5 detí. Počítam tak 15 rokov materskej.
Daňoví poplatníci zaplatia, štát vyplatí. Ty americhcáno.

anonym_9b5779
Včera o 22:54
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 Áno, Ty amerikáno. V robote si zrejme ešte ani nebola. 5 detí. Počítam tak 15 rokov materskej.
Daňoví poplatníci zaplatia, štát vyplatí. Ty americhcáno.

@anonym_000a4a keby len slovaci,este aj cesy.

anonym_000a4a
Včera o 23:02
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a keby len slovaci,este aj cesy.

@anonym_9b5779 No keď si aj tam roztiahla, je to možné.

Strana
z2