icon

Ako zvládnuť štyri deti vrátane dvojčiat v 3izbovom byte?

zuzik72
Včera o 19:24

Ahojte,

Ja viem, ze je tu milion roznych diskusii na temu dvojicky, ale potrebovala by som teraz realne nejake skusenosti, ako to zvladate, ked mate viac deticiek a zistite, ze cakate dvojicky. Da sa na to nejako pripravit? Da sa to zvladnut? Byvame v 3izbovom byte, ten zmenit nebudeme moct este par rokov. Auto by sa snad vacsie poriesit dalo. Stale sme pracovali s tym, ze ked tak kupime Ford Smax, kde su vzadu 3 isofixy. Ale vcerajsia kontrola u gynekologa vsetko zmenila 🙂 Na prvom sone pred 2 tyzdnami len poznamenal, ze nabuduce poradna, ale aj sono, aby sme skontrolovali. A vcera si spomenul, preco to chcel skontrolovat... ukazal mi 2 gestacne vaky s plodikmi...

Dakujem za vase pripadne postrehy 🙂

Strana
z2
anonym_9b5779
Včera o 23:03
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 No keď si aj tam roztiahla, je to možné.

@anonym_000a4a no vidis ako sa mam dobre.

anonym_000a4a
Včera o 23:20
@anonym_9b5779

@anonym_000a4a no vidis ako sa mam dobre.

@anonym_9b5779 To vidím. Prázdna hlava, plný rozkrok

anonym_9b5779
Včera o 23:21
@anonym_000a4a

@anonym_9b5779 To vidím. Prázdna hlava, plný rozkrok

@anonym_000a4a tu mas akurat tak ty,a k tomu frigidita domaca.

anonym_2d243b
Dnes o 02:57

@zuzik72 my sme fungovali v malom 3 izbaku so 4 detmi (63m2 aj s lodziou), do veku najmladsej 1,5 roka. Dalo sa to prezit, ale starsie deti mali malo miesta uz na skolu, ucenie, ulohy si robili v obyvacke a mini detska bola len na spanie, skrina a mini kutik s hrackami. Takze obyvacka bola centrom diania. Mali sme ale kupeny dom, odkedy sme cakali tretie dieta, len prerabka trvala cca 4 roky. S dvojickami je to trochu ine.
Deti mali pri stahovani 11, 9, 3,5 a 1,5 roka.
Co sa auta tyka, mali sme Skodu Suberb, ked sme cakali stvrte, kupili sme Chrysler Grand Voyager, no ked nam predvlani na jar na nom odisla prevodovka a 3/4 roka nevedeli na to prist, co je zle 🫣🙃, tak sme kupovali Ford Galaxy hybrid. Len, ked sa obsadia vsetky sedacky, nema to prakticky ziadny kufor. To uz je vacsia Alhambra alebo Sharan. Teraz sa nam narodilo piate a uz uvazujeme, ze pojdeme do 9 miestneho s predlzenym kufrom, nech sa aj na dovcu napraceme, plus kocik. Do Voyagera sa zmestime, ale predsa ma uz svoj vek.
Takze urcite nieco 7 miestne, sestra ma len 2 deti a kupovali 7 miestne 😁, ale to aj kvoli mamine, ocinovi. Ked ich beru napriklad ku nam na navstevu, vylety,...a predsa, tie vajicka a otocne sedacky (nedam na to dopustit), zaberaju vela miesta.
A inak gratulujem, nech je vsetko v poriadku 🤩.

anonym_2d243b
Dnes o 03:02
@zuzik72

@anonym_000a4a myslím, že po 3 deťoch túži veľa párov. Ale to, že sa nám podarili dvojičky, tak to už človek nijak neovplyvní. To je snáď jasné každému. Ale vďaka za radu ;) ps.: trošku prelistujte koníka a zistíte, koľko párov splodilo dieťa napriek ochrane. Pekný zvyšok večera 🙂

@zuzik72 z takych blbych komentarov si nic nerob, my mame 5 deti a je to krasne, ziadne dvojicky k tomu. No tak sme sa "nakotili" a co ako? 🙄 Chciet tretie dieta je uplne normalne a ked sa podaria dvojicky, tak len debil moze napisat taky komentar ako ten frustrovany anonym.

anonym_59651f
Dnes o 04:07
@zuzik72

@anonym_000a4a myslím, že po 3 deťoch túži veľa párov. Ale to, že sa nám podarili dvojičky, tak to už človek nijak neovplyvní. To je snáď jasné každému. Ale vďaka za radu ;) ps.: trošku prelistujte koníka a zistíte, koľko párov splodilo dieťa napriek ochrane. Pekný zvyšok večera 🙂

@zuzik72 vy ste tuzili po 3.dietati do 3 izboveho bytu? Vobec ste neuvazovali ze uz pri 3 detoch vam treba vacsi priestor?

anonym_9b5779
Dnes o 04:51
@anonym_59651f

@zuzik72 vy ste tuzili po 3.dietati do 3 izboveho bytu? Vobec ste neuvazovali ze uz pri 3 detoch vam treba vacsi priestor?

@anonym_59651f no a co???Muz je tiez zo 4 deti,vsetko chalani a cele detstvo vyrastali v 3izbovom.Ja som tiez zo 4 surodencov a my sme byvali 2izbaku.Aj ked sa sestra s bratom odstahovali,pribudol brat takze sme dlhe roky boli iba 2 deti.
My s muzom sme preto tuzili obaja po 4 detoch,planovanych ale aj po dome.
Vsetko,co sme v zivote chceli sme dokazali,sme na to 2ja rovnocenny otec a matka,a tak isto sa rovnocenne starame o deti.Ani dovolenky nie su problem,dokonca v juli a cez ck.

Strana
z2