icon

Čakám dvojičky, na čo všetko sa pripraviť?

katkami123
11. jan 2021

Ahojte, cakam dvojičky, jednovaječné a každé ma svoj obal. Už som kade-čo prečítala na nete, až sa mi oci krútia, na druhej strane maminy dajte tipy, triky ako si zjednodušiť život. A hlavne na co sa pripraviť počas tehotenstva, viem, ze jednovaječné sú rizikové a už teraz sa pripravujem na cisársky. Všetko co Vam pomohlo, sem s tým.

janulka2805
12. jan 2021

@katkami123 No ja som pomaly v 28 tt a posledné asi 3 týždne správam hrozne 🤔😊😊 Nie a nie si nájsť polohu, to ma tlačí, to ma bolí..... No niekedy mi príde, že som už v 38 tt 🤭🤭🤭😁😁😁

bekanusenka
12. jan 2021

@katkami123 netrap sa,vacsinu veci aj tak neovplyvnis 🙂 ja som mala hyperemesis garavidarum, nepomahali mi ani infuzie torecan v nemocnici...preslo to az same v 22tt. A posledne 3 mesiace som spavala posediacky na gauci :D ale vsetko to za to stalo 💙💙

katkaba1
12. jan 2021

Mám 7 mesačné dvojky. Úprimne, naozaj veľmi úprimne - na to sa pripraviť nedá😄

juliet86
12. jan 2021

@katkami123 v nemocnici ti p9moze personal. masaker zacina az doma. precitaj si gina ford kvoli reziku. maj zavinovacky. chod na onoine laktacny kurz ak sa citis na kojenie. precitaj si o tandeomovom dojceni. maj pripravene namrazene jedlo mrazaku. popros prve tyzdne mamu svokru nech ti nosoa navarene. ak si vie manzep vziat dovopenku na prve tyzdne tak super

zafir
12. jan 2021

@katkami123 nemám dvojičky no myslím si, že kľúčová je podpora najbližšej rodiny, a dobrý manažment všetkých činností týkajúcich sa detí a domácnosti. Bude to náročné, to bezpochyby no materinská láska je najsilnejšia na svete. Neboj zvládneš to.

janulka2805
12. jan 2021

@bekanusenka Ahoj 🙂 Chcem sa opýtať, na prirodzený pôrod stačí, ak je to spodné bábätko dole hlavkou???? 😊 Lebo ja som dnes v 27+4 tt a včera na poradni mi povedali, že jednu mám uloženú až dole a to dole hlavičkou a druhá úplne hore, hore hlavičkou.... 🤭🤭😊

bekanusenka
12. jan 2021

@janulka2805 ano, u nas v BB staci. Celkovo tu sekcie idu az naozaj v nutnych pripadoch. Staci ked prvorodeny je hlavickou dole, oni potom to druhe dietatko vedia otocit v brusku. Ked su obidve dole hlavou tak ked porodis prveho , porodne asistentky ti budu drzat brusko aby sa druhy neotocil a isiel tiez hlavkou dole.

janulka2805
12. jan 2021

@bekanusenka Aha, ďakujem ti 😊 Ja myslím, že tá spodná sa už neotočí a ostane už dole hlavičkou.... Joj, snáď to dobre dopadne 🤭😊😊😊

marrydreamkas
12. jan 2021

@janulka2805 ja som rodila sekciou a za mna uplne super,osobne si myslim,ze to je pre dvojicky bezpecnejsie, ale to je len moj skromny nazor ;)

janulka2805
12. jan 2021

@marrydreamkas Veď práve, že ja by som si bola asi istejšia, keby idem sekciou.... 🤭

katkami123
autor
13. jan 2021

@bekanusenka
Fuuuuu no možno ma aj to čaká 😀🙂

mamickalisticka
25. jan 2021

Ja tiež čakám dvojky mono bi, som momentálne 26tt prebiehajúci, a zatiaľ to zvládame super, vahovo maju minimálny rozdiel zatiaľ, v domácnosti sa obraciam, a aj pri mojom dvojročnom synovi.. Až mi je to divné, že to zvládame tak dobre a bojím sa že sa to zo dňa na deň mení.. Ja pôjdem určite sekciou a budem ju aj vyžadovať.. Idem totiž na sterilizáciu hneď po.. Výbavu mam pripravenú, po pôrode už len kupime kočík s vajkami, ten už mam zajednany.. Veľmi sa tešíme a bojím sa len toho, že si zmyslia vyjsť skôr ale verím že to bude až po 35tt 🙏

katkami123
autor
26. jan 2021

@mamickalisticka
A tehotenstvo máš aké? Ja mám dosť nevoľnosti. Netrpím to ruky, nohy? A v noci sa to dá spať?

katkami123
autor
26. jan 2021

@mamickalisticka
Netŕpnu ti ruky, nohy??

mamickalisticka
26. jan 2021

@katkami123 spávam super, len nikdy nemám dosť a keď je muž doobeda doma, tak ma nechá vyspať aj do pol 11, večer ťažšie nájdem polohu na spanie ale potom sa mi spí už dobre, ešte sa vladzem aj otáčať 😃 tehotenstvo super, presne ako pri jednom, len mam väčšie bruško no a cítim že sú dve, že nie som taka obratna ale chodím s malým aj von, aj ho stále nosím na rukach keď treba. Na večer zvyknem mat trochu opuchnuté dlane a chodidla, ale keď si ich vyložím alebo dam striedavu horucu a ľadovú sprchu nôh a ruk tak to prejde.. Práve preto že sa cítim tak dobre tak mam strach že ma doktor prekvapí pri prehliadke, nechcem ísť do nemocky skoro 🙄

katkami123
autor
26. jan 2021

@mamickalisticka
Tak to je radosť čítať, lebo skôr čítam, ze mamičky majú problém v noci. Ka mám tiež problém nájsť polohu, ale dá sa mi niekedy ešte spat aj na bruchu, tak si tu polohu užívam pokial sa dá. No a v noci sa budím vždy ešte na toaletu ísť a napiť sa. Už dom rozmýšľala aj vo vyšších mesiacoch nad tehotenským vankúšom, vraj veľmi pomáha. Vy ho máte. Hlavne kľud, viem o čom hovorím, mala som veľmi stresujúce obdobie, keď mi určovali, že sú spolu v jednom vaku, od kedy zistili, že sú v dvoch som pokojnejšia.

katkami123
autor
Autor odpoveď zmazal
katkami123
autor
26. jan 2021

@mamickalisticka
A nevoľnosti máte? Lebo ja musím lieky užívať až.

mamickalisticka
26. jan 2021

@katkami123 nemám tehotenský vankúš, mám len klasický obyčajný vankúš, ja pod hlavu používam malý a ten veľký mam medzi nohami a pod bruchom (jeden).. Ja v noci nezvyknem ísť na wc až ráno keď sa zobudím. (chodím spať okolo jednej v noci).. Nemám nevoľnosti, mala som tie prvé 3 mesiace, nevracala som, len mi byvalo zle keď som dlho stála alebo keď som cítila nejaký čudný pach.. Užívam len magnezium (3x denne) a železo (1x.)

katkami123
autor
27. jan 2021

@mamickalisticka
Ja tiež železo a magnezium

escape22819
28. jan 2021

@katkami123 ahoj 😉 ja tiez cakam dvojicky, 22 tyzden som. Mozeme popisat kludne, aspon sa budem mat komu postazovat a hlavne niekomu kto tomu rozumie 😀 . Ja sa uz citim ako slon, neobratne.

katkami123
autor
28. jan 2021

@escape22819
A tiež chodíš na kontroly teraz každé 2 týždne? U nás nepúšťajú do nemocnice bez certifikátu. Ja si už neviem ani predstaviť chodiť sa teraz každé 2 týždne paličkovat

escape22819
29. jan 2021

@katkami123 kazde 3 tyzdne, niekedy 4 chodim. Ty si v kolkom tyzdni?

katkami123
autor
31. jan 2021

@escape22819
Ja už 16tt+5, ale do pôrodu musím chodiť na rizikovú poradňu každé 2 týždne. Do toho ku svojmu gynekológovi + na odborne skríningove vyšetrenia ako bezne chodia iné mamičky

escape22819
1. feb 2021

@katkami123 tak mas toho dost veru, ja nastastie len k mojej gyn. Ja zacinam 23 tt , uz je to tazke dost, zle sa mi dycha a spi.. do toho dalsie veci. Uz nech to je za mnou 🙂

katkami123
autor
2. feb 2021

@escape22819 mna to ešte čaká, som 17tt, ale už som čítala čo baby zažívajú vo vyšších mesiacoch a teda pôrod bude asi vykúpenie.

escape22819
3. feb 2021

@katkami123 to veru ano, vykupenie. Uz aby to bolo 😀 . Ale este daleko to je.

ktochytavzite
3. feb 2021

@katkami123 na skorsi porod sa priprav.
Ale pokial budes mat babatka kt dibre bydu spat,tak je to pohoda,lahoda,hl od zaciatku im rob rovnaky rezim obe krmit naraz obe usoavat naraz ak jefnovsa zobudi skor,zobud aj druhe aby si zasa usoavala rivnako.A najlepsie je ich naucit zasoavat same.

ktochytavzite
3. feb 2021

@katkami123 a inak tehotenstvo z dvojickami mi robilo problem len na zaciatku ,grcanieba tak ale naor v noci sa mi dobre spalo ale ja som rodila uz 32tyz .

janulka2805
3. feb 2021

@ktochytavzite Ahoj, vidím, že si rodila už v 32 tt, chcem sa opýtať či bolo/je všetko v poriadku???? A prečo si musela tak skoro???