icon

Chcela by som si písať s mamičkami, ktoré majú dvojičky

bea97
7. nov 2019

Ahojte baby chcela by som si viac popísať s mamičkami co majú dvojičky alebo čakajú dvojičky 🙂 ja tiež čakám dvojičky 🙂

petinka30
5. apr 2020

Kedy ste rodili? Bolo to pred termínom a ako ste to zvládali? Keďže sú to twins tak nieje to obtiažné keď sa začnú hýbať. Tetaz som v 10 tt tak očakávam že tak za 3 tt.

elenita
5. apr 2020

@petinka30 Ahoj, ja som rodila v 35+5 tt akutnym cisarskym, praskla mi plodova voda. Bolo to uplne v pohode, brusko som mala male, prve pohyby v 17 tt 😉

petinka30
5. apr 2020

@elenita ja už sa tak neviem dočkať na prvé pohyby. Je to nasr druhe tehotenstvo tak už čakám kedy budem v 3 mesiaci a budem načúvať telu. Prvý pôrod musel byť cisárskym lebo sa z kanála niejak vsunul naspäť a doktor nechcel nič riskovať. Myslíš že to pôjde na cisársky?
Prvé tehotenstvo som niejak nevnímala časovo toto však jak krby sa vlieklo pomaly. Moja zmena nalad je tak častá. A keď ma niečo rozplače tak hned začne aj žalúdok pracovať. Pri najhoršom nutkanie až zvracanie. Nieje to stále by som povedala že je to lepšie ako pred mesicom ale vždy je to nepríjemné.

serena82
6. apr 2020

@petinka30 aj ja mam pocit ze sa to vlecie😮v prvom to slo rychle asi preto ze som pracovaka,cas siel rychlejsie.teraz som doma a mam pocit ze to ide ako v lete na saniach.som 22tt a pohyby niekedy nic a niekedy az moc😂

petinka30
6. apr 2020

@serena82 no tak teraz hlavne musíme na seba a svoje rodiny dávať pozor a tým aj na detičky. Hrozna doba je teraz.
Prosím ťa aké to je pocitovo z dvojičkami? Niekedy neviem čo jest bo ešte mam také chvíľky cez deň hlavne k večeru že idem 2x 3x na wc🤢🤮 ale cez deň keď stále čo len bebe pomaly jem alebo niejaku polievku pocmurkávam tak je to ok. Uzivam femibion ale neviem či to stačí keď sú to dve deťúrence.

bea97
autor
6. apr 2020

@petinka30 ja čakám dvojičky a neuzivam žiadne vitamíny nič. Ja som v 31tt a teraz nepociťujem veľa jest keď sú už väčšie

petinka30
6. apr 2020

@bea97 kazdy ro mna chce liať plno vody. Ale mne niekedy proste nepusti. Je to ok? Hlavne teraz som zacala trošku viac piť ako v druhom mesiaci. Je to už z tym grcanim lepšie. Mala niektora trapenie z pochom od kavy alebo praženym jedlom?

bea97
autor
7. apr 2020

@petinka30 ja som bola v nemocnici kvôli nízkemu tlaku teraz pred týždňom som nepila veľa vody treba vypiť aspoň 3L za deň mne to tiež niekedy nejde ale treba sa prekonať predsa mame v tele ešte 2 životy 🙂 . Ja nepijem vôbec kávu a vyprážané jedlo mi nič nerobí.

annaxx28
7. apr 2020

S tým jedením sa veľmi netrápte pamäte čo Vám chutí. Ja som pri prvom tehu pribrala 25 kg. A teraz pri dvojcatach ledva 20 a to sa mi narodili krásne anjeliky 31.3. O 5.00 z vahami do 3kg obaja a dĺžkou 48cm.

serena82
7. apr 2020

@petinka30 brala som femibion ale uz neberiem
Ja jem vsetko ako predtym,akurat plesnove syry a pečenovu pastetu.teraz beriem len kys.listovu,zelezo a injekcie som dostala tie najslabsie

serena82
7. apr 2020

@annaxx28 super blahoželam💖💖💖a máš parik?ako to zvladaš???ja pri prvom som pribrala 10kg a teraz pri dvoch 6-7kg zatial a to som 22tt

petinka30
7. apr 2020

@serena82 injekcie prečo a aké. Ak ti môžem poradiť ak si niečo picháš tk si to miesto vpichu schlaď na chvíľku kockou ľadu. Nebudeš cítiť vôbec vpich. Mne to poradila moja mamka.

serena82
9. apr 2020

@petinka30 kdeže před rokom som v 3 mesiaci potratila, chodim na kontroly na hematologiu, brala som anopyrin no velmi som krvácala z nosa, dali mi injekcie clexane.

annaxx28
9. apr 2020

@serena82 ja som.pribrala dosť na bábätká ako mi povedal lekar takže pekne len papaj ono sa to potom stratí vidím na sebe moj manžel mi povedal že vob3c nevyzeram že by som nedávno rodila. No co sa tyka zvladania je to dost náročné ale nádherné take pokladiky naše. Musíš si nájsť systém chovať ich naraz,umývať naraz ,spavat naraz a vsetko spolu aby si sa aspoň kus stihla účesat a najest 🙏🤣,ale stoji to za to. Drzim palce nech to doiahnes co najdalej.

serena82
12. apr 2020

@annaxx28 dakujem😉ked to zvladli ine kočky,musíme aj my.nič ine nám neostáva😉

petinka30
14. apr 2020

Ahoj baby dnes som bola na ultrazvuk a kontrolu krv... A naše malé bublinky majú 4,5cm sme v 11tt ako ste to mali alebo máte vy?

bekanusenka
14. apr 2020

@petinka30 my sme 29tt, chalani maju uz vyse 1000g 🙂 ako sa citis? Uz ti nebyva zle ?

petinka30
16. apr 2020

@bekanusenka ahoj. Tak ráno trochu žlče občas krv z nosa sa pustí lebo mám tlak v hlave. Celý deň potom ok a potom to príde okolo 19tej pár krát zvracanie ale totom ked sa to ukludni tak spim do rána

serena82
17. apr 2020

@petinka30 hadam ti o prejde, mne ze vobec nebolo, prekažali mi voňe, pachy, káva, tú veľmi eěte teraz nemusím, akurát vypijem nescafe, predtým som ju nepila😀 to su tvoje prvé detičky??

petinka30
17. apr 2020

@serena82 nie toto je druhé tehotenstvo. Ale po 7 rokoch. Pri malom som to mala tiež niejk takto keď to beriem spätne ale teraz čakáme dva a preto je to zase niečo nové. Začínam už jesť aj ovocie prijimam už potravu varenú ale mäso veľmi nemusím,vajcia to som sa objedla na začiatku tehotenstva a teraz ich nemôžem dať ani do úst. Kávu ani cítiť 🙄 čo ja som si ju rada vychutnávala. A zásadne čo nezjem je kupovaný chlieb. Keď si ho urobím doma je to ok. Ale kupovaný chlieb proste to je jasné zvracanie.
Chcela by som ich už aspoň cítiť že sa tam dnu niečo pekné deje. Joooj už by som ich hladkala hneď tam kde by som niečo ucitila. Z prvým som sa tak stále hrala. Aj keď bolo časom plno kopancov ale bolo to pekné. Och mame ešte len 3m a som tak nedočkavá čo to bude🙄 vraj až v 20tt by sa to dalo zistiť moja gynda vravela. Len dúfam že bude moje brucho dosť elastické aby to zvládlo n dva čo najdlhšie.

serena82
20. apr 2020

@petinka30 ja mam tiez chlapca,31.7 bude mat 8 a teraz dvojicky.pri prvom som ani nevedela ze s tehotna😂teraz to je ine,predsa su tam 2 male 🐒🐒a asi aj vek,pretym som robila vsetko do prace chodila,teraz som doma.pohyby som zacala pocitovat skoro,a uz v 11-12 tt mi povedali co ro bude zase chlapci😮😂😂no pri tom druhom tak opatrne ze asi.tak ti drzim palce aby ti to ubehlo a bolo vsetko ok.najlepsie vydrzat co najdlhsie

petinka30
20. apr 2020

@serena82 hmm no tak neviem mojej doktorke sa asi potom nechce poriadne vyšetrovť alebo čo. Lebo že až v 20tt aj to no uvidíme. Ale hlavne že nám ponúkla na preštudovanie odber krvy za 300 - 450€ kde sa to dá zistiť. Ta si myslím super. Ty si asi na hlavu. Plno žien na MK píše že už v tom napr. 14-15tt už im povedali že či tam niečo rastie alebo stále nie.

petinka30
20. apr 2020

@serena82 a zase aj to že pohyby. Minule som niečo citila a chvenie žalúdka to asi nebolo. Ale neviem to iste. Stale ruku dávam na podbruško a uplne sa sústredím hladkám a čakám čo sa bude diať. Či budem niečo cítiť. Hmm tak rada by som ich už citila. Mne je obcas este zle. Niekedy ráno niekedy večer alebo tesne pred spaním niečo dať von a potom je to ok. Obcas ma pobolieva hlava a keď zvracnem tak sa pustí aj krv z nosa. Neviem ci ti mam nahlásiť doktorke hned alebo až na najbližšej kontrole. Je to občasné takže snažím sa to aj tak brať. Och v okolí nieje nikto s kym by som si poriadne pokecala čo a ako kde kedy... Je to také jemne stresujuce lebo chcem len aby bolo všetko ok. Pri prvom to bolo dosť ťažké lebo sme museli bojovať o zdravie. Ale zvladol to. Chvála Bohu. Teraz je to dajak zafixovane vo mnr a proste nevedomosť je pre mňa jak k3by som sedela na výbušnine. Ale tak snauim sa veľa j na nete čítať ale je to tam všetko na jedno kopyto

serena82
22. apr 2020

@petinka30 aj mne sa sustala krv z nosa ale ked sa pustila tak brutal.je to normalne v tehotenstve ale urcite by ta mala poslat na hematologiu aby si bola sledovana
Ja chodim.kazdy mesiac na obdery a kontrolu.a kedze cakam dvojicky musim si pichat klexane.sama doktorka by ta mala poslat

petinka30
24. apr 2020

Kedy ste začali pociťovať prvé pohyby keď to bolo vaše druhé tehotenstvo. Mala niektora z vás občasné pichanie v chrbte?

adriana132
24. máj 2020

Ahojte...aj my čakáme dvojičky. Tri deti už máme (8 r., 6 r., 3 r.) . Som v 30 tt. Teraz vo štvrtok som bola na poradni... čakáme chlapcov.. momentálne odhad váha 1500 a 1600 g... Aj faldíky že už majú... Tak ich asi dobre krmim 😂 zatiaľ 13 kg plus....už sa musím asi krotiť a jesť v menších dávkach.

nedzi123
25. máj 2020

@bea97 ahoj aj ja som tak mala. A rodil som v 38tt cisarsky.

bea97
autor
25. máj 2020

@nedzi123 mi sme sa narodili 34+4 už máme 2tt

adriana132
25. máj 2020

@petinka30 u mňa v 14 tt. Teraz pri dvojičkách...Ale tehotenstvo v poradí 4.te 🙂 každá asi inak. Napr. Hovoria že prvorodička až v 20, že skôr určite nie.. .. blbosť.. ja už v 17tt a aj manžel videl tie "kopačky". Pri druhom a treťom na začiatku 16 tt.

serena82
31. máj 2020

@bea97
@adriana132 tak to je super váha.ja som tiež v cca skoro 30tt a jeden drobček má 1500 g a druhý má 1350g.a pribrala som cca 13/15kg +'-