Dokedy ste mixovali stravu?
Ahojte mam dve deticky dvojicky zajtra maju rok a papaju mi vzdy len mixovane neviem ci to tak ma byt aby rocne deti papali len mixovane dokedy ste detom mixovali stravu a ako ste naucili papat nemixovane? Dakujem za radu
@my_kids_my_love tak nejduležitejší je aby dite jedlo, zase by nebylo dobré jim jídlo sprotivit, ale určite bych bez nejakého nucení zkoušela dávat pevnejší jídlo, ani ne mačkané, ale zkuste jim nekdy na talírek dát nejakou oblébenou zeleninu udelanou uplne domekka, at si jí zkusí dát do pusy samé, nemusí tak sníst celé jídlo, proste jim vetšinu namixnete a nakrmte je a nakonec jim trochu nechte at si s tím pohrají 🙂
@my_kids_my_love pri detoch treba trpezlivosť , pomaly sa dalej zájde. Ja mu dávam také mini nastrúhané kúsky so struhákom, napr polievku, no ale sa to musí naučiť a prežúva pekne. Chrumky zje, ale ešte je malý, má len 6 mesiacov. Do roka by som ho chcela naučiť, jesť velké kusy, rád je z môjho taniera. Hlavne aj preto, že chceme cestovať, tak aby to bolo jednoduchšie zo stravou 🙂 A tiež si myslím, že určite to dieta nie je arogantné ani rozmaznané, či ako to napísala. My máme na tie deti viac času, venujeme sa im a budú iné, ako my a generácie predtým. To každá staršia generácia tvrdí, že deti sú drzé a nevychované. Ale ja odmietam studený odchov, ktorý praktizovali na mne a velmi prísnu výchovu. 🙂
@zinica toho by som sa nebala.. Nez mali 3roky, vedeli sami pit z pohara,dokonca maly si sam.skusal nalievat zo skleneneho dzbanu vodu,ked mal kusok po 3r., trpla som,ale dzban mame doteraz. 🙂 skor ho ja rozbijem pri mojej sikovnosti..
Mne sa tiez nechcelo ich stale prezliekat (aj tak sme sa tomu nevyhli), ja to nevidim ako zanedbanie,jednoducho som im to posunula na cas,kedy boli automaticky zrucnejsi a bolo to rychlejsie zvladnute..
Ja som najmenšej nikdy nemixovala, dostala kúsok do ruky a ten skúšala papať 🙂 starším dvom hej, myslím že okolo roku už mali normálne kúsky 🙂
Nikdy som nemixovala. Maximálne stuchac na zemiaky a to obaja mali prvé zúbky dosť neskoro. Do 7 mesiacov kojeny a potom sme pridali aj popucene jedla postupom času. To mixovanie je nebezpečné známej vnučka mala štyri roky a nič nezjdla pokym to nebolo všetko na kašu. Neviem si to predstaviť. Potom postupne v škôlke začala jedávať aj normálne ale bol to ťažký beh na dlhé trate a ešte do piatich rokov zásadne kakala iba do plienok. Cikanie serbel/ záchod ale toto iba plienky. Inak je to úplne normálne šikovné dievča tko

@vhlave mojin ked pucim tak ich napina niekedy aj grckaju s toho