Dvakrát dvojičky
Dobrý deň, ahojte.
Pred takmer dva a pol rokmi sa mi narodili dvojičky, Roman a Jakubko. Pôrod bol prirodzený, obaja mali cez 3 kg. Nemôžem sa absolútne sťažovať na to, ako som to nezvládala, pretože niekedy mám pocit, že mám tie najlepšie deti na svete. Najposlušnejšie. Povedala by som, že všetko mi išlo ľavou zadnou.
Otehotnela som opäť. Vždy som túžila mať veľkú rodinu, ale tentokrát prišiel šok. Doktorka na ultrazvuku sa zasmiala a vravela: "A je to tu opäť". Dve srdiečka. Neviem aká je pravdepodobnosť mať dvojičky dva krát, ale v mojom prípade 100%.
Som už v štvrtom mesiaci, tehotenstvo opäť bez vážnych komplikácií a budeme mať dve dievčatká - Peťku a Sárku.
Manžel má firmu, problémom je, že je dva týždne doma a dva týždne v zahraničí.
A teraz prichádza rad otázok.
Má niekto z vás skúsenosť s niečím podobným?
Aký kočiar vybrať ? Ako to riešiť, ak chcem ísť so všetkými deťmi von? (Vždy som s chlapcami chodila von za každého počasia, na turistiky).
Aké auto si zadovážiť, tak aby mi vošli dve vajíčka a dve autosedačky? Neskôr 4 autosedačky? A dvaja psy?
Kupovať ďalšie dve postieľky? (Chlapci stále spia v postieľkach pri nás).
Učiť chlapcov už spať oddelené od nás ? Pripraviť ich na príchod sestričiek?
Mám milión otázok.
Každopádne neviem si predstaviť ako sa z domu dostaneme - dvaja 3 roční synovia, dve malé dcérky, dva psy a ja. Naložíme do auta a pôjdeme niekde . Nereálne asi ?
Ďakujem za odpovede, prečítanie.
@alexandra_julia srdecne gratulujem...to je parada a zaroven zaujimave....my mame 5 ks deti po sebe
..mame sharan...je relativne male...ale kupili sme ojazdene...na dalsie ine nemame....mne saharan vyhovuje..isofix...urcite su aj ine auta dobre riesene...to vsetko pokrocilo vpred...si myslim...ze uz ani nemam znalosti co sa tyka praktickosti aut. asi ine maminky poradia lepsie....drzim palce....obcas to bude narocne na kondicku okolo deti 🙂
@alexandra_julia ak mate miesto v spalni, tak vymen chlapcom postielky za klasicke detske postele, aj tak ta ich kupa casom pocka. Auto mame sedemiestne, inak sa nam zmestia aj tri sedacky dozadu vedla seba. A zvysok je len o organizacii. Ak si to zvladla raz, zvladnes to znova, chlapci sa prisposobia, trojrocne dieta uz chape vela. Na prechadzky zo zaciatku pojdete tolko, kolko vies, ze ti prejdu chlapci, aby si nemusela riesit, ako ich povezies. Hlavne nech ste zdravi vsetci, potom to pojde ako po masle.
@alexandra_julia tato moja tetuska mala manzela totiz na velmi dobrej pracovnej pozicii...on riadil v robote,aj doma. Ona to ,,musela,,zvladat,lebo je JEHO zena a on ma vsetko pod palcom...tam to bolo o tom...ale ano...suhlasim...v tej dobe nemali tolko vymozenosti ako dnes..ziadne pampersy len tak...minimalne...zvladnete to....nadherne Vam to vyslo....aj my mame Sarku ❤
Ahoj, my s dvojičkami mame deti 3. Teraz sa presúvané ww caddy, jedna je vo vajici v predu, ale už sa obzeráme po WW sharan. Zatiaľ ma medzi rodičmi viacerych deti naj recenzie. Caddy mi vyhovuje preto, lebo ma obrovský kufor a nemusím skladať kocik. Ale u vás už jednoznačne ten sharan.
@katkami123 sharan? Fakt? Ako tam natrepu 4 deti, 2 dospelych a 2 psi? A batozinovy priestor? Sharan je sice 7 miestny za priplatok. Ale plnohodnotnych ma 5 sedadiel a tie dalsie 2 su sice plnohodnotne, ale na ukor kufra. Cize tam nefuknu ani sy a nedaj boze este kociar ci kufre 🤦♂️ radit sharan pre defacto 8clennu rodinu nie je riesenie.
@danielaaa212 isto to ma kufor? 🙂
@katkami123 7m sharan ma objem kufra 300 litrov. Co je niekde medzi cliom a fabiou. Ani tie 2 psy neda do kufra a nieto este ine veci.
@patha155
Sorry, zle som poratala, tie psy to som ani necitala, ze majú. Tak to už nejakú dodávku menšiu
@patha155 myslela som samozrejme ... ked nieje uplne zapratany 🙂....vsetkymi sedadlami. Tak zasa povedzme si narovinu... 4 deti dvaja dospely... museli by mat autobus ,aby pozberali vsetko co potrebuju. Teda samozrejme v ramci humoru... ale velmi rada budem ak mi niekto povie,ci je auto ktore odvezie 6 ludi a este bude mat aj kufor ktory bude mat litraz taku,aby sa tam vsetci zbalili cize dajme tomu 5 kufrov. Myslim,ze aj toto chce kompromis. Treba uvazovat aj o financnych moznostiach... popravde my by sme si nemohli dovolit...mozno nejaky van...alebo minibus,ak by som bola v situacii ako autorka,ze mam 4 deti. Nieco sa do toho kufra urcite da dat,ak sa jedno sedadlo vyberie. Cize... aspon aka taka moznost odvozu batoziny a myslim,ze velmi prijemne rodinne auto.
@danielaaa212 od toho je vw multivan alebo caravelle napriklad. Z vw poznam, lebo pred nejakym rokom to riesila sesternica. A zas to nie je az take nerealne, aby pozbierali vsetko co potrebuju 🙂 my napr sme 4. A ked ideme niekam na vikend, tak mame full kufor. 2 male deti (3 a 1). Nahradne oblecenie do kazdeho pocasia. Duplom ked ides v zime. A este ked berieme bicykle s nosicmi pre deti, tak to maju aj pod nohami. Mame vitaru, co ma nejakych 500 litrov +/-. Zadarilo sa im, tak zial, musia si pozriet vacsie auto. Ja som sa raz viezla v 7m taxi a sedela som vzadu. A to ani sedenie nie je normalne. To mas nohy uplne hore skoro. Velmi nepohodlne z dlhodobeho hladiska. Pani aj vyssie pisala, ze maju zafiru 5+2 a ze toto nie je cesta. Tak zrejme vie, ze to nie je cesta 😉 a tipujem, ze ked tie 2 psy spomenula, ze to bude moja krvna skupina- bud so psom, alebo doma.
@alexandra_julia Ahoj, ja mám 2 páry dvojičiek a ešte syna. Druhé dvojky maju teraz 4 mesiace. Všetky deti donosené, zdravé, krásne a dobré. Druhé dvojky zvládam s ešte vačšou pohodou ako prvé, lebo už tolko nestresujem, viem čo ma čaká. Auto mame tuším fort transit custom, 9 miestne, vzadu ma 2 rady trojmiestných sedačiek ktoré su uplne plnohodnotné, sedačky sa dajú otáčat takže deti na seba vidia, parádny priestor. veľký kufor. Prvé dvojičky boli vo svojej izbe už V 2 rokov, takže potom k nim pribudol syn, izbu sme dali urobiť na mieru pre 3 deti, teraz ked podrastú druhé dvojky, uvolní sa im pracovna a bude druhá detská izba. Môžeš sa tešiť na absurdné situácie. Napr. Dnes muž odišiel s 3 detmi na východ a mne ostali druhé dvojky, a moja mama mi hovorí , no aspon si oddýchneš 🙂 áno určite si oddýchnem. Ano prvý mesiac a možno aj druhý to bude záhul, ale ja mam super muža, takže ten mi pomáhal, ale potom to už bude pohodička, dôležité je aby boli deti zdravé,
@alexandra_julia gratulujem. Ja mam citroem c8 ta ma sedačky kazda je ako v predu. Vsetky su rovnake a je priestranné. Takže sedacky das kdekoľvek. Ak vyberies 8 sedacku da sa dat aj kocik dnu ak mas vedla seba bez toho aby si ho skladala😅 za sebou som neskusala taky som nemala. Chlapcou nauč chodit pesi este teraz a daj ich do svojej izby. Zelam ti pevné nervy a dobru organizáciu.
@alexandra_julia môžem sa spýtať prečo roman a jakubko? jeden poslúcha a druhý nie? ☹
@zuzanka.zuzu ach, nie o to vôbec nejde 😂 len mi tak vyšlo. Zriedkavo voláme Romana - Romanko. Skôr Romy 🤍
Aj ja som tak čakala najprv jednovajačné chlapcov ale žiaľ zomreli nám v 21 tt a potom som opäť čakala a máme dievčatká krásne zdravé dvojičky budú mať rok vo februári. A mám ešte tri straršie deti. 😉
@alexandra_julia dobrý deň 🙂 u nás je to trošku iná situácia, ale máme tiež 4 deti, a rovno naraz. Štvorčiatka. Zo začiatku to bol veľký šok, nevedela som si to predstaviť, milión otázok. Teraz majú tri mesiace. Kúpili sme si auto Volkswagen multivan, máme dve dvojickovske kočiare, manžel tiež pracuje aj keď je každý deň doma, pomáha nám moja mamka. Je to niekedy celkom o držku, ale nemenila by som 🙂 sú to najväčšie lásky na svete 🥰 a inak tiež máme 2 dievčatka a 2 chlapčekov. Držte sa, všetko zvládnete 😉
joj krasne, toto sa malokomu stane ale teda hlavne aby boli deticky zdrave. Dozaista by som deti uz ucila spat samostatne, nech sa pripravia na to, ze ked sa dievcata narodia, tak oni budu pri vas.
Ahojte ako mám zistiť mám ročného chlapca teraz nedávno sa mi narodili dvojičky.
A chcem vedieť či opäť by som mala dvojičky
Ako to zistím prosím vás?