icon

Dvojičky, druhá časť

catjob22
20. jan 2009

Ahoj, tak baby sem sa!!! 🙂

dusika11
20. jan 2011

@janette77 no k tym havom...vies ze sa moje nestrhavaju ked stekaju obidvaja psy? zrejme si uz zvykli v brusku.......
@matelko1 mas moj respekt ..ja to zatial tiez tak robim...hoci maju tri tyzdne nesetrim ich ak spia tak fungujeme dalej radio telka nvstevy v jednej izbe s nami a mrnusy spia..len neviem ci potom to nebude ine..vraj novorodencom nic nevadi potom to je horsie
@juliagregor mala si pravdu kakali po troch dnoch ale tolko ze slo vsetko 😀 aj postielka.........proste dohnali to

janette77
20. jan 2011

@dusika11 moze byt, ze som alergicka na toto vsetko, co pises, ale preco by sa to prejavilo len teraz? Podla mna ide skor o babatka - vylucuju akesi hormony a z toho to mam. To som uz niekde zachytila, aj jedna magistra v lekarni to povedala manzelovi, ked mi na to nieco zhanal...
A suoer, ze sa babatka nestrhavaju pri stekani psikov, ale ako si spomenula, podla mna su zvyknute uz z bruska. 🙂

juliagregor
20. jan 2011

@dusika11 😀 no hlavne, že ťa neokakali , si to šetrili na lepšie časy ...
mna zakaždým očúrali a vykadili sa, ked boli okpkaní, vymastení a čisto oblečení...
ja som ich rada kupala večer len tak pod točkou, pod tečúcou vodou, boli ovisnutí na ruke, doteraz im tak riťku umývam a držia 😀

dusika11
20. jan 2011

@janette77 ja si myslim ze zrazu telo nevie spracovat tie chemikalie cim nas krmia....no to uz sme sa bavili na temu chemikalie a teraz ten dioxin dnes som si citala co to robi s telom brrrrrrrrr same hnusne veci
@juliagregor aj ja tak umyvam ritky pod tockou a maju krasne telicka...ziadne zapareniny..ked som prisla s porodnice tak jedden den som si chcela ulahcit a davala som vlhcene servitky........tak to som si uhnala.ritky cervene...nikdy viacej ...poctivo umyt....a je pokoj

janette77
20. jan 2011

@dusika11 prave o tom dioxine hovorili v spravach, uz fakt clovek nevie, comu doverovat. Citam rady ohladom umyvania ritiek babatkam, ale kym nemam prax, mam dost velky respekt drzat babo v ruke pod tecucou vodou. To sa fakt nevysmykne?

dusika11
20. jan 2011

@janette77 no ja nad umyvadlom to nie je hlboke a oni clapkaju prstekyna nozkach.....hore mam plienocku..ja nad vanou neumyvam

janette77
20. jan 2011

@dusika11 ved zivot ma nauci, takze vravis vlhcenym obruskom STOP?

janula18
20. jan 2011

Ahojte chcela by som sa pridať.
Dnes som bola aj na kontrole, tak drobci sú v poriadku, akurát mám maternicu stále otočenú dozadu, tak mám nakázané ležať na bruchu a o 2 týždne kontrola či sa to spravilo, alebo mi to budú "naprávať". Tak dúfam že to bude dobré.

juliagregor
20. jan 2011

@dusika11 vlhčené používam len ked sme preč, inak umyť pod vodou...

@janette77 tak sa deti kupu aj v nemocke, na ruke, ukážu ti, to je naj, čistá voda 😉

ja som nepoužívala žiadnu detsku kozmetiku, normálne mydielko od Nivea a olivový olej, nič viac netreba...na riťku rybacinu, sudocrem a striedala som ich

janette77
20. jan 2011

@janula18 Ahojko, si vitana. 🙂 Gratulujem k dvojnasobnemu stasticku v brusku a prajem, aby maternica posluchla.

janette77
20. jan 2011

@juliagregor je jasne, ze cista vodicka je naj a snad ma teda zaucia, ako pises. Prave som sa chcela pytat na osvedcenu detsku kozmetiku, takze Ty si to poriesila takto...ten sudocrem je co?

janula18
20. jan 2011

@janette77 ďakujem, teraz sa snažím ležať a dúfam že sa to spraví.

Ešte jedna otázočka, robili vám preventívne sekláž?

janette77
20. jan 2011

@janula18 takze si PN? Mne hrozila preventivna serklaz, ale po tom, ako som ostala na PN sa lekar uspokojil so stavom krcka a viac nenaliehal. Urcite by som ale dala na neho, ak by na tom trval, podstupila by som ten zakrok. Tebe bolo nieco uz naznacene?

mamoka4
20. jan 2011

@janula18 Ahoj, gratulujem k dvojičkám a praje bezproblémové a dlhé tehulkovanie. Pokiaľ viem, tak preventívna sekláž sa už nerobí a ak sa krčok skracuje tak sa dá urobiť len do 26 týž. Ak nastanú problémy neskôr, už len ležať a snažiť sa udržiavať stav infúziami....

janula18
20. jan 2011

@janette77 som na PN. O serkláži ešte nič nehovoril, ale čo viem od báb čo čakali dvojičky a chodili k nemu tak im to doporučil.
Na jednej strane by som bola asi spokojnejšia že to vydží čo najdlhšie. Pri prvom synovi som poctivo ležala od 15tt.

juliagregor
20. jan 2011

@janula18 ahoj a gratulujem 😉 , serkláž sa stále robí, ak si mala problemy aj v prvom tehu, tak ťa isto neminie, podla bydliska hádam, že myslíme na tu istu duomaminku, kt. tiež podstupila tento zákrok 🙂 ...aj moja kamoška ho mala a deti rodila v 38 tt, je to bezpečnejšie ako peasar, z neho boli zápaly a infekcie 😝 a ako napísala mamoka do 26 tt

a počítajte
http://dvojickovo.webnode.sk/news/a10-najcastej...
ešte tam chýba deti celé v modrom a otázka "a to sú chlapci?" 😝 😕 a ešte jedna "Ako to zvládate? " táto posledná my doháňala do zufalstva 😝

juliagregor
20. jan 2011

@tulina77 nová fotečka 😉 , no Phd by som si netrufla, ale ja zase neviem, čo to všetko obnáša, ale ked má kto byť s deťmi, tak prečo nie...a predpokladám, že si šikovná 😉

tulina77
20. jan 2011

@juliagregor myslim ze to obnasa menej casu ako spravit si titul... ale zaroven je to podobne - tiez nejake skusky, napisat pracu ktora sa obhaji a este myslim musis aj prednasat. Tuho nad tym rozmyslam ci sa prihlasit, ale chcela by som asi na inej univerzite ako som dostala titul a to je vraj tazsie, lebo kazdy skolitel si uprednostnuje svojich 😒

juliagregor
20. jan 2011

@tulina77 ja by som sa prihlásila 😉 , prerušiť môžeš vždy , alebo nie? ja neviem...ja tuho rozmýšľam nad prácou niekde v školstve, skrz detí, lebo ma chytá panika, čo so všetkými cez prázdniny 😨

tulina77
20. jan 2011

@juliagregor chapem... ja som uz viac menej rozhodnuta ze do svojej povodnej prace sa nevratim, to nie je urcite praca pre matky s detmi, len pre slobodnych alebo bezdetnych ktori ziju karieriou - sak tak ako ja doteraz 😉
alebo mozno najst si nieco na polovicny uvazok, to by bolo idealne...

janette77
20. jan 2011

@janula18 tak ako pise mamoka4, dnes sa uz od tohto zakroku odstupuje, doporucuju to uz len "stare skoly" a moj obvodak taky bol. Ale ja som zase taka, ze svojmu lekarovi vzdy doverujem a urobila by som, co by on doporucil. Ty zatial nemaluj certa na stenu, Tvoj krcok moze byt prikladny.🙂

andika10
20. jan 2011

@juliagregor takých blbých otázok som aj ja dostala, jeden chlap poznamenal druhému keď som vedla nich prešla s kočíkom, že aký široký kočík, a ten druhý sa ma spýtal či obydve deti sú moje 🙂 a jeden mudry pan sa ma spýtal, jej vy mate dvojičky? a obydva su Janové?(manželové)

tulina77
20. jan 2011

@juliagregor na hlupe otazky alebo na tie, na ktore nechceme odpovedat je podla bontonu odporucana ako najucinnejsia taktika - odpovedat protiotazkou

staci nacvicit na vzorovych situaciach
Ot: Ako to zvladate?
Odpoved 1: Co tym myslite?
Odpoved 2: Vy by ste to ako zvladali?
Odpoved 3 (moja najoblubenejsia): Preco sa pytate?

juliagregor
20. jan 2011

@tulina77 ja sa priznám, že po veeeeeeeeeeľa neprespatých nociach, som bola daleko od bontonu 😀

a jedna ešte z promocií, už od fotografa

juliagregor
20. jan 2011

@andika10 hehe, mala si odpovedať, že jeho 😀 , ale by zbledol 😎

janette77
20. jan 2011

@juliagregor 🙂 krasna rodinka v Julkin krasny den.🙂

juliagregor
20. jan 2011

@janette77 dakujem, moji 4 brčkoši 😀

janette77
20. jan 2011

@juliagregor ano, uz davnejsie som postrehla, ze mas doma "prstienkovych" anjelikov...je to mile🙂

zuzika30
21. jan 2011

@juliagregor krasny anjelikovia , stastna rodinka 🙂

zuzika30
21. jan 2011

@janette77 chcem ti popriat vela stastia na konci tehu a vela vela zdravia tebe aj babätkam ,si pre mna vzorom ,ze sa to da zvladnut relativne v pohode, pretoze sa okolo mna zbehli vsetky "mamky hrdinky" -vies vsetky su hrdinky ked to uz maju za sebou a uz ma len strasia, ze pri dvoch sa ani neotocim , budem mat neskutocnu zahu ani sa nevyspim a podobne... a najnovsie im pripadam ako vadna ked chcem rodit cisarskym , su sice len 2 take "mamky hrdinky" ale natolko intenzivne, ze ma poraza ☹ Tak vzdy si pomyslim na teba ze co pises a ze sa to proste z odvahou da pekne zvladnut, i ked uznavam ze teraz na konci to mas perne , ale cele roky sme na to cakali ,tak co by sme este nevydrzali ...
Dakujem dodavas mi odvahu 🙂