Dvojičky, druhá časť
Ahoj, tak baby sem sa!!! 🙂
@juliagregor napriek infekcnemu zakazu na Kramaroch sa podarilo odfotit po 5 minutach
@slavomir_slavik su krásni, hned ma zaujali mená, lebo také boli u nás tiež vybraté ...a ak sa smieim spýtať tvoja manželka tu chodila do temy?
ked som prisiel z prace tak len ze trosku som pozerala internet, viac som tu bol ja 🙂
@slavomir_slavik tak pozdravujem manželku, prajem chlapcom veeeela zdravia a mamine vela mliečka a rýchle zotavenie po pôrode, ak su nejaké otázky, kludne sa pýtajte...
idem už ozaj 😎
Baby, prosím poznáte nejakú dvojičkovú maminu, ktorá dlhšie kojila bez umelého mlieka?? A dá sa to vôbec??
@mamoka4 poznám, jedna je moja susedka, do roka len mm, dalšia je skoro susedka do 2 rokov a dalšie je 3 ulice, tiež do 2 rokov 😉
@juliagregor to je super... 😉 lebo ked to tu tak čítam...mám pcit, že ani sa nedajú dvojky len kojiť....myslíš, že zaleží aj na tom, kedy sa detičky narodia...podla Teba 37 tt. teda 36+.... je málo?? 😖 Vidím, že lekári dvojičkove tehu velmi často ukončuju takto v 37tt.
@juliagregor tieto stavy dôverne poznám 😉 aj ja som tým prešla 😒 a poplakala som si aj keď som prišla domov s našimi uzlíčkami z nemocky a hneď mi bolo lepšie, slzičky vyplavili 14 týždňov strachu z predčasného pôrodu a zostalo véééľa miesta na radosť 😀 z babuliek 🙂
naše dievky v noci prespali 4,5 hodiny 😲 dnes uvidíme, či to bola len náhoda 😉 lebo doteraz pýtali papať každé tri hodinky, ako keby v nich boli digitálky s budíkom 😀
@mamoka4 všetko nad 36 tt je dobre, ja si myslím, že či je mlieka dosť (vravím o prípade, že mlieko mamina má) záleží skor už od denného režimu a aj pomoci doma, najmenej mlieka býva vždy na večerné krmenie, vtedy sa aj najčastejšie dokrmuje, po celodennej práci a bez poobedného oddychu je večer menej mlieka, jednoducho je človek unavený...
vtedy som aj ja pociťovala nedostatok a to aj pri staršom, len jeho som nakrmila z obidvoch prsníkov, pri dvojčatách trochu problém...
najhoršie je prekonať prvý mesiac, vtedy deti aj viac plačú, ale nie je to vždy z hladu ako sa väčšina domnieva, predsa aj deti prekonávaju stres z pôrodu ale aj z pobytu vonku, ved vnutri bolo tak teplučko a mäkučko...
moji jedli každú hodinu a potom sa zosuladili na 2 hodky...odporučam každej si dohodnuť laktačnu poradkynu, takto cez net sa zle radí, su to väčšinou len všeob. rady a niekedy to je len prkotina, čo si nevšimneš...
ja napr. nechápem, ako moji vydržali v nemocke jesť každé 3 hodky, ked doma pýtali každú hodinu, bud ich dokrmili, alebo plakali---
moja spolubývajucej v porodnici malý stále nariekal, nedokázal piť, metal so sebou...no stále plakal a plakal, ona bola dosť zufalá a ja nevyspatá, ked velmi nariekal, zobrala som si ho k sebe, niekedy od prekvapenia zabudol aj plakať 😎 a som si všimla, že mal krátku uzdičku a preto sa nevedel prisať, lebo nedokázal jazýček poriadne natiahnut a dr. si to nevšimli...tak ju nastrhli a malí sa pricucol a jedoooool...
@mamoka4 a napr. v maminkách máme maminku, kt. odstriekavala a darovala mm ešte 3tiemu dieťatku ...aj moja kamoška, tak robila, krmila doma dvoch a do nemocky nosila ešte mlieko...
nestresuj sa dopredu, je to velmi aj v hlave a mozog je taký zákerný orgán a pamätá si naše pocity, teš sa na dievčatá a ver si, že mlieko bude a hotovo 😉 a ostatné poriešime potom... 😎
ja už síce tu nebudem tolko fungovať ako doteraz, ale ostatné maminy isto poradia...
@juliagregor Ďakujem pekne...máš pravdu, budem riešiť, ked to bude potrebné...už sa chystáš do roboty?? 😉
@juliagregor aj dnes 4,5 hod. 😉 uvidíme ako zajtra 😉 normálne som si pospala 😀 a manžel tiež 😀
PROSÍM POZOR všetci rodičia .. POZOR !!!!!!!! Nepripájajte sa k skupine na Facebook s názvom "byť otcom alebo matkou je najväčším darom môjho života" - "Becoming a father or mother was the greatest gift of my life" ... Je to skupina vytvorená pedofilov, ktorých cieľom je prístup k Vašim fotografiám! Prosím, skopírujte a vložte ...... tento odkaz do svojho statusu, než začnú používať vaše fotografie !!!!!
chodí po FB
@mamoka4 ahoj, veru pomaly sa chystám a vôôôôôbec sa mi nechce 😝 už si zbalená?
tehulky prečítajte https://www.modrykonik.sk/fotoblog/petrazav/alb...
už dávno sme to tu nepreberali...
osobne som chcela darovať, ale kedže som bola rizikové tehu, tak nás nechceli
@juliagregor Jasné, som zbalená! 🙂 Aj ked nervičky začínajú pracovať... 😉 Bola som si nakupit casaky...posledná 15 min. prechádzka..ale uz viac ani nevladzem...a to podla dnesneho váženia mám +18 kg.
Inak k pupočníkovej krvi, mne dal lekár krásny odborný článok, aký je to veľký krvavý biznis...v Taliansku, Belgicku či v USA je odber pupočníkovej krvi na vlastné účely...teda odobrate od vlastného dieťaťa zakázané...lebo sa nedá liečiť...a tie rečičo bude o pár rokov....sú mi smiešne...
@juliagregor Ďakujem 🙂 ty moji sú už veľkáči a musím povedať, že veeeľmi mi pomáha manžel...takže aby som nevyzerala tak fantasticky ...ale som happy, že sme to tak dotiahli 😵
@mamoka4 drzim palce nech to potiahnete este jeden dva tyzdne dlhsie. ja som tu poznala jednu co mala dvojicky a vravela, ze ak jedno papalo a druhe nie, tak jej mlieko striekalo aj z toho druheho a tak ho zachytavala a potom nim krmila to druhe. a ak boli hore obe tak ich krmila "futbalovou" metodou.
napadlo nam asi 6 cm snehu. ked sa lea zobudi tak pojdeme sa sankovat. dufam ze nebude primokry a nebude sa lepit. a ak ano tak konecne postavim snehuliaka. este som tuto zimu nestihla.
tehulky pozrite aký krásny album https://www.modrykonik.sk/fotoblog/veverina/alb...
Baby, viete mi poradiť?? 😒 Chcela som si dať do svojho fotoblogu nejaké fatky, vytvorila som si album, pomenovala ho a ked stlačím vyber fotky,cely internet sa mi zruti... 😖 absolutne mi to nefunguje...ako vy postupujete??
@mamoka4 prajem Ti v nemocke super personál, dobré spolubývajuce a hlavne bezproblémový porod a zdravé krásne babuľky, budem čakať na správičky a myslieť na Teba 😉
@mamoka4 trochu to blbne, niektoré kočky aj píšu adminom, mne nejde, ked maju fotky nad 2,5 ...a sem do fora fotky nahráš?

...no pekne ste sa mi zdekovali, zradkyne! 😀 😀 😀