icon

Dvojročné dieťatko a dvojičky na ceste

zuzanka2411
20. sep 2018

Babyyy, som v soku..dnes mi dr povedal, ze cakame dvojicky...akoze to by bolo super teda aj je 😊 ibaze mame 2rocneho duracelka doma uz...my sme babo velmi chceli ale dvojcata sa nam ani nesnivali..baby ako ste to zvladli??? Da sa to?? Ake je tehotenstvo s dvojickami? Ake je to mat 3 deti? A vsetky male? Beriem, ze je to dar ale zaroven mam obavy..dakujem vam

Strana
z2
happy30
12. nov 2018

@lienkan waw aj ja by som chcela prirodzene..ale baby su jedna kp a druha naopak nozickami dole..prve som prirodzene a to mal 3990g..a ja 50kg..ale hned po porode som bola fit..

happy30
12. nov 2018

@lienkan a v ktorom tt si rodila a kolko vazili dtobce

lienkan
12. nov 2018

@happy30 v 33tt a mali 1760 a 2060.

zuzanka2411
autor
12. nov 2018

@happy30 my zase mame zihadlo 😀 doslova..proste nezastavi sa..na obed uz vyse mesiaca nespava, takze od rana do vecera ide 😀 ale tiez bez plienok, pomaha mi doma ked mu poviem aby mi nieco priniesol alebo odlozil..je velmi zlaty, cize verim ze bude pomocnicek aj pri dvojickach..do skolky ho chcem dat tiez az od buduceho septembra..
No skracuje sa mi krcok..od 11tt..teraz som v 15tt ale beriem progesteron a momentalne sa to ustalilo akurat dnes som bola v poradni tak som velmi stastna..a co si robila resp.robis aby si sa neotvarala? Drzim ti silno palce aby bolo vsetko v poriadku, ale urcite bude! 😊 presne zapaly riesim aj ja..cize este aj to preliecujeme
My tiez cakame dievcatka ale jednovajecne 😊 uz nas vybrate mena?

zuzanka2411
autor
12. nov 2018

@lienkan aj ja chcem prirodzenee..a vypytali sa teda sami na svet? Boli uz v tom tyzdni otocene hlavkou dole? Boli aj v inkubatore alebo nebolo treba? Prepac za milion otazok..som zvedava 😊

happy30
12. nov 2018

@zuzanka2411 uf od 11tt sa otvaras..no ja som 24tt bola na spic prsta otvorena,som si polezala v nemocke za tyzden..teraz sa to tiez ustalilo..akurat vo stvrtok mam poradnu.tak dufam zevse bude ok,maliby sme stale oddychovat,kex sa otvarame..kludovy rezim,ale to sa nexa vzdy. Nechceli tazavriet do nemocky,alebo ti aspon urobit serklaz?tak to mas co robit pri krpcovi..cely den..bez oddychu..ten nas aj 3hodky pospi..

happy30
12. nov 2018

@lienkan pekne vahy mali..a boli dobre otocene?moje su zatial uplne naopak

happy30
12. nov 2018

@zuzanka2411 a jednovajecne..maju aj spolocnu placentu?Nase sa budu volat Daniela a Adelka a vase?

zuzanka2411
autor
12. nov 2018

@happy30 veru skoro to je..ale vravim, ustalilo sa to tak snad bude dobre uz..snazim aa lezat kolko sa da, muz pomaha nonstop a vela aj rodicia..serklazou mi dr hrozil, nemocnica zatial nie je nutna...ja verim ze to uz bude ok
Ano maju spolocnu placentu, som zvedava ci budu aj na vlas rovnake 😀 mozem sa este opytat, bola si aj na morfologickom skriningu? Niekedy v 20tt?
Krasne mena 😊 nase sa budu volat Katka a Kamilka 😊

lienkan
13. nov 2018

@zuzanka2411 Porod mi museli vyvolat koli preklampsii a help syndromu v 33tt a ano obaja boli v inku. Otocnene v spravnej polohe.

happy30
13. nov 2018

@zuzanka2411 ano bola som na morfo,v 20tt,fuha tak to mas dost rizikove jedna placenta..my mamd dusedovcov-jedna dvojička tu býva a so sestrou su na vlas rovnake,odtieň vlasov,mimika,gestikulacia,hlas..odpadla by si..jednoducho cez kopirak..ale povahy uplne odlišne..ja ich poznam uz dlho tak ich viem rozlišit..ale začiatky boli dobré...a nas maly syncek ich vie rozpoznať hneď..nechapem ako.krasne mená mate vybraté..

lolitka25
13. nov 2018

@zuzanka2411 takisto mali moji. Narodili sa cisarskym potom co mi praskla plodova voda 34+2 tt obaja fit, cca 2.5kg.. starsi brat vtedy nemal ani cele 2 roky. Krcok sa mi skracoval cca od polky tehu. V 30 tt som dostala injekcie na dozrievanie pluc,prisny kludovy rezim ( kt.pri malom sidle nebol velmi kludovy)....
Neboj sa vsetko bude ok

happy30
13. nov 2018

@lolitka25 a nemoslali ta do nemocky lezat kvoli tomu skracujucemu krcku?Mne furt doki vravi ze pojdem lezat preventivne kvoli krcku a to mi zatial drzi na 31mm ci aka je to mierka.. 34tt je kraasne..toť môj sen..aspoň do Vianoc vydržať..a voda ti odtiekla len tak?Bez nejakych posličkov?

zuzanka2411
autor
13. nov 2018

@lolitka25 jeej dakujem za podporu 😊 zvladla si to super! Dufam ze aj my to dame 😊

lolitka25
13. nov 2018

@happy30 bez vsetkeho..v noci som sa ibratila ba druhy bok a zrazu mokro 😅 brucho mi ale tvrdlo tiez asi od polky tehu. Lezat som mala doma. V nemocke len ten tyzden co mi dali injekcie na plucka

happy30
13. nov 2018

@lolitka25 no fíha..
@lolitka25 juuj to sa budem uz aj bat otocit v posteli😄no nech je uz len koniec roka...budem hned kludnejsie spavat..a za aky cas si po odteceni vody porodila..

lolitka25
14. nov 2018

@happy30 voda mi odtiekla o pol tretej hned sme sli do nemocky a o piatej uz boli vajciatka sekciou na svete 🙂 vystrasit som ta nechcela prepac. Moj krcok bol uz dva tyzdne predtym menej ako 1.5 cm

happy30
14. nov 2018

@lolitka25 nie v pohode..aspon viem..co ma moze postretnut..ja mam uz 10 den poriadny kašeľ..tak sa čudujem..ze mi este nepraskla voda..ja mam zajtra kontrolu u dr..tak som zvedava či ma nepošle do nemocky..

happy30
18. dec 2018

Tak čo baby ako sa držite?
zuzanka2411 ?Este drzote pokope?

happy30
18. dec 2018

@zuzanka2411 ako s drzis..nepocula som uz davno o tebe..

zuzanka2411
autor
18. dec 2018

@happy30 ahoj 😊 vies co beriem ten progesteron, a uz som v 20tt a krcok mi drzi na 3,5 cm..bola som v ke v sonoclinic, tam mi dr pivedala, ze je to uplne v pohode na to, ze su to dvojicky a som v takomto tyzdni..modlim sa, aby som dalej vydrzala a dotiahla to do konca..a ty ako??

happy30
19. dec 2018

@zuzanka2411 no to som rada ze drzite pokope...este mas co vydrzat..ja som teraz v 34tt zajtra poradna tak uvidime co povie..ale s tym mega bruskom je uz riadna sranda..ved uvidis..uz si sama sni ponožky neobujem..pribrsla som celkom 17kg...uz by aj stacilo pomaly...zaklad je vydrzat do toho 36tt potom to uz moze prist kedykolvek.
Drzkaj sa a veľa oddychuj...

zuzanka2411
autor
19. dec 2018

@happy30 ani nevrav 😀 ja uz som teraz ako velryba..ale to, ako sa ti v brusku hybu 2 babatka je zazrak..😊
Super, paradne si vydrzala, veru este 2 tyzdne a potom uz ste za vodou 😊 a uz si nepamatam, ty si bola aj v nemocnici alebo si vydrzala doma? A nepovedal ti lekar, ze tehotenstvo ukoncite v 37 tt?

happy30
20. dec 2018

@zuzanka2411 takze baby su ok vahu maju 2400 a 2270g su uz otocene hlavkami dole..pripravene na porod tak ze vyskusame prirodzene..ja som bola v 24tt v nemocke na tyzden..mala so. Krcove zili na maternici,tak ma to pri chôdzi bolelo som nevedela ci kontrakcie ci co..Tetaz mam krcok zavrety,vsetko drzi pokope.

laura_laura888
Odpoveď bola odstránená
laura_laura888
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2