Mali by sme mať tretie dieťa po dvojičkách?
Ahojte žienky, ktoré máte dvojičky, rozhodli ste sa este aj pre tretie dieťa? Máme 4 ročné dvojičky a ja uvažujem este o jednom dieťati, vždy som túžila mať dve deti, ale tym, že sa narodili naraz ma láka mať tretie. Neviem sa rozhodnúť, niekedy nezvládam ani dve deti, keď si predstavím, že budeme musieť kupovať väčšie auto, zasa v noci vstávať, chystať 3 deti, tak mám pocit, že už ďalšie nie, už teraz nemám žiaden voľný čas, len deti, práca, choroby v škôlke atď, som nervózna a unavená, nemám čas na svoje koníčky a zamýšľam sa aj nad finančnou stránkou, keďže všetko ide hore. Na druhej strane ale túžim po treťom, normálne neviem tu myšlienku pustit z hlavy, stále nad tým premýšľam. Mám strasne zmiešané pocity a preto prosim o vaše skúsenosti, ako ste sa rozhodli? Je podľa vás dobry nápad mať 3. dieťa, tie ktoré máte, ako to zvládate?
Teraz to nezvladas, chyba ti sloboda a tuzis po dalsom? Asi to nie je dobry napad. Mala som to podobne (ma 2 deti s 1r rozdielom), ale rozum proste vyhral a ja uz chcem mat klud a aj ta tuzba uz odznela s tym raciom. Ked vidim babo, tak si pomyslim ake to je chutne ale uz to v zivote nechcem zazit. Moje deti si zasluzia mat vyrovnanu matku
Ono je to pekne, ze 3 a viac deti, ale to len tak na fotke. V reale to musi byt hrozne, ak hlavne potrebujes mat uz aj svoj zivot.
nie, nie je to dobrý nápad
Ja by som už do toho nešla, zas to môžu byt dvojičky…
Nie je to dobrý nápad. Podľa mňa tak všeobecne stačia max. 2 deti..Všetko je aj tak drahé a vy máte toľko peňazí že si môžete dovoliť živiť ďalší hladný krk navyše ? Lebo ja osobne nie.
@anonym_autor sadni si večer s mužom, dajte si po pohári vína (piva, čohokoľvek podľa chuti) a skúste sa na túto tému porozprávať... Aby ste si porovnali svoje predstavy a túžby, a v neposlednom rade vaše možnosti. Nám je ťažko zhodnotiť, či to zvládnete.
Ja by som už do toho nešla, zas to môžu byt dvojičky…
@anonym_7be229 presne tak sa pošťastilo kamoške. Po dvojičkách ďalšie dvojičky. Problémové tehotenstvo, takmer celý čas v nemocnici, deti na striedačku s babkami, aby ocko stíhal prácu. Pôrod komplikovaný, obe deti s PAS a jedno naviac imobilné s DMO 😕
@anonym_autor keď si pri 2 deťoch nevieš nájsť čas na seba, tak si tretie nerob. Ono je všetko super úžasné ale neviem, či si uvedomuješ, koľko stoja € školáci, športovci, umelci,… čokoľvek. Ak ťa už teraz trápi, či by ste to finančne zvládli s 3ks, tak ti rovno vravím, kašli na to. Mám doma takmer 5 a 8r deti, už teraz sú to úplne iné sumy, ako keď boli obaja škôlkari a to sme platili školné 2 deťom v škôlke cez 600€/mesačne. Prišla škola, to je relatívna pohoda, síce viac výletov, aktivít, za ktoré platíme ale cenovo je to nízko pod školné v škôlke 🙂, krúžky - 2 športovci - mesačne to vyjde cca 150€ + cestovné náklady aj to je ešte pohoda ale pokryť letné prázdniny, ktoré trvajú 2 mesiace už taká finančná pohoda nie je 🙂 je to 8 týždňov, ak nemáš ochotné babky alebo flexibilný home office, tak to vyjde veľmi draho - či denne tábory, či opatrovateľka. A na to takmer nik nemyslí a veľa rodičov prídu na to až v tomto bode, že je to drahé.
Naš sused má dva x dvojičky, už vyzerajú rodičia menej unavené ( deti majú už 8 a 10). Nie je to odpoveď na tvoju otázku, ale ja si vždy na to spomeniem keď počujem ,, dvojičky 😁
@anonym_autor aj podla toho kolko mas rokov 🙂 ja som mala syna na 22 , teraz mam 25 ale konickom ani praci som nepopustila , chodil do jasli a teraz do skolky ale to je ine ako mat 2 deticky alebo 3 jedno predsa este zabavis inak a ty sa venujes sebe naplno. Ale ked si cca moja rovesnicka mozes mat tretie aj o 10 rokov ja tak uvazujem ze ak druhe tak na 37-38 ked zdravie este da 😊
@anonym_autor my mame vediet, ci ty mas mat tretie dieta? prepac ale ani jedna z nas, hoc ti napiseme , ze to zvladnes ti doma pomahat nebude... a ak teraz nezvladas dve deti, co absolutne chapem... nechaj vacsi rozostup , alebo tretie ani neries...
myslím si, že každá žena ktorá chce, tak to zvládne. deti sú dar a neverím, že keby si to tretie mala, že by si sa nevedela postarať, keď si zvládla dvojičky
@anonym_autor možno to bude znieť šibnuto, ale ja som tiež koľkokrát rozmýšľala o ďalšom, pozerala po kočíkoch a aké by to bolo. Ale rozhodujúca bola spontánna reakcia keď som dostala MS a odľahlo mi, potešila som sa a uvedomila, že ďalšie nechcem
Ja si myslím, že si si úplne jasne odpovedala vo svojom úvodnom príspevku. Nie, nešla by som na tvojom mieste do tretieho dieťaťa.
A nie, zdravie dieťaťa nie je všetko. Tým ho ani nenakŕmiš, ani neoblečieš, ani väčšie auto ti to nekúpi, ani tvoje nervy nespasí.
myslím si, že každá žena ktorá chce, tak to zvládne. deti sú dar a neverím, že keby si to tretie mala, že by si sa nevedela postarať, keď si zvládla dvojičky
@tanikka vedela, lebo by musela, ak by tu už to dieťa bolo. Ale čo by to urobilo s ich manželstvom, financiami a jej nervami, o tom nikto nehovorí. Jasne napísala, že už teraz má čo robiť s dvomi po všetkých stránkach. A do toho ešte pridajme tretie dieťa? Načo?
Podľa toho popisu čo opisujes tak nie. Rozhodnutie mať deti by nemalo byť ovplyvnené len dočasnými emóciami, ale aj rozumom. Ale ak si zabezpečená, že si môžete kľudne kúpiť to väčšie auto, riešiť možno časom nové bývanie, prípadne dáku opatrovateľku ak by na teba toho bolo veľa.. tak skús. 🤷♀️ Ja mám 32 rokov, podľa mňa najvyšší čas na druhé dieťa, syn má 5 rokov a je skvelý, ale teraz žijeme v podstate od výplaty do výplaty, muž zarába dobre, ale máme aktuálne väčšie výdavky.. takže radšej počkám kým sa nám ustáli finančná situácia, chceme kupovať aj inú nehnuteľnosť časom a až potom chcen plánovať druhé dieťa.. snáď do dvoch rokov. Ak to bude dlhšie trvať, tak možno ostaneme pri jednom dieťati, ale dôležité je pre mňa tie deti zabezpečiť po všetkých stránkach..
Majte na túto tému 2 rozhovory jeden pri ktorom si vypyjete a jeden triezvy ak za názory budú zhodovať choďte do toho
Nenapisala si jedine plus a pozitivum tvojho zivota a toho ako sa teraz ako matka dvoch deti citis ,len tuzbu. Za mna urcite nie lebo by si bola mozno nestastna. Pripadne neskor ked sa das do pohody. Sice ja dvojicky nemam takze by som sa vyjadrovat asi nemala
Ja mám 2 deti s rozdielom 12 rokov. A kým som si nebola 100 %, že druhé chcem, tak sme boli pri jednom. Ja som si po prvom chcela trošku oddýchnuť a venovať sa, aj sebe a koníčkom. Teraz mám druhé, dosť náročné. Najradšej by bola celý deň na mne nalepená. Takže som rada, že sme počkali. Ja by som na tvojom mieste počkala. Ale teda, ja som nikdy nechcela viac ako 2 deti.🙂
Uzivis a zvladnes 3 deti sama, keby sa nieco pokazilo? Chces mat 3 dieta alebo ten pocit byt tehotna, mat pozornost atd? A tvoj manzel chce tiez?
@anonym_autor počkaj čo bude, keď nastúpia do školy.Nie, nešla by som do toho.Aj 8-9 r budeš musieť kontrolovať, starať sa, variť a príde puberta nudiť sa nebudeš najbližších 15 r
Dnešná doba viacdetným rodinám naozaj nepraje. Je to pekné tak max na fotkách, to je všetko. Ak nie si vyslovene bio-eko-ezo typ, že budete žiť z lásky, ale chceš tým deťom aj niečo viac dopriať, pokiaľ ste priemerne zarábajúci, tak by som to nechala tak. Buď rada za dve zdravé deti a nepokúšaj osud.
Nie
@anonym_autor za tejto situácie, že nezvládaš ani tieto dve, si nervózna, nemáš voľný čas, by som do toho nešla ani náhodou. Nešpekuľuj, ostaň pri dvoch
@tanikka niektoré to aj nezvládnu. Ešte si nepočula o žene, ktorá to nedala, psychicky sa zrútila, alebo prepadla alkoholizmu? Autorka témy to nedáva už teraz, tretie dieťa môže byť pokojné, ale aj večne plačúce, choré, postihnuté a to je riadny záber aj pre vyrovnanú ženu, ktorá zvláda materstvo ľavou zadnou
Inak mozno aj dalsie by boli dvojicky 💁🏻♀️
@anonym_autor my mame 3 deti po 2r a bolo to psycho prve roky. Neviem si predstavit mat dvojicky. Znamy ma uz velke, ale dvojicky a potom po tusim 5r mali este chlapca.
Sadnite si s manzelom a porozpravajte sa.
Ja som mala tuzbu aj na 4., ale zdravotne dovody nepustili a po par rokoch to preslo.
Špecifikuje nezvládnie. Lebo dnes je v móde držať sa standardu- mat 2 auta, krásny dom upratany, deti chodia na šport súťažné, každý ma svoju izbu, ty cvičíš, meditujes, vzdelavas sa a vyzerá o 20 rokov mladšie. Áno to sa pri 3 deťoch nedá. Ide o to co ta napĺňa a robí šťastnou. Chceš viac času na seba alebo chceš viac detí? Musíš mat okolo seba poriadok, alebo sa ti páči dom plný upistanych deti. Nemusíš ísť s dobou a prijímať tlaky okolia. Ide o to co je tvoja priorita.
@anonym_autor Kto chce dieťa ntak hi chce srdcom ak napriek prekážkam.A TOTO JE OTÁZKA NA SEBA A NA MUŽA.
JEDINE VY DVAJA TO MUSÍTE VEDIEŤ AJ CÍTIŤ.
@anonym_autor len ti je mozno smutno za ich babatkovskym obdobim. Pre teba, muza a dvojicky bude lepsie ako ste, uz su deti vacsie, o chvilu skoncia caste choroby a budete si moct uzivat volny cas, kino, sport. S novorodencom po tolkych rokoch zas len doma, obmedzene aktivity… Uz je to aj velky vekovy rozdiel, jedno budes vozit do skolky, ostatnych do skoly a na kruzky, budes rozlietana a nervozna

máme viac , ale isto to zvládneš aj s tromi.
najdôležitejšie je zdravie detí. Ak sú zdravé tak zvládneš aj 5.