icon

Rozhodovanie o treťom dieťati: Áno alebo nie?

leyla97
14. júl 2026

Mam 2 dievcata iba 13 mesiacov po sebe 4&5 rocne a su to dokonalne partacky, som velmi rada ze mam dievcata, ani jedna nebola planovana, ja som vtedy este nebola ista ci vobec chcem deti a aky zivot chcem mat ale nastastie mam velmi rodinne zalozeneho muza ktory sa stara aspon po financnej stranke. Posledneho pol roka mam vkuse sny o babatku, akoby som tuzila zazit ten pocit ake je to tesit sa na to babatko, lebo po pravde aj ked som mala celkom dobre porody, moje tehotenstva boli viac sprevadzane strachom ako radostou. No a casto rozmyslam ake by to bolo mat este jedno dieta, nechcem velky vekovy rozdiel. Ale zaroven sa pytam ze co ma to vobec napada nad tym rozmyslat ved konecne mam aj viac volna a casu pre seba, konecne zivot zacina zase zavanat volnostou a tym pocitom ze mozem byt konecne znova ja, mat cas aj na ine veci ako deti....no neviem, co si myslite?

anonym_56cbc1
14. júl 2026

Dennodenne to isté 🤦‍♀️Však keď chceš, tak maj. Nikto z nás ti nebude pomáhať. Spýtaj sa toho,čo máš doma,aký má on na to názor,nie cudzích žien.

anonym_893e98
14. júl 2026

Toto nie je otázka na verejné forum ale musíte si to vyriešiť by dvaja doma

weruska1311
14. júl 2026

Ja som tiež už mala čas pre seba, starší vzali aj menšieho sa von hrať, vedeli ho postrážiť a tiež som zatúžila po bábätku. Dnes má 2 mesiace

anonym_2c9e79
14. júl 2026
@anonym_56cbc1

Dennodenne to isté 🤦‍♀️Však keď chceš, tak maj. Nikto z nás ti nebude pomáhať. Spýtaj sa toho,čo máš doma,aký má on na to názor,nie cudzích žien.

@anonym_56cbc1 nevieš používať vlastný rozum a rozhodnúť sa bez mk?

anonym_ce1c3e
14. júl 2026
@anonym_2c9e79

@anonym_56cbc1 nevieš používať vlastný rozum a rozhodnúť sa bez mk?

@anonym_2c9e79 ty si riadne mimo...

anonym_6cf33f
14. júl 2026

velmi si protirecis, mas 2 deti, ale ani si nevedela, ci deti chces? obe neplanovane? takze zodpovednost nie je tvoja silna stranka, muz je velmi rodinne zalozeny, ale stara sa ASPON po financnej stranke? tak ak len prachy dava, nie je velmi rodinne zalozeny
nechapem, aky rozdiel je mat 2 a 3 deti, bude to take iste, co si myslis, co bude ine?

anonym_51c927
14. júl 2026

@leyla97 Ak potom chcete žiť aj cestovať tesnejšie, nákladnejšie, obmedzenejšie a mať potom aj nižší dôchodok, len pre tých pár mesiacov ťuťu-muťu s bábätkom, ktoré potom aj tak vyrastie, tak smelo maj aj 4.

anonym_88fb9c
14. júl 2026

nie, užívaj znovuzískanú slobodu, pracuj, cestuj, čoskoro ti deti nastúpia do školy a bude to zložitejšie s učením, vozením na krúžky, s financovaním

anonym_2c9e79
14. júl 2026
@anonym_ce1c3e

@anonym_2c9e79 ty si riadne mimo...

@anonym_ce1c3e prečo? Ved je to pravda

ludmilka2407
14. júl 2026

Kazdy ti tu napise nieco ine...niektore pozeraju na peniaze, ine na komfort a podobne...ja som vzdy chcela 3 deti, chlapci maju 8 a 6 r., citila som proste ze este nie sme komplet...rok sa nam nedarilo ale zachvilku sa nam narodi tretie, tentokrat dievcatko

oceanahory
14. júl 2026

"Ale nastastie mam velmi rodinne zalozeneho muza ktory sa stara aspon po financnej stranke."
Mne by nestacilo, ak by sa muz staral o rodinu "aspon z financnej stranky"...pre mna toto naozaj nie je rodinne zalozeny muz, ten sa venuje aj detom, nie iba financiam.
Takze ak si v poriadku s tymto vasim rodinnym nastavenim, maj kludne aj 4 deti, mne osobne by to nevyhovovalo.

anonym_922e74
14. júl 2026

tiež mám občas také "nápady", hlavne, keď mám muža, ktorý deti nemá. Ale on už ich kvôli veku ani nechce, čiže to ma drží na uzde. A viem, že sú to len také záblesky, keď sa náhodou nudím... Ale je pravda, že my do vašej rodiny nevidíme, ani to dieťa nebudeme živiť a vychovávať. je to len na vás...

thirstymonk
14. júl 2026

Ja mám tri detiská a je medzi nimi 3,5 roka rozdiel, skoro na deň presne.

Ak sa bojíš, či tie dve prijmu bábätko, tak to ti nikto nepovie. Keďže moj najstarší má NKS, veľmi sme sa báli ako prijme druhé a ako prijmu tretie. Ale prijali výborne, sú parťáci. Aj keď sa samozrejme furt tlčú. Ale nemusí to byť pravidlo, u teba to môže byť inak.

ibrunova
14. júl 2026

Čo znamená, že muž sa stará aspoň finančne? Inak nie?

anonym_989687
14. júl 2026

Ak si mala cele tehotenstva strach, nebojis sa dalsieho? Uz s rizikom ze ked sa hocico stane, su dve male deti doma? Sama si odpovedz, to musis vediet Ty.

anonym_b75448
14. júl 2026
@anonym_56cbc1

@anonym_56cbc1 Asi tak. Co komu pomoze, ze napr. ja by som nemala 3.dieta ani za svet? Neviem.

anonym_b75448
14. júl 2026
@anonym_6cf33f

velmi si protirecis, mas 2 deti, ale ani si nevedela, ci deti chces? obe neplanovane? takze zodpovednost nie je tvoja silna stranka, muz je velmi rodinne zalozeny, ale stara sa ASPON po financnej stranke? tak ak len prachy dava, nie je velmi rodinne zalozeny
nechapem, aky rozdiel je mat 2 a 3 deti, bude to take iste, co si myslis, co bude ine?

@anonym_6cf33f Niekomu to staci. Vsak deti su "zenska praca", ci? 🤪

anonym_47fe4a
14. júl 2026

Každý, kto váha, či mať, alebo nemať ďalšie dieťa, by si mal uvedomiť, že ľudstvo je neskutočne premnožený, invázny druh, ktorý už zničil celú planétu a nie je správne prispievať k jeho ďalšiemu rozmnožovaniu. Takže ďalšie deti radšej nerodiť.

motylik2559
14. júl 2026

Autorka nechapem, toto je kviz?
a) ano, maj dalsie dieta
b) nie, nemaj dalsie dieta
Zratas odpovede a podla toho tretie dieta mat budes/nebudes? A co my s tym? Co ti toto pomoze? Ani jedna s tebou nebyvame.

natalka13
14. júl 2026

chapem neplanovane prve dieta, ale ako sa da po prvom neplanovanom kaslat na to a znovu neplanovane otehotniet? a skoro hned po porode?
nad cim premyslas? sup znova neplanujte

anonym_ce1c3e
14. júl 2026
@anonym_2c9e79

@anonym_ce1c3e prečo? Ved je to pravda

@anonym_2c9e79 no lebo to adresuješ niekomu úplne inému a nie autorovi otázky

anonym_2c9e79
14. júl 2026
@anonym_ce1c3e

@anonym_2c9e79 no lebo to adresuješ niekomu úplne inému a nie autorovi otázky

@anonym_ce1c3e no bože môj 🙏🤦‍♀️ nechtiac som zle klikla. Snáď užívateľka vie že to nie je mierené na ňu ale na zakladateľku témy. No a teraz sa ideme kvôli tomu po toto??

leyla97
autor
15. júl 2026
@natalka13

chapem neplanovane prve dieta, ale ako sa da po prvom neplanovanom kaslat na to a znovu neplanovane otehotniet? a skoro hned po porode?
nad cim premyslas? sup znova neplanujte

@natalka13 Za prve, boli sme uz manzelia, obaja sme vedeli ze deti chceme, ale necakali sme tak skoro. Prve bolo take ze ok, chapem nemali sme ochranu,druhe prislo uplne spontanne hned po porode aj napriek ochrane.. je medzi nimi 13 mesiacov. Ocividne neviete o tom nic

anonym_3fce63
15. júl 2026

Ani by som neuvažovala o treťom dieťati na tvojom mieste, ale je to vaša voľba.