Mamičky dvojičiek, praskli vám tiež nervy?
ahojte...chcela som sa len spýtať či sa aj vám niekedy stalo že vám pri vašich detičkách niekedy praskli nervy? ja sa za to veľmi trápim a hanbím , mám pocit že som nezvládla situáciu ale moje malé žabky majú 6 mesiacov a sú veľmi uplačkané, proste plačú celé dni...a v poslednej dobe sú až veľmi prešpekulované normálne na mna skúšajú rozne fígle aby sa pestovali na rukách ...lenže som už úplne off...nemám čas jesť, piť, umyť si vlasy , nespávam a som niekedy nervózna najmäked ich chcem uspať a jednu natriasam vo vajíčku a druhú na rukách samozrejme že tá vo vajíčku vymýšla a ta na rukách nemože zaspať lebo tá druhá kričí...a naposledy mi praskli nervy tak že som na ne zvýšila hlas ☹ obe sa pozreli na mna s takými velkými očkami , potom mi to bolo lúto ale zabralo zaspali...sadla som si a plakala som lebo som kričala na bábätká ...ja už niekedy fakt mám pocit že to nezvládam...ako to zvládate vy???
@vieruna presne..drrzim, drzim, potom prask, vybuchnem a hucim. lebo uz mi fakt ide na nervy hadka, ci mame na semafore cervenu alebo zelenu (samozrejme tomu predchadzalo par inych podobnych skriepok, a takato blbost ma dorazi)
niekedy by som dala dva zdrave zuby za flagmatickejsiu povahu ☹
@klincek to je pravda:D....dva roky....hmmmm....ťažký vek...na vysvetlenie niečoho podstatného ešte veľmi malé, ale na huncútstva rozumu dosť...do škôlky s nimi...rýchlo do kolektívu, nech si každý vytvorí svoj okruh kamarátov....to by mohlo pomôcť....aspoň na 4 hodky...alebo niekde do centra k deťom....aspoň u nás to fungovalo, celkom sa mi "umravnili"...a ty si by si mala "oddychový čas":D
Na to nemusim mat dvojicky, aby mi praskli nervy..
@hanzi keď som si čítala tvoje riadky,ako by som to písala ja,už som si myslela ,že len ja mám také bláznivé duo,my sme nosili mrtvu myš,vtákov a tak. mne tiež takto praskajú nervy každú chvílu,ale zas potom spätne sa na tom s mm aj zasmejeme ,že ich napadnú také somariny. a moji sú podporovaný ešte starším-vodcom, ako ho môj nazval,tak niekedy si pripadám naozaj ako z inej planéty.
Ach ano...ja mam 2r.dvojcata a rocnu dceru...v mojich dievcenskych snoch som sa vzdy videla, ako rano utekam k detom, s otvorenou narucou...a oni mi do nej popadaju, vybozkavaju a dame si spolu kakauko. Miesto toho rano mierim ku konvici a potrebujem jedno velmi silne kafe, aby ma prebralo (a potom este dalsie 2-3 do obeda). Predstavovala som si, ako si ideme po ulici, drzia sa za ruku, idu ako husicky a ja v opatkoch krok za nimi, so sirokym usmevom na tvari. Dnes muz tlaci dvojkocik a ja jednokocik a obcas vypadame tak, ze na nas ludia hadzu lutostive pohlady (a obcas mam pocit, ze by najradsej hodili aj nejake peniaze). Pred Vianocami som smelo zdobila stromcek, pod nim nadherne darceky za vela, vela libier...stromcek odignorovali, Samko sa ho dokonca bal a darceky ich zaujimali asi 10 minut. Bola som taka sklamana...odvtedy mam nadhlad 😀 lebo nechcem vediet, co ma caka v puberte. Tie prve tri mesiace s dvojcatami, bez pomoci rodicov, na dome s dalsimi 5 spolubyvajucimi a par dni po rozchode po 5r. vztahu mi nebolo vsetko jedno...ale uz je vsetko ako ma byt. na zle sa rychlo zabuda a nech ma deti nahnevaju akokolvek, trva to len niekolko minut. obycajne sa idem schladit do kupelne a pravidelne ich nechavam osamote s muzom, od ktoreho som v zivote nepocula, ze ja na materskej nic nerobim. dokonca sa mi priznal, ze by nemenil, vie co je to za robotu a preto maka bez hubovania so mnou 😀 je to tazke, tazke, tazke, ale nakrakam toho menej ako mamicky s jednym. ono totizto ked ich mate zrazu tri, pride vam to, akoby to bolo odjakziva.
@miriamkac no neuveris, u nas to vyzera velmi podobne. Mna absolutne nezaujima, kto zacal, kto komu, preco naco za co.... Mozno velmi nespravodlivo, ale u nas vela krat funguje kolektivna vina. Toto su neni veci ktore ma vytocia. To dam do poriadku raz dva. Ale tieto ich nezmyselne hadky, ktore dokazu trvat nekonecne dlho a dokazu sa opakovat nonstop dokolecka proste nezvladam. Raz som to skusila utat tym,ze "cakam vas v aute". No konec sveta. Vyrutili sa na mna s placom vsetci, ze neee maminka, cakaj nas my uz ideme a v sekunde bola o to vacsia vadenica, kto bude rychlejsie pri mne. Ako zrusis dovod hadky - bola na semafore zelena, alebo cervena?? 😀
@miriamkac od roka su v jasliach, ja som musela ist do prace. ale nelutujem, vidim, ze im to prospieva. a mne tiez🙂. ale aj tak toho dost "postihaju," loptosky su riadne. mimo domu vsetko ok, ale doma si vynahradia. vraj je to normalne, a mam byt rada, ze to nie je opacne-no ale niekedy mam dost🙂
@vieruna oranžova fialová brontohrášková...úpne jedno...pravdu mám ja aj keby som ukázala na trávu že je bledomodrá 😀 😀 😀
jj...také "utnutie" robím aj ja...
ja som sa naučila...vypnúť uši pri nejakých tých hádkach a hukote...a potom niekedy nereagujem ani v normálnej situácii....čo ale nie je zas dobré...som sa stala "flegmošom"... 😲....ale to skôr z hľadiska bezpečnosti...ako napr, keď som za volantom a vzadu sa mi tlčú....to som raz nechala jedného na parkovisku na dialnici..."skoro" 😀 😀 pozerali na mňa tí ľudia ako na nesvojprávnu...a tak potom zvyšok cesty už bol kľud 😀
@vieruna ja som to (hadku zelena-cervena) vcera zapichla velmi nepedagociky-prestante sa hadat, boli ma z vas hlava! (fakt ma hrozne bolela). tak sa zacali postupne uskrnat, a nakoniec mi doslo, ze to robili naschval. to uz sice bolo veselo, a zevraj "mamina, uz sa nehnevaj"-no ale mne uz to bolo prd platne 😒
uz su vo faze, ked ma vedia planovane nasrdit, a niekedy je to na porazenie, hlavne ak ide o blbiny. ved vies, kedze mas vacsie deti..
@klincek tak si v norme 😀 😀 😀
naši chlapci sa tiež najviac tlčú medzi sebou...už učiteľka v škole sa sťažovala 😖 ..ale tak čo s nimi...nech sa tlčú radšej medzi sebou a nie iných, lebo to by nemuselo dopadnúť dobre...oooo
Nebooojo bude to o chvíľku iné....no hádať sa budú ďalej, len dôvody sa zmenia 😀 😀 😀 ...teraz sú to lopatky a hrabličky, potom farby na semafore, potom ktorá pesnička sa bude hrať, potom o farbičky a perá (hlavne že sú dvoje rovnaké), a potom to bude o handry.....aaa....ďalej nemám odvahu pokračovať😀
@miriamkac no jasnacka🙂, hadky o veci uz mame, aj ked VZDY kupujem dvoje rovnake (naucila som sa po skusenosti s roznofarebnymi bundickami.. dodnes ich nenosia, lebo je vzdy rev, kto bude mat fialovu)..ale este aj o jeden kus sa vedia pobit, hoci je uuulpne rovnaky ako ten druhy 😝
je mi jasne, ze vzdy nieco bude. len dufam, ze so starsimi sa uz bude dat trosku inak dohodnut ako s malymi..uz teraz sa mi zije lahsie ako ked boli babatka, lebo si vieme viac veci odkomunikovat. ale ze to nebude sranda este aspon 18 rokov, to uz som pochopila 😅
ahoj lenka, prave prezivam to iste, nasi su zlati a tesime sa ze ich mame ale co dokazu, to si maminka jedneho dietatka ani nedokaze predstavit. Dokazu sa tak bit a brat si hracky, darmo ze ich maju dvojmo, oni chcu prave tu hracku co ma ten druhy. Uplne daromne je povedat 100x ze nemozu. Oni placu lebo ich to boli a ja placem lebo som sklamana ako to nezvladam a ako je mozne ze deticky ktore boli v brusku dobrucke a nerobili mame ziaden nerv teraz su tak nemilosrdne. A to este nevideli ziadnu hlupu rozpravku a zijeme celkom pohodovy usporiadany zivot. Mame stastie ze zijeme v dome lebo v bloku by nas susedia uz asi delozovali. Potvorky male ale pred cudzimi budu neskutocne mili a usmievavi.
tak ja mám lej jedného ale tie nervy pri nom už mam stratené to sa nečudujem ked vám prasknu pri dvojkách ☹
baby, ZLATÉ METÁLY si zaslúžite. Keď to čítam aj sa smejem, aj mi mráz prebehol chrbtom, ale v každom prípade Vaše deti sú zdravé a stále nažive, to znamená, že vy ako matky to zvládate perfektne, hoci nervy dostávajú zabrať, ale ste skvelé!
@majka381 co krtko, mysi, vtaky... Uz ste mali v mraznicke snehuliaka? My ano. Takeho maleho asi 20 centimetroveho. Mato si ho vyrobil z prveho snehu neikedy zaciatkom decembra a ked sa zacal na balkone topit, tak mu ho bolo luto. A mne bolo luto Mata, tak sme snehuliaka zachranili v mraznicke. A tak snehuliak v mraznicke byval celu zimu, zo zaciatku denne kontrolovany, potom uz len obcas... Nakoniec som musela vymysliet rozpravku o tom, ze snehuliaky sa na jar musia roztopit aby sa potom na jesen mohli vratit z neba...
No nic, ja to vidim len cakat 😀 akoze teraz to tu vyzera, ze moje decka su najhorsie chodiace katastrofy na svete. Oni su naozaj dobry, ale nedajboh aby sa zacali nudit, alebo sa ponahlame. toto su dve situacie, ktore nemam zvladnute. Zial prave vo vyse hodinovych zapchach, ktore absolvujeme kazdy den mi najviac praskaju nervy a rano ked sa chystame do skoly/skolky. Inak az na male vynimky je to uz celkom sranda 😀 To hlavne pre autorku 😉 Vsetko raz prejde 🙂
@miriamkac tiez som uz zodvakrat zastavila a predavala deti 😀 😀
Ja som asi podobne na tom ako vy. Ja mám tiež niekedy pocit že mi už praskli nervy. Mám dvojročných chlapcov, ale čo tý navymýšľajú! Berú si hračky, čo má jeden to musí mať druhý, hryzú sa a pod. Občas dostanú aj po zadku, ale oni si z toho nič nerobia, ešte sa tomu smejú. Snažím sa byť kľudná, ale vždy sa to nedá. Tak na nich aj skrýknem a potom sa ukľudnia. Jeden sa najradšej hrá s tatovým náradím ako sú šrobováky, káble, klince a pod a potom je celý z toho špinavý. Minule mi z tatovej dielne do domu priniesol krabičku s drobnými klinčekmi a celé mi to vysypal na gauč a s tým aj špinu. Kúpila som mu aj detské náradie plný kufrík, ale to ho bavilo asi 1deň. Niekedy už nemám ani energiu stále napomýnať, pekne vysvetlovať. Ale aj tak som rada že ich mám moje zlatíčka!! 🙂 🙂 Hádam z toho vyrastú. A prajem aj vám pevné nervy a trpezlivosť
@hanzi nasla som tu tuto staru komunikaciu a Tvoju odpoved 🙂 super si to napisala. Raz tu nejaka mamicka dvojiciek pisala, ze vsetko stiha... Ja nestiham skoro nic ☹
@brmbolcova občas sa to tu hemží supermatkami, čo pri troch deťoch stíhajú študovať, chodiť do práce, byt majú tip-top 😝 😝 😝 😝 😝
ahojte maminky,
ak mate zaujimavy pribeh z obdobia tehotenstva, porodu, vychovy deti....ci uz nezvycajny, dojimavy alebo hrozostrasny 🙂 pokojne aj o dvojcatach 🙂a chcete sa s nim podelit v novom projekte, piste mi IP.
Áno, aj ja to zažívam s mojimi dievčatami (4,5 mesiaca)-zakričím, potom mi je to ľúto, poplačem si-oni chúďatká vyvaľujú oči na mňa, ale niekedy sa to naozaj nedá, hlavne keď som na ne niektoré dni úplne sama.

@vieruna no vidiš...neriešim hádky...ja nehovorím 100krat, ja poviem 2 krát, nepomôže, ruším dôvod hádky....nepátram po príčine, vždy riešim následok....možno sa to bude zdať pre ostatné mamičky nespravodlivé voči deťom...ale je to najrýchlejší spôsob ako urobiť poriadok...a vyhnúť sa rečiam typu "on začal, ale ja som tam nebol, ja som sa s tým nehral"....lebo ako náhle začnem riešiť situáciu "kto to spravil?"...dostanem sa až do doby praveku 😀 ....
To platí aj ráno.....neobliekaš sa nesedíš včas pri stole....neraňajkuješ...."nebudú predsa kvôli jednému šuchtošovi meškať ostatní do školy. Raz mi jeden vyhlásil ráno "Ale ja chcem byť šuchtavý a posledný"...ja na to OK....a skončilo to tak, že neraňajkoval, a zabudol aj desiatu.....toto neriešim...je to tvrdé, ale poučné....