Monitor dychu je potrebný ?
Ahojte mamičky dvojičiek alebo čakateľky dvojičiek 🙂 chcem s sa s vami poradiť či je podľa vás potrebný a užitočný monitor dychu pre bábätká ? Stretávam sa s rôznymi názormi ale je to skôr od ľudí ktorí ho ani nemajú odskúšaný. Ďakujem 🙂
na dlhšiu dobu ako polrok je to zbytočne lebo babo sa zacne pohybovat v postielke a sa može tak zatulat, že ho nezachytí
@mamickadusicka ach žena vy ale viete zvýšiť tlak ... Ja chápem že v dnešnej dobe je človek možno troška viac podráždený ale za prvé nepoznáme sa a nemáte šajnu o mne či o mojich prioritách ... Postrehli ste niekde v mojej otázke zakomponované že sa to pýtam preto že mám priority niekde inde ? Práve naopak tým ze neviem čo ma čaká snažím sa zistiť nejaké informácie ale bohužiaľ človek aj nevinnou otázkou zrejme vie dať niektorým ľuďom podnet na útok ... každopádne aj vám ďakujem za odpoveď ktorou ste mi dopomohli sa správne rozhodnúť ....
My sme nemali, keby sme mali, bol by zbytocny, dcera inde ako pri nas nechcela spat. Cakam druhe a ak bude spat v postielke, co dufam, kupime. Muzovmu sefovi zomrel 4 mesacny chlapcek na syndrom nahleho umrtia. Inak pre mojho muza to tiez bola blbost, dokym mu toto sef nepovedal. Odvtedy zmenil nazor.
@kajka4949 ja so mala dulu a laktacnu pred porodom, a tiez sme sa bavili ci treba monitor dychu. Nechceli sme ho kupovat. A ona hovorila, ze pozna maminku dvojiciek kde dala spat 2 miminka a zobudilo sa len jedno ☹️ Ze nam urcite monitor odporuca. Osobne z okolia nikoho nepoznam komu by zomrelo dietatko na SIDS. Ale kto vie, ci to nie je aj tym, ze vsetci doma ten monitor dychu mali.
Keď môžeš tak si zaobstaraj je to dobrá vec...aj keď ja sommxhytiki infarkt skoro lebo ma vyplasil..začal písať a malému nič nebolo potom.som.zistila že ho monitor nevie zachytiť lebo bol moc na boku 🤭..ale inak som.bola spokojnejšia veru keď som ho mala...teda ešte pokiaľ som ho v noci nezabudla vypnúť 😂to sme si užili srandy tiež ....m
@janulka2805 poplatok za vypozicanie je minimalny(tusim to bolo 15eur.., pozicat si aj s predlzením sa oplati viac ako kupit novy..samozrejme, za predpokladu, ze ten pozicany sa neznici🙂
@karhu Aha, ja že to stojí viac peniažkov, tak potom sa to oplatí požičať 😊 ďakujem za info 😉
Nemala som vobec pri oboch deťoch, ale určite je to dobrá vec.
Za mňa je to najlepšia vec, akú sme do výbavy kúpili. Ak za niečo dať peniaze, tak určite ťa monitor dychu. 3 deti, 3 monitory. Neodpustila by som si, keby sa stalo niečo, čomu mohol monitor zabrániť.
Včera som sa rozhodovala či kúpim, či požičiam a večer sme boli na návšteve u kamošky a aký darček mi dala??? Monitor dychu 🤭🤭😊😊Tak som spokojná 😊😊🥰
@janulka2805 a máte jednu alebo dve platne pre každé dieťa ? 🙂
@kajka4949 Dostala som presne tento, s dvomi senzorovymi podlozkami 😊
Mali sme pozicany z pôrodnice, aj z poisťovne sa da, viem o unione.. nekupuj z druhej ruky, treba aby bol dobre nakalibrovany po pouziti a to si sama doma na bazarovom naurobis
Určite výborná vec, známej takto v spánku zomrelo 3-mesačné bábätko. Miliónkrát oľutovala, že monitor dychu nemala.
My sme mali pri dvoch starších a teraz pri najmladšej máme tiež požičaný z pôrodnice, je to určite lepší pocit keď ideš večer spať. My sme ho mali pri každej požičaný na 6 + 6 mesiacov. Tiež mi to niektorí vyhovárali že načo ale napr. kamarátom zachránil malú, prestala v noci dýchať, takže za mňa jednoznačne áno.
Ďakujem a teda ak už kupovať tak stačí aj s jednou platňou alebo vyslovene s dvomi ?

Ďakujem veľmi pekne za užitočné odpovede 🙂