icon

Monochoriálne a monoamniálne dvojčatá

lenka22115
28. feb 2013

ahojte maminky má niektorá mono-mono dvojičky?? dosť ma lekári postrašili že je to veľmi rizikové a že musím rodiť v 34 tt. ako je to u vas? kedy ste s takýmito dvojičkami rodili? ako dlho boli v inkubátore?a aku mali váhu?ja som 31 tt. a maju len 900 a 860 gramov a na to že maju o 3 týždne ist von sa mi to zdá moc malinko ☹(((

Strana
z2
zuziinnkkaa
6. feb 2021

@katka90 ahojky mozem sa opytat?, kto vam vravel ze deticky sa rodia skoro vzdy postihnute? Ja som sa to prave nikde nedocitala. Ano rizika su, ale nie postihnutia. Riziko postihnutia myslim je take ako pri kazdom tehotenstve ... sama momentalne cakam mono dvojicky, snazim sa najst co najviac info ... no zial na mete je toho malo 🤷🏻‍♀️

zuziinnkkaa
6. feb 2021

@lili184 ahojky mohla by som sa popytat kam si chodila k lekarovi. Cakam mono mono dvojicky - no informacie su jasne, ale je ich malo. Chcela by som ak by mi niekto povedal na co si daval pozor, ake bolo tehotenstvo. Mne je velmi zle. Nie som schopna absolutne nicoho no a to som len v 9tt. 🤷🏻‍♀️

mamickalisticka
6. feb 2021

@zuziinnkkaa podľa mňa to že sa cítiš zle je tym prvym trimestrom. Ten byva taky všelijaký, do 14tt by sa to malo ustáliť. Síce čakám mono bi dvojky ale mala som na začiatku uplne rovnaké pocity, byvalo mi čudne tie prve mesiace.

zuziinnkkaa
7. feb 2021

@mamickalisticka dakujem krasne za odpoved. Prosim ta a pri mono bi dvojickach si tiez na rizikovom? Prepazku lekar videl hned? Dakujem

mamickalisticka
7. feb 2021

@zuziinnkkaa mne doktor povedal že všetky dvojky su automaticky rizikové, hlavne s jednou placentou. Ale nechodím na žiadne špeciálne kontroly do nemocnice (nemáme v meste nemocnicu) ale chodím každé 2 týždne na sono kvôli tomu či rastu rovnako.. Mne na začiatku tehotenstva povedal doktor že maju 2 placenty, potom som išla v 13tt ku grochalovi a ten videl len jednu placentu.. Ale prepazku videl hneď, do knižky mi hneď napisal mono bi ale mne ukazal prepazku až teraz 2 tyzdne dozadu.. Dovtedy som sa v tom nevyznala a tiež som myslela ze tam nie je.

taniap
22. apr 2021

@zuziinnkkaa ahoj ako vam to zatial ide v trojici? Rada by som sa s tebou skontaktovala a popytala sa ta ako sa mas a ako sa vyvija tvoje tehotenstvo s momo dvojickami. Skusenosti velmi pomozu ved sama vies ze vela info nie je😌

zuziinnkkaa
24. apr 2021

@taniap ahojky samozřejmě mozes sa so mnou skontaktovat aj mne to pomoze ☺️ Nápis mi správu ☺️

taniap
24. apr 2021

@zuziinnkkaa da sa to sukromne?😁 aj som sa o to snazila zatial som na to ale nedosla🙉😀 nenapises ty mne prosim ta? Klikla som na profil ale ziadnu inu cestu ako odpovedat tu som nenasla🤷‍♀️

petulda333
24. apr 2021

@taniap klikni na profil a hore je obalka, tak kliknes tam, to je sukromna sprava

taniap
24. apr 2021

@petulda333 ano dakujem uz som na to prisla😀 registrovala som sa len pre tuto temu takze som tu novacik... inak som aktualne v 11 tyzdni tiez s momo dvojickami

petulda333
24. apr 2021

@taniap drzim palce, nech to dobre dopadne ❤️🍀

taniap
24. apr 2021

@petulda333 dakujem🙏 Budem priebezne pisat ako nam to ide.

Strana
z2