Nasťahovanie svokry po narodení dvojičiek
Ahojte, idem si po nazor. rodicom sme nedavno oznamili, ze cakame babatka rovno dva a odvtedy svokra berie ako samozrejmost, ze minimalne na prvy rok sa ku nam nastahuje, lebo vraj sa to neda zvladnut. mam doma stvorrocnu dcerku. ja neviem, ale ja to teda dovolit nemienim, muz do mna rype, ze preco jej to nedovolim a ani o tom nemienim uvazovat. nehovorim, jasne, ze pomoc uvitam, ale zeby sme sa nenaucili fungovat spolu bez nastahovania dalsej osoby :/// som naivna, ze si myslim, ze nepomreme, ak svokra u nas nebude?
@bibinka31 ziram ake rady sa tu hned spliechaju... ja osobne by som pomoc privitala aj pri jednom babatku a dvoch pubertakoch a nieto pri dvojickach a 4rocnom dietati. Manzel mi vo vsetkom pomaha, ale nemame cas sami na seba...Ved akurat ked sa ti narodia bude zima, treba rozmyslat, ze mala moze ochoriet atd. A to uz len bude. Po 1.neviem aky mas vztah so svokrou, ako byvate... To su nesmierne dolezite veci. Ale urcite by som nad tym minimalne rozmyslala. Fakt zalezi aj od toho akej je svokra povahy, aky ma vztah so starsou. Ja ti radim poriadne premysliet. Ako tu pise svorne mamicky, ze nie, pokazi sa vam vztah s manzelom, takisto sa vam moze pokazit, ked ty budes uplne vystavena (co iste budes) a nervozna a podrazdena, co su normalne znaky aj pri jednom babatku a nieto dvoch a este plus skolkarka a vztah moze ist tak isto papa.
@bibinka31 nie,nie a este raz nie.ani svokru ani mamu by som nechceka doma.tvoj manzel jasne nebude nonstop doma tiez zo svojou mamou.skus sa ho opytat co na to hovori ak by prisla tvoja mama?urcite bude starosti dost ale ak ti chce pomoct staci na tyzden.popripade ak ti treba len jej zavolat.ale nie nastahovat sa.popravde planujeme este jedno mimi v buducnosti viem ze s nimi budem sama az kym nepride domov mm ale ani za svet by som nechcela aby sa niektora ci svokra(je suprova nemozem skaredeho slova povedat) alebo mama(na tu sa neda spolahnut nepomoze s nicim)k nam nastahovali
@bibinka31 ja by som na tvojom mieste porozmyšlala nad tým. Myslím na dobu aspoň šestonedelie, nie z dôvodu, že ty to nezvládneš, ale z dôvodu, aby si sa dala do kopy zdravotne ty. Manžel nebude môcť byt pri tebe tak dlho, musí do práce. Svokra by ti pomohla s varením, s malou čo už máte a ty by si sa kľudne bez stresu dala do poriadku. Nezavrhuj to hned porozmýslaj nad tym poriadne, aby ste neboli zbytocne s manzelom nervozní a nebodaj ti niečo nevyčital, ze si odmietla pomoc jeho mami a je toho veľa na vás. No rok je fuu fakt dlho to nie, ale urobila by som kompromis a verím, že pri dvojičkách a malej to oceníš a každý bude šťastní 😀
stanovte si mantinely a nech pomaha...ale odtial, potial. Nevies ake budes mat deti, mozno to bude super a mozno peklo, takze hned by som tu pomoc od svokry nezatracovala. Aspon budes mat trosku casu sa dat dokopy a povenovat sa starsej.
navarit,napiect,nakupit,zabavit starsiu dcerku-to je velka pomoc,o to popros svokru ak chce naozaj pomahat
@tova
@kikushka2386 ved baby, jasne, ze pomoc odmietat nebudem, ale aby sa ku mne jedna ci druha babka nastahovali, ked byvame v jednom meste, podla môjho pocitu nie je potrebne. jasne, ze ak sa naskytne nieco, nejake problemy a tak, tak sa to bude riesit, ale este nie su ani na svete a ona uz berie ako samozrejmost, ze MINIMALNE NA ROK sa ku nam nastahuje, lebo to podla nej je nezvladnutelne ... sorry, ale podla mna je to max blbost, ze je nieo take nezvladnutelne, ked nie som ja postihnuta, ruky nohy zdrave a deticky ak budu v poriadku...
@cobhan
@bibinka31 pokial byvate v jednom meste, tak o stahovani nemoze byt ani reci. A ked mas dve babky, tak si tu pomoc mozu pekne rozdelit medzi seba, nemusis tam mat nasackovanu svokru. Keby si napisala, ze byvate v jednom meste, tak aj tie reakcie by boli trosku ine, lebo kazda z nas si predstavi svoju situaciu a podla toho radi...napr. ja mam uz len svokru a aj ta je 3000 km od nas 🙂
@cobhan chapes, ale ona mi povie, ze je to nezvladnutelne? no neviem, ci pod vlak neskocim rychlo, ach, zase mi adrenalin stupol :D momentalne som v takom rozpolozeni, ze aj keby obe byvaju od nas 200 km, tak ani jednej by som to nedovolila, nech by prisli na dva tri dni. pri malej ma chcela uplne nahradzat vo vsetkom, vo vareni, prani, kupani, prebalovani, keby moze este by ju aj kojila, vtedy sme este byvali u svokrovcov, lebo sme stavali dom, vtedy ma to stalo vela vela sil, aby som urcila hranice a teraz ked si na to spomeniem, tak mi je az do placu, ako som musela superit o vlastne babätko, bola schopna mi ju vytrhnut z ruk a zobrat si ju k sebe do izby, ono su to suvislosti, ktore sa nedaju popisat takto na fore... mne islo len o nazory, ci je to nezvladnutelne, ak sa ku mne nikto nenastahuje a baby ma len utvrdili ked pisali, ze to zvladnutelne je ...
@kikushka2386 ale ved ked idete vonku tak vam tvoja mamina postráži všetky 3 deti,,takže sa na nu nedá spolahnut?.. 😕
Podla mna je nezvladnutelne nastahovanie sa svokry. 😝 Tri deti by som v poho zvladla 😅
@bibinka31 tak kvoli tomu nestresuj a dohodni si so svokrou pravidla hned...napr. ze obcas navari aj vam alebo pride pokocikovat dvojicky alebo postrazit malu kym ty pojdes ma dvojkami na poradnu. Dovolit je pomoct, ale len tam, kde to ty potrebujes a kedy potrebujes, inak jej pekne podakovat, ze si navrh na pomoc cenis, ale momentalne netreba 🙂
Ahojte 🙂
Rada Vám pomôžem s opaterou Vášho dieťatka.
V prípade záujmu ma kontaktujte správou, alebo na mail: P.Pukancikova@gmail.com
@bibinka31 pomoc je super. je urcite obtiazne krmit, prebalovat, strazit, zabavat 2 babatka naraz, ale preco by mala u vas byvat??? to by som asi ja nedovolila. ved moze prist pomoct, ked treba. a ze na rok. no asi by ma porazalo tiez pri tej predstave, ale pomoc bude urcite vhodna. ved aj to 4 rocne je este male a nesebestacne. ak byva svokra moc daleko a ze nastahovanie je v pripade pomoci nutne, zvazujte to.
@lady511 fuu veru uz dlho nestrazila ich.ak ideme sami tak bud je snimi kamoska alebo ich krstna.takze nestrazieva deti uz vobec
Ja by som sa tesila, ale ja mam svokru anjela, uzasnu zenu a kamaratku v jednom 😊 Takych je asi malo a zrejme ta tvoja taka nebude 😊 Ako pisu zienky vyssie, nech chodi kazdy treti den, alebo vzdy o druhej poobede a o siestej nech ide prec. proste dohodnut sa na nejakom rezime. alebo nech je na telefone a ak budes potrebovat, nech len pribehne.
@bibinka31 svokre nedovol nastahovat sa,nech ti pomoze niekolko hodin denne,ale potom nech sa vrati domov.............mozno to zvladnes aj bez nej v pohode s manzelom,mas stvorrocnu dcerku,tak ju zapojis do starostlivosti o babätka,vies poda ti plienky,detom hracku ...............
@bibinka31 ja ta uplne chapem,ja mam 4 deti,z toho 2 posledne po roku a stale nemam rada ked musim superit o deti a pripominat-teraz uz dorazne-ze ja som matka,o deti sa postaram sama aj ked padam na nos,ale tie prinesene kolace, palacinky,langose by mi dobre padli pre deti
@magdalenkami mnaaam, ved aj ja mam rada, ked babka jedna ci druha nejaky kolacik prinesie a zase podotykam ony maju rady, ked ja s malou peceme a zase na zmenu prinesieme im, radi sa vsetci aj navstevujeme, nemame medzi sebou zle vztahy, ale zit budeme s muzom a detickami proste sami. to superenie mam zivo pred ocami stale.
ja si tiez myslim - nedovol to. ja mam tiez dvojicky a zvladli sme to super. mne stacilo ze mi vlastna mama radila do telefonu a bola som z nej nervozna, nieto aby mi este svokra poskakovala za zadkom... zvladnes to bez nej.
kojit budes musiet aj tak sama, teda aj k nim vstavat, v tom ti nepomoze... prania vela mat nebudes prvy rok (ak budes na pampersoch) ...
nech pride sem tam povarovat, pokocikovat, ale spat moze chodit domov...
@bibinka31 tak ale ty si neuviedla dost zasadnu vec - ze byvate v jednom meste. Dovod na stahovanie svokry fakt ze nie je. Toto ma ani nenapadlo, ze byvate v jednom meste. A co sa tyka superenia so svokrou o svoje prvorodene -- tak ver, ze teraz budes s malou menej a budes rada, ze ju bude mat kto dat do skolky a zo skolky... Ale stahovat sa do domacnosti??? Nonsens.
@tova toto mi pride ako realne vystihnute, mam dvojicky a este k tomu predcasniatka ako pise kolegynka, este som sa nevyspala a to maju. A to nemam starsie dieta. Ja som sa to snazila tahat sama, ale bolo o hubu, pamatam si noci (obaja mali koliky), ked jeden zacal plakat o jednej v noci, skoncil o tretej, potom zacal druhy, medzitym papanie a takto to slo do rana do piatej - siestej. Potom mi jedno dvojca ochorelo, a tak mi prisla pomahat mama, najskor 2-3 razy do tyzdna, potom viac. Ale bol to hrozny napor na vztah... Takze tak, velmi vela zavisi, ake budes mat deti. Dohodni sa s nou na mesiac a uvidite. Mozno ona bude potom cela rada, ze moze ist domov.... aspon moja mama sa na weekendy velmi tesila a vztah s mojim otcom sa vylepsil 😉
Ja si viem predstavit ze by svokra prisla na mesiac,na dva a to tedaju nemam v laske,skoro dva roky (z piatik co som s manzelom) sme sa nebavili,lebo na zaciatok to bude zaberak;ale rok nie
ja az teraz som si vsimla, ze byvate v jednom meste. Tak v tomto pripade je odpoved NIE. Staci, ked pride pomoct cez den, ak to teda mysli uprimne.
Po narodeni nášho druhého drobca mi chodila domov pomáhať mamina. Prvý nemal ani 2 a druhý bol ako babo náročný - veľa plaču, malo spánku, stále na rukách, po nociach som rurkovala...starší bol na vedľajšej kolaji. No a mamina chodila k nám na "tyzdnovky" asi 3 mesiace. Potom uz len 3dni v tyzdni a potom uz len na návštevu 🙂
Na ROK sa nastahovať je fakt divne. Ved ma svokra aj svoj život, svoje záujmy, ci? Ked chce pomáhať, je to super, ale nech pride na 1 noc každý týždeň, uprace, pozehli, pripadne vezme staršiu dcérku niekedy na vikend k ním... Ja byt svokra asi sa takto ponúknem 🙂
@bibinka31 nečítala som diskusiu, ale rýchlo vyveď svokru aj manžela z omylu !!!!! Zvládnuť sa to s dvojičkami DÁ. Máme v rodine, žijú ďaleko od rodičov, svokrovcov, súrodencov, navyše ich otec chodí na služobky , ale dá sa. Budeš mať menej nervov, čo si urobíš budeš mať, o si neurobíš nebudeš mať, ľahneš si poobede k nim a pospíš si, nemusíš brať ohľad na nikoho. Okrem toho, máš malú pomocníčku. A manžel s asi bojí, že bude musieť priložiť ruku k dielu, preto je na strane svojej matky. Nedovoľ to v žiadnom prípade. Nech občas príde, pokočíkuje, kým si ty požehlíš, alebo pospíš a hotovo.
v ziadnom pripade nie! ak ju budete potrebovat, tak ju zavolate na 1-2 tyzdne ale nie viac a treba jej to hned povedat, nech si nic neplanuje!
@bibinka31 až teraz som dočítala, že bývate v jednom meste, tak sťahovanie ani náhodou!!!! Ak chce pomôcť, nech sa páči, vtedy, ak ju o pomoc požiadaš. Bude zima, môže zobrať staršiu slečnu von, do kina, na sánky, pohrať sa s maličkými a potom šup-šup domov. Budete predsa na dvojičky dvaja - ty a manžel. Keby príliš na teba tlačili, môžem ti poslať do IP aj foto, ako sa to s dvojičkami DÁ - ďaleko od príbuzných.
@mamavera muzovi nerobi problem prilozit ruku, na neho v tomto smere nemozem povedat krive slovo, on to len spociatku nebral tak ako som to brala ja, je chlap, takze predsalen mu trvalo chvilku zhodnotit, ze by to bolo pre nas este vacsou zatazou, keby je tu svokra. presne ako pisete, co si urobime budeme mat a co nie to pocka a spravime neskor a hlavne, vylozime si nohy, ked sa bude co i len trosku dat a nebudem musiet brat na nikoho ohlady. ja mam rada navstevy, ktore pridu na hodinku a ni ena rok :DDDDDD

@bibinka31 treba dufat, ze sa narodia zdrave, v termine, a nebudu mat koliky, potom mozes uvazovat o negativnych prispevkoch, Inac, tu svokru vybozkavas ked budes si mohla pospat par hodin vkuse, bud v noci alebo cez den. kOlko z dam maju dvojicky? deti po sebe sa nerataju, to nikdy nebudu dvojicky ani sposob vychovy a rezim neni rovnaky ako pri dvojickach. Ja mam dvojicky, starala som sa sama ale bolo to o drzku, ano prezili sme ale bolo menej energie a casu venovat sa detom, usporiadat dom, uvarit, zit normalny zivot nielen prezivat a dozit sa dalsieho dna. Neviem ako daleko svokra byva ale ideal by bol aby si sa o deti strala sama v noci a svokra nech je u vas aj od 7rano do 7 vecer. Ja som prvy krat spala viac ako 2 hod vkuse az po 2.5r. od narodenia, prvy rok som vstavala kazde 2 hod a cez den fungovala naplno. Na tvojom mieste by som pristala aby prisla na 2-3 tyzdne a potom sa uvidi podla potreby.