icon

Nezvládam materstvo s dvojičkami

schoconut
20. aug 2025

Ahojte. Mám takmer 2-mesačne dvojičky a nezvladam to. A to som s nimi bola úplne sama zatiaľ len par dni. Sú dosť náročné, hlavne jedna dosť plače, zatiaľ ich nič veľmi nebaví, nevydržia sami len tak pozerať aby som si mohla ísť pripraviť aspoň raňajky. Keď kojím druha plače, neviem čo s nou robiť. Cez deň sa veľmi ťažko uspávaju, v kočíku nevydržia byt. Aký ste mali systém keď ste na nich boli same? Čo vam pomohlo? Čo ste s nimi robili v takom veku? Ja sa neviem nakopnúť a to som fakt pozitívny človek ale toto ma ubíja.

Strana
z2
maryetta
21. aug 2025

Mas za sebou prave to najtazsie obdobie. Kedy aj deticky ale hlavne ty si sa musela tiez dat dokopy.
Ja napisem ze ta obdivujem. A prajem vela sil. Este nejaky ten cas potrva kym si najdete system... ale vedz ze niektore to nezvladame ani s jednym 😉 ak je narocne.

20mysicka12
21. aug 2025

@schoconut nerozmyslala si nad tým že im začneš dávať UM. Ja by som odstavila od kojenia.Dost ma vyčerpávalo to,že môj malý bol v kuse zarevany a na cici.Po roku sa sám odstavil a je to omnoho lepšie .Nemaju kolíky?Neboli ich bruško preto plaču.

vanessa0311
28. sep 2025

Manžel nemôže ísť na materskú s jednou dvojkou? Naše mali kolíky raz jedna potom druhá, veľmi nám pomohol coliprev. Aj keď som nekojila veľmi dobre viem aké je to všetko náročné. Tiež mám dvojičky, o niečo väčšie 7,5m.

galadriel90
4. okt 2025

@schoconut coskoro ti prepne z toho. Mala by si upovedomiť rodinu aby sa aspon trosku a symbolicky zapojili a priložili ruku ku výchove a starostlivosti o svoju ďalšiu generáciu. Načo je rodina? Na okrasu? Dvojičky sú masaker keď si cele dní sama, mali by sa ti sami ponúknuť. Pokiaľ majú chrbtovu kosť.

schoconut
autor
29. nov 2025

Ahojte, ďakujem vsetkym normálnym žienkam za normalne odpovede a povzbudivé slova.Citala som si to aj vtedy, ale nemala som silu odpísať. Kto nezažil, nepochopí.Teraz s odstupom času to tu píšem pre niekoho, kto bude raz možno v rovnakej situácii, že naozaj všetko sa da zvládnuť. Ale treba mat okolo seba správnych ľudí, ale hlavne partnera a ja to chvalabohu mám. Aj keď to bolo veľmi ťažké obdobie a asi ich príde ešte mnoho, len budú iným spôsobom obtiažne. Prišla som na to že som mala malo mlieka, takze keď som ich dokrmila UM prestali plakať. Takisto sme im vymenili cumliky za ľahšie a aj ten cumlik sa zmiernil. Všetko sa opäť zlepšilo asi okolo 3 mesiacov, keď začali viac vnímať a dokázali sa aspoň trochu same pohrať. Dokonca si to už obcas aj užívam 😀Teraz už mame opäť iné problémy a budú ďalšie. Ale ja viem, že to zvládnem. Síce niekedy s plačom a nervami, ale dám to 💪

schoconut
autor
29. nov 2025
@schoconut

Ahojte, ďakujem vsetkym normálnym žienkam za normalne odpovede a povzbudivé slova.Citala som si to aj vtedy, ale nemala som silu odpísať. Kto nezažil, nepochopí.Teraz s odstupom času to tu píšem pre niekoho, kto bude raz možno v rovnakej situácii, že naozaj všetko sa da zvládnuť. Ale treba mat okolo seba správnych ľudí, ale hlavne partnera a ja to chvalabohu mám. Aj keď to bolo veľmi ťažké obdobie a asi ich príde ešte mnoho, len budú iným spôsobom obtiažne. Prišla som na to že som mala malo mlieka, takze keď som ich dokrmila UM prestali plakať. Takisto sme im vymenili cumliky za ľahšie a aj ten cumlik sa zmiernil. Všetko sa opäť zlepšilo asi okolo 3 mesiacov, keď začali viac vnímať a dokázali sa aspoň trochu same pohrať. Dokonca si to už obcas aj užívam 😀Teraz už mame opäť iné problémy a budú ďalšie. Ale ja viem, že to zvládnem. Síce niekedy s plačom a nervami, ale dám to 💪

A hlavne režim! Keď som prišla na to “ako fungujú”, trvalo mi to, ale režim je základ 🙂

tinka3435
29. nov 2025

@schoconut cumlíky Lovi ukludnujuce mne dcéra iný nechcela a tiež bola revoško

Strana
z2