icon

Potrebujem pomoc: Ako zvládať starostlivosť o trojčatá?

11. apr 2024

Mam trojčata skoro 2,5ročne. Som na ne skoro úplne sama. Manžel robí od rána do večera aby nás uživil. Deti majú hrozne obdobie teraz. Som na tak maximálnom dne ze chcem zo všetkým skoncovať, ukončiť celé moje trápenie. Nemám súrodencov, babky stále tiež v práci. Manžel má iba brata ďaleko. Nemám už ani kamarátky, nemám nikoho. Som tak veľmi unavená ze nechcem ani žiť. Svoje deti veľmi milujem, ale už mi to nestojí za to trápenie. Niejeto fyzické tak ako psychické. Už nedokážem ani jest, nemám ani 50kg a čakám kedy to všetko skončí. Od frustrácie a nervov deti dostávajú bitky pretože neznesiem už ani pohľad na ne. Vkuse sa hádajú, berú si hračky, robia si zle bijú sa. A ja sa už ďalej nevládzem ovládať. Obhadzuju sa jedlom. Ja nemôžem už ani vstať z gauča ako veľmi je moje telo unavené, veľmi. Nevládzem už ani plakať, nevládzem už jednoducho.

Strana
z3
karmen118
12. apr 2024

Ak ti niekto ponúkne pomoc príp. si nájdete výpomoc, tak skús, nie je to hanba, nerieš okolie, môže ti to byť jedno nech si šuškajú, ukazujú prstom - je to ich problém nie tvoj, lepšie prijať pomoc ako skončiť s nejakými zdravotnými problémami zo stresu a vyčerpania. A nezabúdaj spokojná mama- spokojné deti budeš kľudnejšia, hneď sa u vás doma zmení aj nálada a všetko k lepšiemu 🙂

metoyou4
12. apr 2024

@rohypnol1 krásne povzbudenie🫠

mamutka
12. apr 2024

No takto, ak sa cudzí ľudia pýtajú, čo sa deje, že si pochudla a si cela strhana, tak to už je na zváženie, v akej riti to dokelu žiješ. Kedysi si ľudia na dedine pomáhali, boli súdržní. Všetci okolo teba by mali vedieť, že to máš extrémne ťažké. Volakedy si ženy jedna druhej skočili na kávu, pokecali, postrážil si deti, a to som vyrastala v paneláku. Ako to, že tam nie je nejaká mamicka ktorá by aj rozumne uvažovala a ponúkla sa, že budete občas spolu a deti sa zahrajú, že dozrie trochu na všetky popri svojom a ty si hodinu vydýchnes? To čo máš za ľudí okolo? Ja žijem v tej zatracovanej anonymnej Bratislave a matky si tu pomáhajú.

Strana
z3