Prvorodička a dvojičky
Ahojte. tak vcera som sa dozvedela ze cakam dvojicky .. skoro som tam odkvecla .. mala som obavy o vychove jedneho dietata a naraz ich mam mat 2 ??? Neviem ci to zvladnem .. ak je tu mamicka ktora bola prvorodicka a narodili sa jej dvojicky skuste mi opisat ako ste to zvladali ci to bolo velmi tazke a podobne .. proste skusenosti .. ja koli tomu neviem poriadne ani spat lebo sa toho obavam a to mam do konca tehu. este mooooc daleko.
My tiež čakáme dvojičky, term8n máme 28.6 ale čo som na interrnerte čítala, tak málokedy je to na termín, zväčša sa narodia predčasne. Je tu ešte nejaká mamička, čo čaká dvojičky s termínom v lete? 🙂
@majda27 tak ja som doma, kvoli spineniu a krvacaniu (hematomy)... Ale dufam, ze to coskoro skonci a ja budem moct ist aspon na prechadzku 😵 ... Mne nie je chvala Bohu ani zle, nic.... Takze som velmi rada... Kedy mas dalsiu kontrolu? kde si bola na screeningove vysetrenie v 12stom tyzdni?
Ahojte. Tak mňa to screeningové vyšetrenie tiež akosi obišlo. Ako píše majda27, brali mi 4 ampulky krvi asi v 12tt a teraz v 16tt mi vzali dalšiu na nejaký test. Ja sa zatiaľ cítim fajn, až na tie občasné bolesti spojené s rozťahovaním maternice. Ale to sa dá vydržať, len nech si drobci spravia pohodlie 🙂
Ja budem tiez prvorodicka s dvojic. Som v 23+4 tt. Som na rizikovom,doma oddychujem. Vy ste kedy zacali nakupovat? Ja este nic nemam, este sa bojim-povera
Ahoj. Ja mám doma 4,5 mesčné dvojičky-dievčatá a tiež som ich rodila, ako prvorodička. 5 mesiacov mi lekári hovorili, že čakáme iba jedno a v 20tt nám oznámili, že sú dve. Môj (už teraz bývalý gynekológ) nás skoro zabil lebo zanedbal lekársku starostlivosť o mňa aj o deti. Potom som menila gynekológa a vybrala som si, kde chcem rodiť. Tam nás dali dokopy, odrodila som v 37tt prirodzene. Niečo som poležala doma, niečo v nemocke, mala som problémy aj pred pôrodom aj po ňom, ale všetky tri sme zdravé.
Náročné je to veľmi lebo buď ti idú na striedačku alebo obe naraz-naraz nakŕmiť, prebaliť atď. alebo jedna spí a druhú uspávaš a kým druhá zaspí, prvá už je hore. teraz sme začali prikrmovať, tak keď som sama kr´mim z jednej misky jednou lyžičkou a keď pijú mliečkoz fľašky, tak obe naraz. Pomáha celá rodina, inak sa to nedá lebo naozaj, ako tu už bolo spomenúté, niekedy raňajkujem o 11h, nestíham ani zuby umyť. Ale najhoršie to bolo prvé dva mesice. Budili sa každú pol hoďku, hoďku. Teraz spinkajú pekne. Raz sa zobudia v noci okolo 3.30h až 4h a spia až do rána. Uspávania je však zložité najmä, keď cez deň som niekedy sama lebo obe na ruky zobrať nemôžem a nemôžem ani jednu lebo kým držím jednu, druhá plače a tak nemôže zaspať ani jedna. Vtedy je najlepšie do kočíka a tam zaspia. Zložité aj baliť na cesty-kočík, veľká prebaľovacia taška, príkrmy-všetko dvojmo. Aj oblečenie aj hračky. Veľmi finančne náročné.
Zhrniem to: Dajú poriadne zabrať a je to finančne náročné, ale zvykneš si a dajú ti aj dvojnásobok lásky a radosti a keď sa na mňa obe usmejú tým krásnym bezzubým úsmevom, nič krajšie pre mňa neexistuje.
Držím palce a určite to zvládneš. Musí pomôcť rodina aj kto môže.
Ahojte tak ja som bola na umelom oplodneni a cakam dvojvajecne dvojicky som v 7 tt a mam strach minuly tyzden doktorka nepocula srdiecka ale ze to bude v poriadku ze bolo este skoro.samozerejme ze mam velky strach predsa je to pre mna nove kedze budem prvorodicka a neviem co vsetko ma caka a ako to bude.bojim sa aj z tej strany ze sme po umelom aby sa im nieco nestalo takze zatial uvidime prva poradna mi vychadza na 10 tt je to v poriadku ?
@kozicka139
Ahojky 🙂 čítam až teraz tvoj príspevok a chcem sa spýtať ako si dopadla - ako srdiečka? Ja mám 7mesačné dievčatká a držíme vám palce 🙂
@lenkahacikova ahoj no dopadla som dobre obom biju srdiecka vlastne terazy som v 9tt a vo stvrtok idem do poradne 🙂
Ahojte ja som v 13+5 tt a cakame jednovajecne dvojicky.. aj ja sa bojim ze ako to zvladneme.. ale tesime sa!!! ☺ vo stvrtok idem na kontrolu uz som strasne zvedava ze co povie.. uz mesiac som nato cakala 😊☺☺ este chodim do roboty ale uz mi rastie brusko a robim v obchode kde vykladam tovar a + obsluhovat za pultom a v pokladni .. je to taky mensi obchod kde robis vsetko.. ale nechcem ist na pn ku este.. uvidim co mi povie lekar vo stvrtok..
@eni1990 ahoj ja som 12+5 tt cakam dvojvajecne tiez chodim este do roboty ale je to uz v celku dost na mna robim majsterku v jednej firme tiez ma caka kontrola vo stvrtok
@kozicka139 Vsak toto.. a strasne som unavena a rano o pol 5tej mam budicek... a potom 13-14 hodin taham.. dva dni a potom 1den volna mam..
Ahojte ja som v 13 tyzdni a v pondelok idem na 3D. Snazili sme sa o babo niekolko rokov, ale dve som necakala. Uprimne, som obcas vydesena, ale vravim si, ze kazdemu nalozia na plecia len tolko, kolko dokaze uniest.
Ahojte, pridavam sa aj ja. Som v 25tt a akurat na muzove narodeniny cakame dvojicky-chlapcekov. Zatial si to vobec neviem predstavit, ake to bude s dvojickami, ale uz sa neviem dockat, kedy budu nasi drobci na svete 🙂
@bubinko1506 vitaj medzi nami 🙂 ja cakam zevraj dievcatka mi doktor povedal tak uvidime ani my si nevieme predstavit ake to bude a termin mame mesiac pred vianocami 🙂
@kozicka139 my sme chceli dievcatka alebo parik, s dvomi chlapcekmi sme vobec neratali 🙂
obaja by sme chceli este aj dievcatko, tak o 4 roky si pojdeme do CAR po surodenca (pri nasom stasti rovno pre dvoch surodencov 😀 )
ja som tiez chcela strasne aspon jedno dievcatko, ale zatial nam lekar povedal, ze su to chlapci. Uvidime, ci sa mylil. Termin mame 9.1, ale ratam s tym, ze budu vianocny darcek

Ahojte je tu mamička čo čaka dvojčata v decembri aby sme sa podelili o zažitky pripadne poradili o niečom?