V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?
Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂
ahoj ja som rodila po 38tt ukoncenom planovanou sekciou . deti sa uz v podstate chystali von, krcok uz sa pripravoval na porod. baby mali 2120g a 2340g. nemali uz ani zltacku. odporucam pokial lekar nepovie inak, ale hlavne sa vela prechadzat na vzduchu. ja som denne chodila so starsou na prechadzky a zrusila som ich az v 36tt. hlavne ak sa da vydrzat co najdlhsie, pre deticky je kazdy den v brusku prinosom. drzim palce.
Ahojky. Rodila som v ukončeno 38 tt. V utorok som mala plánovanú sekciu, ale maličkí si to rozmysleli a narodili sa sekciou o deň skôr :D Obe detičky mali 3250 g
Ja som rodila v 38 týždni .Išla som na kontrolu a hneď má nechali v nemocnici,spravili ozvi a lekárovi sa zdali slabučké tak v ten deň mi aj robili plánovanú sekciu, keďže druhé bábo bolo priečne položené tak to musela byť sekcia. A boli na svete: Marko 2800g a Natália 2690g. V inkubátore sa boli len zohriať. 🙂 🙂 😉
v 35.t., spontánne, obaja po 2400 g.
moje dvojčence sa narodili v 32tt...nemala som žiadne problémy, len preventívne ma poslal môj lekár ležať do nemocnice, tam ma mali kontrolovať. No kontrolovali ma asi tak, že som na tretí deň v noci dostala kontrakcie, a už to išlo veľmi rýchlo, len ma napichali a hneď robili sekciu. Slavko mal 1650g a 41cm a Sárka 1630g a 38cm. Viac ako mesiac ležali v inkubátore a keď mali 2300g tak nám ich konečne dali domov. Teraz máme sedem mesiacov a rastieme ako z vody. 🙂
@kajka39 lezala som v novej, no mal ma nastarosti dr. Pitoňák, ale odrodil ma dr. Marčák, bola som spokojna, nemozem krive slovo povedat... Viem, ze v starej maju lepsie vybavenie pre predcasne narodene deticky, lepsie inkubatory a tak. Drzim palce, nech to potiahnes co najdlhsie, aspon do toho 33tt, viem ake to je, ja som lezala v nemocke od 17tt do 23tt, robili mi cerclage, lebo som sa zacala otvarat, nastastie to pomohlo a potiahli sme to do 38/0. Kde lezis ty?
Ahoj, ja som rodila v 35. tyzdni, ale predtym som lezela dva mesiace v nemoxnici...doslova lezala a bola som nonstop napojena na nfuzku. Deti boli v nkubatore, ale vsetko je ok, uz maju zadu...no dobehnecto4 mesiacr. Je tazke neporovnavat ich, kazdy je iny, ale chlapci su vraj pomalsi....nas je od malej tak o dva tyzdne po.
@mirus87 ja som v starej casti, tiez som spokojna. Lekarom zalezi na tom, aby sme potiahli co najdlhsie, zajtra koncim 29tt, bambulky su este malicke, musia vydrzat. Len keby ta plodova voda tak netiekla....
To je super ked sa zadarilo rodit prirodzene, su jednovajecny?? U nas sa da len sekciou. 😉
ja som rodila v 38tt a prirodzene, rodila som v Nových Z. mali 2350 a 2450 g a na to že som pribrala len 9,5 kg mali slušnú váhu
Ja som rodila tiez v Presove v novej, v ukoncenom 36tt sekciou. Porod mal byt povodne prirodzeny, ale kedze nepostupoval, po 12 hodinach ma vzali na operacku.
ja som vydrzala do 39tt a mali sa narodili 2,5kg 48cm.... rodila som prirodzenou cestou a porod bol uuuplne fajn... 🙂
ahojte, rodili ste niekto dvojicky v bratislavskom KOCHovi?
kamoska prenasala chlapcov 10 dni po termine🙂 aj to sli von vyvolavackou...jak chlapi neodlepia sa od matere za nic :D
pridam sa aj ja: 38tt, BA Ruzinov, 2910g/48cm, 2330g/47cm, sekciou 😉
Pridám sa: 26+3tt v Prahe PODOLÍ a chlapci sa narodili 1020/36cm a 890g/35cm , sekciou - teraz už maju 2 roky a cesta nebola zrovna lahká, ale tuk tuk na to že sa narodili takto su v poriadku 🙂
ahoj. som tu nova 9tt cakam dvojicky 🙂 na prvom sone v 6tt bola len jedna malinka gulicka 😀 a na druhom v 7tt uz dve malinkatee fazulky 🙂
Ahojte, tiež ma to čaká. Som v 30 tt a čakám chlapcov. Prvý pôrod som mala sekciu, ale iba preto, lebo malá bola KP. Teraz by som rada porodila prirodzene...
Ahojte,ja som rodila začiatok 38 tt sekciou v Trenčíne a už som sa hrozne tešila že budú vonku. Bola som už ako slon. Chlapci sú jednovaječný a mali 3650g a 3550g a 53 cm. Na 5 deň sme už boli doma.
ja som tiez rodila v 38tt vaha 3.2kg a 3.5kg. planovany cisarsky.
ahojte mi už máme dnes doma 3 a pol ročné dvojičky - chlapcov. Narodili sa cisárskym rezom v celkovej anestéze 1 deň pred termínom a to preto že jeden mal priečnu polohu. Chlapci mali 3240 gr. a 3040 gr. a obidvaja 50 cm. rodili sme v Martine, do nemocnice sme prišli normálne ráno s kontrakciami a začínajúcim pôrodom.
@jania023
možno pri jednom počatí zasiahli spermie vajíčko v maternici a aj druhé vajíčko práve vychádzajúce z vaječníkov, ktoré potom oplodnené doputovalo o 3 týždne do maternice k tomu prvému...asi
Ahojte, nasi chlapci sa narodili v 36 tt s vahami 2 670 g a 2 840 g. Porod pol vedeny ako prirodzeny - no napokon bol ukonceny akutonou sekciou.

Ahojte, , tak ja som rodila v 39 týždni, už vlastne zaciatok 40 týždna.V nemocnici som vobec neležala, mala som bezproblémové tehotenstvo, len s trochu, teda stráášne velkým bruškom🙂. Z domu som isla rovno do porodnici. Rodila som sekciou a odvtedy sa tešíme teraz už 2,5 ročným detičkám. Vyšlo nam to, máme dievčatko a chlapčeka a tiež sme ešte vôbec neboli chorý.. Držím vam, ale aj nam všetkým palce 🙂