icon

V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?

ebnatasa
9. jan 2013

Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂

moncikg
17. jan 2013

ja som rodila 37+2, mali boli velki...3,6kg a 3,4kg...ale posledne tyzdne som lezala v jednej polohe, lebo inak by to bolo asi skôr, bolo to tazke, uz som poriadne funela...bola som ale 3mesiace v nemocnici az do pôrodu...

sonia1501
18. jan 2013

Ja som rodila v 39+1tt planovanym cisarskym. Ked mi v asi 36tt povedali, ze mame urcit termin po ukoncenom 39tt ja som si myslela, ze je to zart, ze dovtedy uuuuurcite nevydrzime, nakoniec den pred cisarskym po vysetreni povedali, ze to este vobec nevyzera na porod, tak som bola na seba hrda, ze ako pekne sme vydrzali, dievcata sa narodili s hmotnostou 2050g a 2270g.

saskapac
19. jan 2013

Naše dievky sa narodili v 34+tt sekciou, narÿchlo. Mali 1830g a 2200g , v podstate zdravé, len menšie. Stále sú kojené.

polyana
19. jan 2013

Moji chalani sa narodili v ukončenom 38týždni, cisarskym rezom. Váha bola 2600 a 2640g, Ale to som už 2 mesiace pred tým ležala v nemocnici

daka122
19. jan 2013

36t ,sekcia. F 3,15 kg, J 2,40 kg 🙂

buba44
19. jan 2013

@moncikg uff, tretinu tehu v nemocnici, tak to ti nezávidím 😖 Mala si nejaké komplikácie?

speedycat
20. jan 2013

@ebnatasa to je velmi zvlastne, mne prave lekari vraveli ze najlepsie je porodit dvojicky spontanne, pokial su samozrejme otocene spravne, tak zvlastne ze ta rovno chcu dat "pod noz".kazdopadne drzim palce, nech je to vsetko bez komplikacii a hlavne este chvilocku vydrz 😉 😉 😉

ebnatasa
autor
21. jan 2013

@speedycat Dnes som bola V nemocnici a zatiaľ to vyzerá na spontánny pôrod, dievčatá sa zatiaľ držia a sú stále dole hlavickami. Bola som prekvapená. To aký pôrod bude záleží samozrejme na okolnostiach. Som rada, že ten cisársky nie je povinný 😀 Každý doktor vraví ináč. Kocky majú zatiaľ 2.5 a 2.9kg ešte mesiac vydržať. Dakujem. 🙂

saskia88
22. jan 2013

Ahojte ja som rodila 36+ 2dni a sami sa moji chalani vypytali na svet a porod bol robeny sekciou. Rodila som 10.1.2013 teda pred par dnami. 😉 jeden mal 2670g a druhy poklad 2480g a teraz dalej rastu a robia nam radost.

ruth
22. jan 2013

saskia88, gratulujem ku krasnym chlapcekom, super miery, aj si lezala predtym v nemocnici

ruth
22. jan 2013

ebnatasa, blahozelam, babatka maju pekne miery v brusku, ja sa obavam cisarskeho rezu, ale ak by to bolo nevyhnutne tak samozrejme nebude ina moznost, my sme este len v 18. tyzdni a brusko mi napreduje riadnou rychlostou rastu, lezala si pocas tehotenstva aj v nemocnici?

simon237
22. jan 2013

Ja som rodila v 39 týždni, spontánne, manžel ma doviezol okolo obeda do nemocnice, to mi len voda odtiekla a neskôr sa pridali kontrakcie, a večer o pol jedenástej sa narodil Peťko a mal 3300 g a pár minút po ňom Jakubko 2500 g 🙂 . Poležala som si v nemocnici až 2 krát, ale len kvôli zápalu obličiek. Inak to tehotenstvo prebiehalo úplne v poriadku. Akurát, že v nejakom 15-16. týždni nebolo skoro vôbec na mne vidieť, že mám v bruchu až dve detičky, ale ku koncu už bol so mňa riadny slon 😀 😀 😀

ebnatasa
autor
22. jan 2013

@ruth dakujem,zatial som nemala ziadne vaznejsie komplikacie.V prvom trimestri som mala mensie krvacanie,ale duphaston pomohol.Druhy trimester bol uzasny a teraz mam mierne opuchy na nohach a rukach,ale tlak mam ok.Drzim palce,nech vsetko dopadne bez problemov 🙂

ruth
22. jan 2013

My zatial ziadne komplikacie nemame, akurat ma bolia lonovoe kosti a chrbat, uz citim aj pohyby ale len na jednej strane, neviem ako su tam poukladane, lebo brusko mi rasti rovnomerne.

speedycat
22. jan 2013

@ebnatasa ja som si tiez myslela ze cisarak u dvojiciek je automaticka zalezitost, a chvalabohu nie je.kedze uz si rodila tak to naozaj bude lepsia alternativa, mozem potvrdit z vlastnej skusenosti.ako pozeram tak dievcatka su krasne velke, ako moji chlapci, obaja okolo 3 kg.urcite drzim palce.tesim sa na spravicku ked to budete mat za sebou.este raz, drzte sa vsetki tri 😉

macah
22. jan 2013

@ruth
Ahoj ruth, ja som v 16 tt, termín mám 13.7.2013 a čakáme dvojvaječné dvojičky, už máme dcérku 2 ročnú, takže, keď všetko dobre nakoniec dopadne, tak doma bude veselo. Budú to tvoje prvé detičky?

ruth
22. jan 2013

macah, ahoj, takze sme skoro narovnako, my mame doma uz dvoch chalanov, toto bolo pre nas riadne prekvapko, ale mame to v rodine

dodkap
22. jan 2013

36tt a 4 dni, vaginalne, boli hlavickami dolu, rozdiel 7 minut

denisafono
22. jan 2013

@jania023 to je tak ked si zienka mysli ze ked koji tak nemoze otehotniet 😀 . Manzelova stara mama ma dceru narodenu januar rrrr a syna (mojho svokra) narodeny december ten isty rok. 😀 😀 ze vyslo to hned po sestonedeli 😀

jania023
23. jan 2013

@denisafono aj mojes svokre sa to podarilo takto..medzi chlapcami je razdiel ani nie rok 11m 😀 ked sa dari tak sa dari 😀

ebnatasa
autor
23. jan 2013

Kocky a čo vaši manželia? Boli pri pôrode alebo chcú byť? Ten môj strašne chce aj ja by som ho tam rada mala. Pri prvom mi bol veľkou oporou 🙂

slivocka
24. jan 2013

Ja som rodila prirodzene dvojicky v 38tt , chlapcek 3000g a dievcatko 2540g. za 3 hodiny bolo po vsetkom. a som rada,ze som sa nedala nahovorit na cisarsky.

ssussie
25. jan 2013

@jania023 ja viem aj o styroch tyzdnoch - baba mala este jednu ovulaciu po tom ako otehotnela 🙂

laurali
25. jan 2013

Ja som rodila 38+5 tt a porod bol vyvolavany.Aj napriek tomu,ze mala bola zle otocena,stale tvrdili,ze ideme normalne 😒 .Po 6 hodinach to skoncilo akutnou sekciou,nakolko malej slabli ozvy srdiecka.Nastastie vsetko dobre dopadlo.Maly mal 3230 gr. a 53 cm a mala 2120 gr. a 48 cm 🙂 .

melaniamateo
30. jan 2013

rodila som v 36 týždni a spontánne, Deti boli dobre otočené, primerane rástli, tak mi v nemocnici povedali, že pôjdem rodiť spontánne i keď moja gynekologička ma pripravovala na sekciu. Ležala som už mesiac pred pôrodom v nemocnici, lebo som bola otvorená na 1 cm. Pôrod bol dobrý - asi o pol jednej mi praskla voda, to som bola otvorená na 4 cm, do dvoch hodín začali bolesti a o ďalšie dve hodiny boli deti na svete - 2600 a 2700 - párik.

babybubble
30. jan 2013

ja som rodila v 31+5 tt, spontánne, dievcatko 1590 g 40cm a chlapcek 1350 g a 39 cm, narodili sa 18.10.2012 ale domov mi ich dali az 6.12., pekny mikulassky darcek 🙂 mala som cele tehotenstvo rizikove aj som bola zasita ale nepomohlo... ale dvojickam sa celkom dari 🙂

macah
31. jan 2013

@ruth prepáč ruth, nemohla som Ti skôr odpísať, aj pre nás to bola riadna bomba, ďalšie bábätko sme chceli, no z jedného sú dve, dvojvaječné, ešte nevieme čo, no som zvedavá, ako starých máš chlapcov?

brita
31. jan 2013

Ja som rodila v 39. týždni, 12 dní pred oficiálnym termínom plánovaným cisárskym. Prišla som tam bez kontrakcií, zavretý krčok,, takže ktovie, ako dlho by sa tam tie naše klieštiky ešte držali. 😀 ktovie Chlapček mal 52 cm a 3010g a dievčatko 48 cm a 2890g. BOli v polohe 69, ale asi týždeň pred cisárskym sa dievčatko pootočilo priečne, čo aj tak bolo jedno, lebo išli tak či tak cisárskym. Cele tehotenstvo som bola doma, ale mali sme úplne všetko v poriadku, aj ja, aj deti, čo bolo fakt super. Veľmi som sa o ne bála, ale oni krásne rástli a všetky vyšetrenia mali OK 😉 Všetko prebehlo OK, rodila som v Martine, aj som sa rýchlo zotavila. Rodila som v celkovej narkóze poobede o pol druhej, spinál som nechcela.

evkaa6
2. feb 2013

ajojte ja som rodila v novych zamkoch a cisarskym a na 39tt 🙂 chlapcek a dievcatko

digimontka
4. feb 2013

Naši išli v 37/38 tiež sekciou, v NR vraj prvorodičky ani náhodou nenechávajú rodiť prirodzene, chlapček aj dievčatko, obaja boli uložení hlavičkami dolu,ale aj tak,,,a aj som rada,,,kto by to rodil 🙂)) bolesť po cisárskom neskutočná na druhý deň, ale všetci sme to prežili 🙂)