V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?
Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂
ahoj,aj ja mam dvoch chlapcov 45cm 2280g a 45cm 2310g - 34tt+5 -akutna sekcia,ale chvalabohu vsetko ok.Teraz maju uz 3 mesiace a vazia cez 6kg🙂
mna lekar nechcel nechat dlhsie ako 38tt. (si ani neviem predstavit v 40tt ake by boli velke ked v 37.5tt mali 3.2 a 3.5kg, 51cm) Kamaratka teraz porodila v 38.5tt chcela vsetko prirodzene, nakoniec to bola akutna sekcia, ona dostala silnu preklampsiu, musela dostat transfuziu krvi, a deti mali len 2kg a 2.5kg. 45cm.
Ja som tiež rodila v 38tt. (dievčatko 3,05 (50 cm), chlapec 3,30(54 cm). Rodila som prirodzene (obe deti boli pekne hlavičkou), takú hrôzu by som už nikdy nechcela zažiť. Dievčatko sa narodilo úplne bez problémov, ale chlapec mal vpredpaženú ručičku, tak ho musel pôrodník naprávať a potom použil kliešte, aj vakumextraktor. Deti mali zrastené placenty, tak pri pôrode prvého sa už odchlipovala placenta aj druhému a nemal dostatok kyslíka... Keď bol chlapček konečne po 15 minútach vonku, museli ho 7 minút oživovať... Teraz má 10 rokov a našťastie je vporiadku, akurát máme poruchy učenia (dyslexia, dysgrafia, dysortografia), ale to sme celkom rozchodili 🙂
Ahojte dievcata som v 18tt, ako tu citam kedy ste ktora ako rodili strasne ma to povzbudzuje potrebujem sa trosku povzbudit, stale sa bojim ci vydrzime. Niektori ma plasia zo vselicim a nerada citam negativne spravy ako sa komu co stalo, lebo to sa nemusi pravidelne stat kazdej druhej. Dufam ze aspon do 35tt vydrzime ze vraj to je tak akurat alebo 36tt a neverila som ze je tolko porodov s dvojickami v 39tt alebo 38tt ani by som neverila.
@muchotravka166
Ahoj, a mas nejake problemy teraz v tehu, pre ktore by ste to nevydrzali aspon do 35 tt??
Ahojte tehuľky,mamičky podávam čerstvé správy o mojom tehuľkovaní,ktoré sa úspešne dotiahlo do ukončeného 38.týždňa a 5.6. sa nám plan.sekciou narodili v nemocnici Košice-Šaca naše milované dvojčatká bambulky...Som nesmierne vďačná všetkým,chcem sa poďakovať celému personálu v nemocnici a to prim.Dosedlovi,anesteziol.MUDr.Kizákovej,pediatr.Kostelníkovej,sestričke Monike a vôbec všetkým.Dnes som už šťastnou maminou zdravých bambuliek a verte mi,nebolo mi všetko jedno,každý deň som sa modlila,aby sme to stihli v termíne,aby to všetko dobre dopadlo...S nesmiernou vďakou a pokorou veľké ďakujem...a vám,ktoré to ešte len čaká,držte sa a myslite na svoje bábätká,ktoré s vami prežívajú všetko už v brušku.Prajem vám veľa slnečných dní,chvíľ a objatí od vašich milovaných pokladov
ja som rodila v 32tt, akutnou sekciou, jeden 1980g a druhy len 1120g
ja som rodila v 38+1tt, vyvolavali mi prirodzeny porod ale pre hypertenziu to nakoniec bola akutna sekcia, babulky sa narodili zdrave a s vahami Viktoria 3590g a Vaneska 3220g 🙂 vraj uz dlho v nasej nemocke nemali take velke dvojicky a pritom moja vaha pred tehu bola len 55 kg a pred porodom 85 kg 😀
nase slniecka sa narodili v 37+5tt, prirodzeny porod s mierami:
maly - 3020g a 51 cm; mala - 2695g a 52,5cm
Ahojte maminy...ja som rodila sekciou v 38tyzdni.povodne ma chceli nechat prirodzene ale ja som sa bala ze to nezvladnem.hoci porod neprebiehal najlepsie teda co sa tyka mna chlapci sa narodili zdravi,prvy max mal 2760g a alex 3170 🙂
ja som rodila v 33 týždni a spontánne , chlapci majú už 12 rokov a veru nič inm nechýba
@alenkaorava dakujem velmi pekne , tak pekne ste to nakoniec zvladli a tie vaahy no odpadavam krasne. Dufam aj ja ze vsetko dobre dopadne snazim sa nemysliet na zle a nepocuvat negativne reci od tych hlavne co o tom nic nevedia 😀 Dakujem za prianie podobne prajem vela zdravicka
Tak ja som rodila prirodzene v ukoncenom 34,tyzdni a vsetko prebiehalo v poriadku..moje bambulky mali Lianka 2070g a 43cm a Sofinka 2250g a 45cm a zatial nam robia len samu radost,dnes maju presne 4 mesiace🙂
Caute, chcem sa opytat, ci ste mali pri porode dvojciat (prirodzeny, cisarsky) zazmluvneneho lekara, ci sa vam ten doktor viacej venoval ako ostatnym co nemali zazmluvneneho. Dakujem
Ja som este nerodila ale uz sme pripravene skusime este tyzden vydrzat...ja budem rodit sekciou inak tieto dvojky sa ani nerodia..takze neni na vyber

Ahoj ,ja v 36 t. sekcia .Chlapci Filipko 3,15 kg, Jakubko 2,40 kg. Všetko v poriadku 🙂