V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?
Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂
Ja som mala jednovaječné v jednom obale a s jednou placentou...vydržali sme do 36tt a mali váhy Viktória 3280g a 50cm a Vivien 2700g a 49cm....teraz v septembri už budeme mať 4r. a mamá 112cm a 21kg...😀
Ahojte dievcence, rada by som sa k vam pridala. Som v 35tt, cakam dvojvajecne dvojicky. Uz mam doma dve dievcence, ktore som rodila prirodzene.Teraz mam strasny strach, doktor hovori, ze by to mohlo ist normalne, ale ja sa bojim, ci to zvladnem.Aj manzel mi povedal aby som isla radsej sekciou.Len potom mam tiez otazky, ....Je lepsi spinal?-Alebo uplne uspat, ak mate skusenosti, prosim poradte. Uz vo stvrtok idem do nemocnici lezat az do konca.Lezala som od 32tt, len ma pustil na tyzden domov. Dakujem za rady 🙂
@kkkatarina ja rodim teraz na buduci pondelok sekciou spinal potom dat vediet ako bolo...kamoska rodila pred mesiacom dvojky normalne bez epidural a dobre dopadlo rychlo a chvalila si
Rodila som 38+1 prirodzene..baby mali 2700 g a 2750 g,bol to moj prvy porod a mam naozaj krasne spomienky nan,trval len 3,5 hod 😉
caute mam jednovajecnych chalanov.porod bol po 38 tyzdni vahy 2850 2920.boli sice otoceni spravne ale lekari sa rozhodli pre cisarsky A hoci som chcela celkovu narkozu ..tak prehovorili ma na tu od pasa dolu..no nic prijemne ale rychlo to bolo za mnou.rodila som v kosiciach v starje nemocnici vtedy tam boli velmi zlati doktori teraz neviem predsa preslo dva a pol roka. nemala som nikoho zazmluvneneho boli velmi mili a pri dvojkach davaju ovela viac pozor..mala som nejako vela ludo na sale.
ziaden strach netreba mat..duo porody su podla mna viac sledovane ako mono..
@dusika11 ako si sa po spinali preberala, myslim ako sa ti telo preberalo po kolkych hodinach si uz stala na nohach?
@kkkatarina
Ahoj, neobavaj sa prirodzeneho porodu. Ja ak by sa dalo, rodila by som prirodzene. Zotavenie je rychlejsie, aj mliecko sa zvykne rychlejsie rozbehnut. Ja som zacala rodit prirodzene, lenze nakoniec porod bol ukonceny akutnou sekciou. Ja som sa rozhodla pre celkovu narkozu- bola som dost unavena, vycerpana, vysmadnuta, vyhladnuta. A z hladiska psychiky mne by nerobilo dobre vnimat iste okolnosti pri porode - samozrejme okrem placu babatiek. Mnohe maminy uprednostnia spinal, lebo pocuju babatka atd.
@kkkatarina neviem presne cas..deti mi doniesli asi do hodky..mozno..bolesti som citila az potom..davali mi anlgetika..postavila som sa ako posledna asi na treti den..nepoznam vecsiu bolest ako sa postavit po cisaraku...a to som mala par operacii..cisarak som cely prevracala rychlo zabudnut a ist dalej.tak som to brala..len som mala malicky problem moja tromboza im dala zabrat..ale to az tak na piaty den som sa im zosypala...ale potom ked ma pustili odmov som sa rychlo zotavila a jazvu som skoro ani nemala..proste treba sa sustredit skoro postavit..a potom kojit kojit nech deticky rastu vtedy pustia domov..
@kkkatarina ahoj,ja ak by som si mohla ,tak rodiť prirodzene. ja som mala spinál dva krát. prvý bol super,ani som nevedela ako,nič mi nebolo.druhý pri dvojkách trocha horší,aj som si povracala a bolo mi hrozná zima na nohy,už po pôrode. ale dalo sa. ale pri oboch to stávanie 12 hod.po. to bolo hrozné tak ešte 3-4 dni.len to treba rozhýbať. držím palce,nech už sa rozhodneš akokolvek.
Baby mi tu mame strasne tepla v nedelu ze 39a ja v pondelok rodim este ze rano ...no som zvedava ako budem reagovat ja na spinal...ja som nemala este ziadnu operaciu...teraz som v pohode ale v nedelu urcite stres..
Na op a poporodnom je...ale ja som zatial normalne na zenskom..a zrovna teraz musi byt v mnichove teplo ake nebolo 25r. ....a plus to moje velke brucho v celku som dala 10kg hore tu som schudla 3kg ale baby narastli o 500g kazda jedna....len ja som taka aka si nemotorna velka haha...stehna a zadok no ako janosik pleca
ano, tieto tepla, čo nás čakajú, to je ako zlý sen... už som dosť prečítala o skúsenostiach rodičiek ohľadom prirodzeného pôrodu a pôrodu sekciou, myslím, že je to individuálne, tak ako u pôrodu 1 dieťaťa. Jedna dobre, druhá horšie. Preto by ma zaujímal skôr názor, čo je lepšie pre bábenka, viem, aké sú približne riziká u obidvoch spôsoboch, ale ktorý je menej rizikový pôrod? Totiž u nás dávajú na výber, keď je všetko v poriadku.
tu je to celkom dobre popísané:
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226184/porod...
Baby ja som rodila v pondelok 29.7. sekciou baby mali 1485g a 1760 a uz tuto sobotu ideme domov..su ako skriatkovia malinke ale zato zjediaaaaa..mame dokonceny 36 tt a vsetko ok ..ja po sekcii tiez dobre
nasi drobci sa narodili 9.8.2013 v 36+6 sekciou,jeden bol otoceny zadockom a miery mali 2550g a 2290g obaja mali 46cm 😀 ,uz sme aj doma z nemocnice 😀
Ahojte kočky, rodila som sekciou, dokončený 38 tt, Šimonko 2550g a Filipko 2850g, 2 vaječné dvojičky, pričom som mala 2 placenty. Počas gravidity som sa cítila výborne, až dokonca som fungovala v poho. Mali obaja omotanú pupoč. šnúru okolo krku, no po sekcii som mala problémy s krčnou chrbticou, kočky pite veľa vody tesne po operácii, pozitívne myslenie a blízkych, kt. Vám budú pomáhať, bude to potom ok.
Samozrejme, že preferujem prirodzený pôrod, moju prvú dcérku som porodila cca do 2 hod, rýchlejšie som sa zotavila a bola mobilná...
Caute mamičky 🙂 Som pomaly v 32 tt. a už mam trochu problem, brucho je tažké. Cakam dvojičky. Mala by som to vydržať este 4-6 týždnov. Snad zvladnem pôrod dobre, už sa teším ked budem tahat kočiar a nie brucho. Budem rada ak sa mi ozve nejaka tehulka v podobnej situácii 🙂
@dasenka26 ahoj ja som tiez v 32 a akurat dnes som bola na kontrole a jedno ma 1500 a druhe 1600g .. len skoda ze moj dr. sa neako nezaujima o pohlavie tak viem iba jedno dievca.. uz je to veru riadne.. ani vyspat ani sediet sa mi poriadne neda. najradsej by som rodila uz dnes... ale otocene su tak ze ani jeno nema hlavu dole... a ak mam pravdu povedat tak som aj rada lebo bojim sa prirodzene rodit. asi radsejcisarsky... a ty?
Ďakujem za reakcie 🙂 Tehotenský pás mám, je to super vec. Ja cakam dievcatká a obe su už hlavičkou dole, váha 1850 a 1815g. Prednedávnom som tiež bola za sekciu ale ak by sa dalo kludne pojdem prirodzene. Sekcia je pohodlná ale tiež to nie je výhra a co sa týka kojenia už vobec.
@dasenka26
Ahoj Dasi,
som 35 tt, cakam dvojky chlapca a dievcatko, otocene hlavou dole...tento tyzden idem prvy krat na kontrolu do porodnice. Zatial to vyzera na prirozeny porod... brucho je tazke, tiez obcas nosim pas, ale ked som nim stiahnuta a deti sa hybu, nerobi mi to dobre 😒
ahoj baby ja som dva mesiace po porode, rodila som prirodzene v 36 +1, tak ze mi doma dtiekla plodova voda a o 16 hod. boli von, ale kontrakcie silne boli len par hodin pred. Da sa to zvladnut v pohode, druhe babo vyslo uz uplne lahko. Velmi mi pomohli sestricky a pritomnost manzela tiez. Chcela som rodit prirodze, sekcie spm sa bala viac, tak som si to v hlave naprogramovala🙂Ja som sa hybala cez tehotenstvo v ramci mznosti co najviac a myslim, ze i to mi pomohlo. Kiu koncu som uz mala riadne brusko, ale dalo sa to zniest. Hlavne pozitivne myslite, drzim vam palce. A teste sa na opetovne spanie na bruchu🙂

Doma som uz neni 15dni...neotvaram sa ale kedze cakam jednovajecne v jednej placente a v jednom obale a nemaju vela miesta je riziko ze si zamotaju snury uz ich maju dost pomotane...a jedna zacala mat menej na vahe...ale tieto dva tyzdne pribrali kazda 400g takze sa oplati byt tu...ja sa citim dobre povedali spavat tak spim
dnes ze do zahrady sa prechadzat tak sme isli...monitor mam 3krat za den..ultrazvuk tak 4 za tyzden
Takze ked ta mensia povie dost a von ..to znamena a hned