V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?
Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂
Ja som rodila skoro rovnako ako suzett, a to prirodzene. Tiež som chcela rodiť prirodzene ako cisársky a som rada, že sa tak aj stalo. Dalo sa to zvládnuť a hlavne potom som bola rýchlejšie pohyblivejšia. Rodila som v 37+3 tt, okolo 11 h mi začali bolesti a pár minút po 14 h už boli baby vonku. A rozdiel medzi prvou a druhou je 1 minúta 🙂 Pri pôrode bol aj manžel, čo mi tiež veľmi pomohlo, neviem si to bez neho predstaviť. A počas pôrodu a aj po ňom ma sestričky a aj lekári pochválili, ako som pekne tlačila a porodila. To tak poteší.
rodila som v 38tt sekciou a vsetko ok mame chlapceka aj princeznu uz mame 15 mesiacov drzim palce
Ahojte 🙂 ja som rodila v 38+1, chlapci boli hlavičkami, takže som chcela normálne, porod mi indukovali (kvoli tehotenskej cukrovke a horším mojim krvnym testom nechceli dlhšie čakať), ale pri kontrakcii jednému chlapčekovi spomalila akcia srdiečka, tak robili akútne sekciu...
ahojte, v 38tt, sekcia, spinal, a baby sa maju k svetu.... 🙂
@84moni ahoj 🙂 kde si rodila?
kramáre, doc.Plank
ja som vydrzala az do konca do posledneho tyzdna. termin bol 11.1.2012 a narodili sa 5.1.2012. porod bol sekciou v plnej narkoze co dodnes velmi banujem. za prve som sa mesiac davala do kopy, rana stale krvacala, mokvala nemohla som sa hybat, stichy praskali a mala som problemy sama so sebou a za druhe mi uslo to najkrajsie ten pohlad novonarodenych deticiek . a obli sviatky a lekarovi sa nechcelo trapit sa normalnym porodom dvojciat tak ma odbil cisarskym ...
v 33tt. Prvé dvojča spontánne, druhé cisárskym rezom. Obaja mali 2230g
@myriam2 @bijuska ahojte, mna tiez caka planovana sekcia - kvoli koliznej polohe deticiek. Chcela by som sa opytat - ako s kojenim po cisarskom? Kojila si? A ak ano, chcela by som poprosit o prakticke rady ako na to. 🙂 Neviem si to totiz celkom dobre predstavit, kedze to brusko musi byt dost ubolene. Vopred vdaka.
@zuzanahelejova ahoj, mna tiez caka sekcia - kvoli koliznej polohe deticiek. Tiez je to parik 🙂 Chcela by som sa opytat - ako s kojenim po cisarskom? Kojila si? A ak ano, chcela by som poprosit o prakticke rady ako na to. Neviem si to totiz celkom dobre predstavit, kedze to brusko musi byt dost ubolene. Vopred vdaka.
@katicao ahoj, ja som po sekcii v celkovej narkoze, mliecko sa spustilo až doma, tiež mi veľmi pomohla laktačná...a hlavne moja rada nevažiť stale pred a po kojení, lebo sa zblazniš..doležite ak detičky cikajú a kakajú 🙂 inak užívam stále senovku grécku a benedikt lekársky, malí majú 6 týždňov, ale bojím sa prestať, aby mali dosť mliečka 🙂 a po sekcii je dobrá futbalová poloha, z boku, aby ti netlačili na bruško, aspoň zo začiatku... Držím silno prsty!
Ahojte, tak sa pridam aj ja, dvojcata som rodila prirodzene, co som velmi rada, v 38tt. Mlieko mi nabehlo tiez az doma, teraz maju uz 8 mesiacov a stale su plne kojene
@tanapeta tak takyto scenar porodu "velmi potesi" ☹
@alzbetapipi vdaka velmi za rady! 🙂 drzim palce, nech je mliecka co najviac 🙂
Ahojte maminy, ja som vydrzala nosit bambulky do konca 32 tyzdna,. Baby sa pytali von lebo som mala vysoky tlak. Rodila som cisarskym a v plnej anesteze pretoze epiduralka mi nezabrala 😝 . Ale staly tie 2 mesiace na rizikovom,!!! Baby su uzasne a krasne a zdrave bojovnicky. Milujeme ich!!!!
Moje princezne boli v dvoch vakoch, ale mali iba jednu placentu. Preto jednej islo troska menej vyzivy a bola o to chudsia. Ninka mala 44cm a 2060g a elinka 43cm 1450g. A dodnes si drzia tych 600g rozdiel, ale krasne priberaju. Dnes maju ninka 5900g a elinka 5280g. A s kojenim som si tazku hlavu nerobila. Hlavne ze dostali moje mliecko v nemocnici a potom som si odsavala, ale nazbierala som za 24hodin pre kazdu na 1 krat cca 100ml. Uz v nemocnici boli krmene a nenatalom, ale po prichode domov im prestalo chutit tak sme presli na bebu h.a.1. Ale moje blsky su neni moc na mliecko, a chuti im veeelmi jablcko, bananik a zeleninka ani nehovorim... tesim sa ze im tak chuti lebo aj "kako" sa im krasne upravilo. Neviem si bez nich predstavit zivot!!!! 😀
Rodila som v tt a neviem si vynachvalit. Doktory aj sestricky boli uplne super a to na kazdom poschodi. A na JISke ani nehovorim o perfektnom osetrovani a starani sa o nase babanka. A nesmierne si vazim pracu setriciek na jiske boli uzasne a velmi im dakujem. Uzili sme si spolu kopec srandy. Dakujem im mooooc!!!! 😀
tak pridam aj ja svoje info: porod bol po ukonceni 38tt, rodila som cisarskym v uplnej anesteze (planovana vsak bola len lokalka), deti sa narodili OM syn bol prvy vazil 2930g, 49cm, dcera bola druha trosku bola pridusena a mala polohovu deformitu chodidielka (to sa casom samo upravilo)ale inak OK, vazila 2710g, 46cm. co sa tyka kojenia velky problem bol s pustenim sa mlieka trvalo mi to 3 dni kym sa mi produkcia rozbehla - obnasalo to nahrievanie prsnikov a odsavanie (niekedy par kvapiek) uz neviem ale asi kazde 3 hodiny aj v noci. Kojila som na dvojickovom vankusi takze obe deti naraz mne vyhovovala len futbalova poloha a potom kvoli zmene polohy po jednom ... kojenie v inej polohe podal roznych knih pre obe deti naraz sa mi vobec neosvedcili. inak som mala asi 2-3x zapal prsnika ale to som potom musela riesit odsvackou. Mliecka bolo dost presne tolko kolko deti potrebovali 🙂 teraz su zdrave a mame uz 4,5 roka 🙂
Rodila som sekciou v ukončenom 38 týždni. Detičky mali obaja 3250 g a 49 cm a 50 cm.Boli v poriadku.Chlapček bol hlavičkou dole, aledievčatko bolo spriečené. Inak ako sekciou by to nešlo.Pôrod mi nevyvolávali.Detičky si deň pred plánovaním ukončením tehotenstva /sekcia/ zmysleli, že si svoj dátum narodenia vyberú sami :D S kojením po pôrode som nemala problémy.Kojím doteraz. Deti budú mať v apríly 2 roky.
avana7 už to nie je také klasické kojenie, ale len také ocucávanie pred spaním :D Neboj , keď budeš chcieť kojiť budeš. Pokiaľ nebudeš mať problémy nevidím dôvod kojiť aj dlhšie. Po pôrode som sa bála, či budem vôbec kojiť. Všetci strašili, že po sekcií a ešte dvojičky...s kojenia vraj asi nič nebude. Nevzdaj to. Treba odsávať aj v pôrodnici a mlieko sa samo rozbehne.Mliečka som mala len tak akorát a musela som začať s príkrmami už v 5 mesiaci. Výhodou však bolo, že som nemusela odsávať
@nadka01 Viem, aj prvého syna, čo som kojila 2,5 roka, tak ku koncu to bolo tiež len pred spaním také trochu cuckanie, ale aj tak to je super. Dúfam, že to dáme 🙂 Ja strašne chcem kojiť, takže človek keď chce, tak by to malo ísť. Dúfam, že nám bude mliečko stačiť aspoň do 6 mesiaca, než začneme s príkrmami. Zatiaľ baby pekne priberajú. Aj u mňa je väčšina ľudí prekvapená, že LEN kojím dvojičky, tiež si väčšina myslela, že možno z toho nič nebude, ale ja som chcela a verila. Ja som odsávala len prvé týždne, kedy sa mi dosť naliali prsia a baby nestíhali všetko vytiahnuť, teraz už sa to upravilo a vytvorí sa toľko koľko potrebujú. Ďakujem za povzbudenie a nech ste zdraví
Ahoj, vydrzala som do 37. týždna, rodila som spontanne, islo to rýchlo bez komplikácii. Epidurál mi nedali a nelutujem aj ked som pôvodne chcela 🙂 Mame dve krasne dievcatka, 3050g a 2700g.
Ja som rodila V 40tt, dievčatá sa vypýtali samé, porod super, jedna babulka mala 3020g a druhá 2860g 🙂
@ebnatasa Ahoj, kedy Ti zistili, čo budeš mať? Ja som v 22 tt a stále sa nejako nedá vidieť. Jedno vraj dievčatko ale aj to neni isté, lebo to neni dobre vidno a druhé dvojča neni vidno vôbec, lebo je riťkou otočené. Tak strašne by som chcela už vedieť čo to bude, nejaké vecičky si pokúpiť a tak.
@pacesa wow, gratulujem, nevedela som že dvojičky sa dajú odrodiť aj v 40 . tt, ja že vždy idú skôr. Tak to sa ešte načakám..

Dasenka26 ja som sla rodit dvojicky spinalkou a nemala som problem s kojenim. Nebooooj, dievcata su zivotaschopnejsie. Na zaciatku som videla velky rozdiel medzi synatorom a dcerou. Ona bola aj o kusok tazsia a aj skor mi ju dali. Maly si pobidol dlhsie v inkubatore a mal malo sil na satie mlieka, ale do piatich mesiacov som kojila, potom uz odmietli. Drzim palce. Moje dvojcata maju zajtra uz 11 mesiacov. Ubehlo to nejako prirychlo.