V ktorom týždni a ako ste rodili dvojčatá?
Ahojte mamicky,rada by som vedela len tak informativne,ze do ktoreho tyzdna ste vydrzali,aky ste mali porod.Dakujem 🙂
@goldmanica ja som tiež rodila v Nr sekciou,no nechcú lekári velmi rodiť dvojičky prirodzene.Ty chceš rodiť vaginálne?Ja som rada,ze som isla cisárskym,po tom ako tu píšu ženy,ze jedno porodili vaginálne a druhé sa skrížilo a museli robiť este aj sekciu...bŕŕŕ,...to nie.Navyše som rodila predčasne a jedna už mala pupočnikovu šnúru okolo krku,takze nechcem myslieť na to,ako by to dopadlo.Ale to je len môj názor,neodhovaram a nechcem plašiť 😀
@goldmanica ja som síce rodila sekciou ale vela báb tu rodilo dvojky prirodzene-ak je to možné,viem že u nás v trenčíne rodia dvojky prirodzene.ale asi ti tu baby ešte napíšu kde sa to dá tiež.
@goldmanica Rodila som v Trenčíne. Smerujú tam takmer všetky pôrody prirodzene.
Ja som rodila prirodzene nakoľko sa baby pekne ku koncu otočili hlavičkami našťastie, lebo ja som chcela ísť priridzene tak som rada. Porod bol na jednotku 🙂 a ešte som zabudla , rodila som podľa ms v 40 tt a podľa sona v 38 tt . Nedufala som že to dotiahneme takto krásne ďaleko.
Ahojte kočky. Ja som prave v 28 tt. Cakame jednovajecnych chlapcekov. Podla posledneho sona maju 990- 1000g a 1300-1400g. Uz od zaciatku tehu to bolo komplikovanejsie. V 14 tt som zacala krvacat a hrozilo ze potratim, a pred troma tyzdnami ma hospitalizovali opat pre zly cervikalny nalez, proste sa chalani zacali drat von strasne skoro. Problemisti!!! 🙂. Pred tyzdnom ma zasili a dufaju ze vydrzin aspon do toho 34 tt (t.j 7.12.) ale mne to pride este strasne daleko ☹ Lezim vo Zvolenskej nemocnici, sili ma v BB. Lezim v posteli ako priklincovana aby to vyslo 🙂
ja som z jednovajecnych dvojiciek, narodili sme sa 2 mesiace do predu vraj- divne mama presne nevie v ktorom tt bola, ja som mala okolo 1,5kg a sestra 1,7kg a to bolo xy rokov do zadu ked este nebola technologia v takom vyvoji, bola som v inkubatore myslim 6 tyzdnov a sestra 2.... sme tu a zdrave....
Ahoj.ja som rodila v 41t.t.laurinka-3550,52cm ,jojko 2600,49cm.uzivala som vela magnezia,az v 40t.t.mi ho doktor vysadil,aby deticky uz konecne mohli von.drzkajte sa.pa
@zuzkavascak drzim ti silno palce, nech to potiahnete co najdlhsie.. Na povzbudenie par slov. Mam tiez jednovajcene dievcatka, od 10tt sme zacali mat problemy, zistili nam rozvyjajuci sa TTTS, neskor 16tt laser.operacia, a od 26tt odtok plod.vody. V 28tt hospitalizacia v nemocnici, tam sme boli az do porodu. Celych 7tyzdnov som musela lezat dole hlavou,ani otacat na bok sa mi nedalo -24hod.denne, voda tiekla cely cas, ale nastastie sme vydrzali. Tiez mi lekar hovoril ,,ak vydrzite do 34tt tak to bude ok.
Kazdy den sme ratali. V kalendari som si kruskovala o polnoci vzdy dalsi den ked koncil, velmi som chcela, aby sme to potiahli co najdlhsie, 3x som bola na porodnej sale, robili sme v nemocnici poplach.Nakoniec ma vratili na izbu a baby vydrzali.
Na 33+ 6tt sa narodili sekciou, velmi velmi malicke,ale moje najvzacnejsie slniecka na svete 😉 🙂
Velmi vela je o tvojej psychike, nesmies sa bat , lebo deti to citia a na strach reaguje aj tvoje telo. Daj si svoj vnutorny ciel a doveruj sebe aj malickym. Viem, ze sa to hovori lahko, ale presla som tym sama a bojovali sme spolu v brusku a nadalej bojujeme, ja a moj babinec...
Drzim velmi palceky, vela sil a pozitivnej energie zelam! 🙂
@kajka39 Dakujem za povzbudenie. Prezivam teraz uplne to iste (aj odskrtavam kazdy Bozi den v kalendariku 🙂 ) Verim, ze ked budu mat prist nasvet tak pridu, ale kazdy den je pre nas velky uspech. Dnes smezacali 30 tt. Som vdacna uz len za tych udrzanych 5 tyzdnov, ktore nam dali zivotaschopnost 😉
@zuzkavascak vau ahoj my sme mali termin na 7.12. a narodili sme sa o dva mesiace skor v 31tt, drzim palce, vsetko bolo u nas v poriadku nastastie, dvojcata su silne 😉
@zuzkavascak ahoj,5 týždňov už máš za sebou,tak ťa chcem povzbudiť trošku,aby si vydržala ešte aspoň 3-4týždne,prajem veľa zdravíčka.Ja som išla ležať v 23tt a baby sa narodili v 26tt.Držím moc palce a prajem veľa síl.
@eleonora1
@juditam Baby dakujem za povzbudenia. Uz sme v BB na perinatologii, previezli nas v utorok, lebo uz tobolo na spadnutie. Tu nas ale zastabilizovali a potiahli sme dalsie dva dni. Dnes uz sme 30/4 jupiiiiu! 😀 Este aspon do konca tyzdna!A potom si vymodlime dufam dalsich par dni 😉 Mali su uz ale ako certi v brusku, ale aspon viem ze su stale tam 🙂
moje baby sa narodili planovanou sekciou v 38+4 (B-čko bolo v priečnej polohe), dovtedy uplna pohodička. trošku sa nam skracoval krčok, ale nič extra dramaticke. dokonca som sa v 33.tyzdni presidlovala z CZ na SK, kde sa deti potom narodili. Ačko malo 2.700 g a Bčko 2.600g. tiež som sa bala, aby sa nenarodili skor, no nakoniec sa im tam pačilo a kto vie, jak dlho by ešte zotrvali..
nase dvojicky sa narodili akutnou sekciou v 35tt. ja som sa posledne dva tyzdne trapila s preeklampsiou a stav sa mi zhorsoval zo dna na den. Dorotka mala 2180gr. a Jakubko 2680gr. inak boli zdravi.
Tak od nedele su aj nasi chlapci na svete. Vypytali sa von v 30 tt, akutnou sekciou. Doktorky ale odhaduju zrelost na 29 tyzden. Simonko vazi 1050g a jeho vacsi bracek Tadeasko 1550g. Zatial su stabilizovani, ale ako sa hovori,.vsetko ukaze cas. Ale my rodicia verime ze budu v poriadku, maju nad sebou silnych patronov. 🙂
@zuzkavascak prajem vela zdravicka a nech vam robia len a len radost 🙂
@zuzkavascak prajem chlapcom veľa zdravia,vám veľa mliečka a nech ste spolu čím skôr doma.
@zuzkavascak jeej gratulujem, tak hlavne vela trpezlivosti a zdravia prajem, a urcite budu v poriadku, potrebovali aj ventilator ci nie?
jedna pani co so mnou bola v porodnici v TN mala 5 deti chlapcov, tehotna bola s dvojkami ked mala 47rokov, porodila vaginalne v 40tt ,, BEZ NASTRIHU A PORODNYCH PORANENI..povedala ze lepsi porod ako s poslednym 3 rocnym chlapcekom ktory mal 4400g, dvojky vaha 2800-2600cca🙂 drzte sa
Nasi chlapcekovia sa narodili v NR sekciou v 33tt+4.mala som asi 2tyzdne vysoke bielkoviny v moci,tazku anemiu,zle pecenove testy a den pred porodom mi zacal lietat aj tlak do vysin,uz drobcekom nebolo v brusku moc dobre.narodili sa vahami 2440g a 2220g, inkubatore boli iba 2dni a su uplne zdravucki a v poriadku🙂🙂🙂
Viem,ze aj v PE su v prvom rade za prirodzeny porod.aj u mna primar chcel prirodzeny,aj ked bol jeden drobcek zadockom otoceny a druhy priecne.radsej som tam nesla
Ja som rodila 36+0 tt. Rodila som sekciou lebo mám jednovajecné dvojičky na jednej placente. A tam sa podľa nejakých pravidiel a dohôd rodí najneskôr 36+0 a sekciou. Gombj je na živote ohrozený Plod B. A baby boli pekne hlavičkami dole pripravené ale nikto si to nedovolil risknúť.
Ahoj. Ja som rodila v Trnave a nikdy by som nesla inam, bola som maximalne spokojna!!!! Rodila som v 32tt a 2 mesiace som lezala na rizikovom. Jedine co mi vadilo bola strava, ale tu mi nosila mamina, tak pohodka... Rodila ma dr. Stefanikova a asistovala jej dr. Strbova. Ja som chcela dr. Stefanikovu... Baby si ma zachranili, lebo som mala vysoky tlak a hrozilo mi pri porode, ze upadnem do komy a nepreberem sa, ale som tu a baby su uplne zdrave. Ja som tam lezala na vsetkych poschodiach a nemozem sa stazovat. Sestry boli uplne super mile, aj lekari!!! Na com som sa opytala, tak mi pekne odpovedali.... A o moje lasky bolo na jiske neskutocne dobre postarane a super pristup. Dokonca som s tymi sestrami v kontakte, chodime sa im ukazat... Vies velmi casto vsetko zavisi od spravania nastavajucich maminiek, mala som tu cest a najradsej by som tej mamine nieco povedala, ale nechcela som byt zla....Kazda mama ma strach o svoje deti, ale zato to nemusia trpet ostatny okolo nas!!!! Ja len vrelo odporucam Trnavsku nemocnicu. Ak by som mala rodit este raz, tak iba tu!!! A v kazdej nemocnici je nieco. Proti trnavskej robia spinavosti, lebo ju chceli zrusit, co sa im nepodarilo, tak asi tak.... Drzim palce, aby ti vsetko dobre dopadlo a aby si sa dobre rozhodla... a ozaj v kolkom si tyzdni a cakas baby, chalanov alebo parik!!!
Jeeej to je super, ze ste v poriadku!!!! Tak baby budu mat zenichov 😉 Mna mala dr. Havlikova na starosti , ked som lezala na rizikovom a bola uplne super a velmi mila!!!! Dr. Ondrusovu nepoznam.... Tak drzim palce a urcite to vsetko dobre dopadne.... Daj po porode vediet, co a ako. Budem sa tesim!!!! A ake mena si vybrala chlapcom? Moje baby sa volaju Ela a Nina. Pekny dnik
Ďakujem veľmi pekne, aj ty si moc milá😉.Chlapci budú asi Andrej a Adam. A tvoje baby sú zlatucke, pozrela som si fotky. Pa
@dimidia ahoj aj ja mam jednovajecne s jednou placentou a rodila som cisarom aj ked som mala prirodzene lebo boli dole hlavkami,,a rodila som v 38tt,,ale deti stanovili na 37tt tiez bol jeden drobec ohrozeny,,zle prietoky,prestal nam priberat..dr,ma vystrasil ze ked pojdem normalne tak mi mali umrie lebo ho zaleje krv...no mala som dost..nastastie su v poriadku a zdravy,,,vacsi mal 2610g a mensi 2130g bol tyzden v inkubatore kde schudol na 2kg ale potom zacal priberat a po dalsom tyzdni sme sli domov
Tiež som rodila v Trnave a najväčšia spokojnosť. Vrelo odporúčam. Úplne super je dr. Hlávek. Ale aj ostatní sú milí a vedia čo robia 😉

Kamoška porodila prirodzene, vaginalne dvojčata v 40tt - na Antolskej