icon

Ako sa zbavujete oblečenia, ktoré už nenosíte, aby neskončilo na skládkach?

wallery86
21. júl 2022

Bola by som rada za konkrétne tipy na Second handy ktoré výkupujú oblečenie s ktorým máte skúsenosti. Oblečenie je v dobrom stave - jediný dôvod prečo už tie veci nie sú nosené je že už sú mi malé/objednala som zlu veľkosť a zabudla som to vrátiť a tak, takže niekomu inému ešte poslúžia. Ak nie Second handy tak privítam aj web stránky kde to oblečenie môžem darovať niekomu v núdzi. Proste mne to oblečenie len zaberá miesto v šatníku a chcem sa toho zbaviť ale nemám nervy to predávať na sociálnych sieťach.

Strana
z2
slniecko174
23. júl 2022

To lepsie posuvam do detskeho domova, zvysok davam do tych kontajnerov na oblecenie.

tianna
23. júl 2022

@hiddenobject nie, aj takéto veci dávam do Eco charity, teda samotný ak je dierka len malá alebo je tam fliacik. Myslím ľuďom bez domova na takýchto detailoch nezáleží, hlavne že majú čistý, nezodraty kus odevu. Ak je niečo ale ozaj viditeľne deravé to ide do smetí. No takých vecí zas až tak veľa nie je.

leilabazar
Autor odpoveď zmazal
vivien75
23. júl 2022

@wallery86 Ahoj ja by som prijala tie veci. Dakujem za precitanie

natasha1988
23. júl 2022

@wallery86 ked je to lacne oblečko, nema to hodnotu, rovno to vyhod. Ak je to naozaj drahe tak daj do bazara.

vero_29
23. júl 2022

@wallery86 darujem, čo sa dá poriadne predám..ak je to poškodené oblecko..tak striham na handry, do auta či na okná človek ako keby našiel 🙈

foxyfox
23. júl 2022

@tianna jasné v poriadku, tiež som radšej darovala veci ukrajinkam do centier u nás v meste pretože to išlo priamo niekomu kto to naozaj potreboval. Ale v rámci recyklovania je aj Humana fajn.

sonia_wiener
23. júl 2022

@wallery86 mozno sukromnici, co maju sukromny sekac ti oblecko vykupia,ale velke siete (textile house, genesis, kilovka...) to od sukromnikov vykupovat nebudu, nakolko oni svoj tovar nakupuju v stovkach kil vo vreciach zo zahranicia, nasledne idu veci do triedarne a az potom do obchodu. Ja napr. Detske zachovane oblecko predavam ako ako balik oblecenia za symbolicku cenu a svoje oblecko, nakolko si nam extra nepotrpim (deti maju lepsie) bud darujem kamoskam alebo dam do ekocharity

tana5
23. júl 2022

@wallery86 NR - charita. Beru vsetko, sortuju, vyradene veci daju likvidovat externej firme. Tie co nechaju predavaju za symbolicku cenu 0,20€/ks. Pomahaju soc.slabsim rodinam

stevlikova
24. júl 2022

@wallery86 môžete darovať občianskemu združeniu Dobré srdiečka, sú na Facebooku, sú zo Štúrova, môžete poslať poštou

laurika999
24. júl 2022

@tianna Oni to z Humany predávajú ďalej ? Ja som si myslela, že to ide do krízových centier.

iv007
24. júl 2022

Znackove veci sa snazim predat aspon za symbolicku cenu cez MK alebo bazos, ostatne som skusala cez remixshop (avsak zisk mizerny,len par €).Teraz radsej darujem do kontajnerov ekocharity alebo do swapu ktory u nas pravidelne organizuju.

tianna
24. júl 2022

@laurika999 áno.. do sekacov.. tiež som dlho nevedela..

laurika999
24. júl 2022

@tianna No tak to je pekne sprosté. Človek to tam dá "zadarmo", aby to niekomu pomohlo. A oni na tom idú zarábať. To je potom čo za "charita".

hiddenobject
25. júl 2022

@tianna dakujem za odpoved 🙂

janickacrazy
25. júl 2022

@laurika999 Humana je sieť sekáčov, takže samozrejme, že na tom zarábajú, ale zase na druhej strane tiež majú s tým nejaké náklady, musia platiť predavačky, nájom, atd. a oni tie veci aj triedia, a tie čo sú v zlom stave dávajú napr. do fabrík, kde s tým utierajú stroje alebo ruky robotníci, aspon sa to využije, mne to napr. vôbec nevadí, dám do kontajnera na oblečenie a nemám ja s tým robotu, koľkokrát na charite už ani nechcú brať, že majú toho veľa alebo kvoli korone nemožu, že to nie je vydezinfikované

judar
25. júl 2022

Delim to...veci ktore ma stali dost a boli mimo domu a uz ako tak dosluzili tak bud nadoma ako pracovne a ostatne take beznejsie tie zas podla latok -niektore na handry, niektore na presitie, niektore do bazaru, z niektorych spravim uzol hodim psovi ako hracku ale vacsina co zostane casto v dobrom stave ci aj nove rozstriham a hodin do humana kontajneru, rozstrihavam ich z vlastneho presvedcenia jednak z toho ze by to zas niekde predali a jednak preto, ze neraz som z tym kontajneroch videla vymodene ciganky vytahovat s udicou na ryby tie handry...ono potrhane veci skoncia skor niekde v priemysle ako vyplne ci izolacie preto to radsej rozstriham

ajja1
Odpoveď bola odstránená
alickapusinka
14. júl 2023

žiaden secondhand neodkupuje oblečenie od osôb .Secondhand sa nakupuje na tony vo veľkých big bagoch na živnostenský list s certifikátom o čistený tovaru a faktúra tiež musí byť výstavena aby som si mohla to dať do nákladov.

nickpick
14. júl 2023

obnosene, potrhane, vyblednute, zozmolkovane veci odnasam do H&M, nove, pekne, zachovane predavam cez bazar tu na MK, alebo predam cez Vinted…

vero_29
14. júl 2023

@nickpick a pozerala si kde končí to oblečenie keď odnesies do H&M? Neviem, či je to naj riešenie.. 🤷🏼‍♀️

viera27
14. júl 2023

Znackove predavam. Lacnejsie kusy rozdam po rodine,susedkach,na swapoch, komunitnom FB

nickpick
15. júl 2023

@vero_29 a kam odporucas dat oblecenie ktore sa uz neda nosit? Pokial viem odovzdane oblecenie dalej recykluju….

vero_29
15. júl 2023

@nickpick úprimne, keď som videla aj čítala, čo sa s tým obleckom ďalej robí, my si myslíme ako to parádne recyklujú, ale iba tam vo vedení vedia aka je pravda.. skús kuk videá o Natálii Pažického..ako áno je to prehnane, ale má pravdu v niektorých veciach ak si pospajas verejne dostupné články.. ja úprimne sa snažím nenakupovat lacné a sezónne oblečenia, čiže tá vec mi celkovo vydrží dlho..viem niekedy sa to nedá..ale keď už mám veci takéto tak si to postriham na handry (záleží podľa materialu). Ale celkovo odevný priemysel je desny a nás spotrebiteľov veľmi zhltol a už neriešime veci je za tým..prirodzené nás zaujíma len cena a ako v tom vyzeráme, ale to je táto doba.. jednotlivci veľku zmenu neurobíme 🤷🏼‍♀️

camelie12
2. jan 2025

Skúste second hand Rezke v Bratislave.

snehovakralovna
5. jan 2025

@saska85 pisem ip

Strana
z2