icon

Ako účinne odstrániť maliny zo záhrady?

Dnes o 07:34

Ahojte, napadlo ma strieknut striekačku roundap do koreňa. Maju iba pár lístkov, alebo ich natrieť štetcom?

pinkgirl
Dnes o 07:40

Odstrihni stonky pri zemi a ten rez v zemi potri štetcom neriedenym roundap-om.

natalka13
Dnes o 07:46

Roundap posobi cez listy, koren napustit ti nepomoze

martinmmartin
Dnes o 07:49

Roundup uz nekupis (eu zakaz) . Alebo som to poplietol?

autor
Dnes o 07:54
@pinkgirl

Odstrihni stonky pri zemi a ten rez v zemi potri štetcom neriedenym roundap-om.

Áno, to by bolo najjednoduchšie ale potrebujem to zlikvidovať nenápadne. Aby to vyzeralo, že vyhynuli same.
@pinkgirl

natalka13
Dnes o 07:55
@anonym_autor

Áno, to by bolo najjednoduchšie ale potrebujem to zlikvidovať nenápadne. Aby to vyzeralo, že vyhynuli same.
@pinkgirl

@anonym_autor to ti kto uveri? Maliny nevyhynu same.

autor
Dnes o 08:32
@natalka13

@anonym_autor to ti kto uveri? Maliny nevyhynu same.

@natalka13 prosím ťa, všetko môže vyhnúť samé.

natalka13
Dnes o 08:35
@anonym_autor

@natalka13 prosím ťa, všetko môže vyhnúť samé.

@anonym_autor tak ich nechaj vyhynut prirodzene😀

beronsche
Dnes o 08:37
@anonym_autor

@pinkgirl

@anonym_autor môj sused by ti vedel poradiť.. vykapal nám bez zjavnej príčiny malinový ker v záhrade..
A vážne - roundup by som na svoj pozemok v živote nepoužila.
Prečo to potrebuješ urobiť nenápadne?
Si typ ako môj sused?

slavomira236
Dnes o 08:48

@anonym_autor od suseda mame stale maliny v zahrade ma ich nasadene prakticky na plote tak len to kosim stale. Ide mi to na nervy. Od dalsich susedov sama zihlava ide na nas pozemok vzdy sa speciem ti kosia 4krat rocne a vsetok bordel prerasta k nam

anonym_6b0751
Dnes o 08:57

Ak ti prerastaju na tvoj pozemok tak ich môžeš kľudne odstrihnúť na stonke a pokvapkať roundapom. Proti strihaniu na tvojom pozemku ti sused nemôže nič a roundap daj tak, aby to sused nevidel

anonym_2e11dd
Dnes o 08:58

Jednaj ferovo a narovinu, lebo sa ti taketo pozabucky metody vratia😉

citronove_koliesko
Dnes o 09:30
@anonym_autor

@pinkgirl

@anonym_autor maliny sam3 nevyhynu, su ako hydra, ak ich ostrihas a padne ti konarik tak sa zakoreni, a mnozia sa a mnozia. ALE to neznamena ze mas urodu, to vobec 😃 Jedine co pomaha je vykopat aj s korenom (celym) a zahodit aspon do vedlajsej dediny. A sliedit ci nejaky hajzel znovu nevyrasi.

A ak ti idu od suseda tak kupit lino 50cm siroke, pre istotu radsej 1m a zakopat do zeme po celej dlzke odkial rastu. Korene idu max 20-25cm pod zemou takze neprerastu k tebe.

kiki68
Dnes o 09:41

Normalne vyrylovat, nic ine nevies spravit.

moonlight1210
Dnes o 10:19

Vykopat aj s korenom. A znova potom vykopat, ak este daco z korena ostane a vyrasi. Hned ako to vyrasi.

Ja som ich presadila a na povodnom mieste takto likvidovala vykopavanim 3 roky po sebe. Ale uz je to prec. Viac nerastu.

moonlight1210
Dnes o 10:21
@citronove_koliesko

@anonym_autor maliny sam3 nevyhynu, su ako hydra, ak ich ostrihas a padne ti konarik tak sa zakoreni, a mnozia sa a mnozia. ALE to neznamena ze mas urodu, to vobec 😃 Jedine co pomaha je vykopat aj s korenom (celym) a zahodit aspon do vedlajsej dediny. A sliedit ci nejaky hajzel znovu nevyrasi.

A ak ti idu od suseda tak kupit lino 50cm siroke, pre istotu radsej 1m a zakopat do zeme po celej dlzke odkial rastu. Korene idu max 20-25cm pod zemou takze neprerastu k tebe.

@citronove_koliesko “ a zahodit aspon do vedlajsej dediny. A sliedit ci nejaky hajzel znovu nevyrasi.”

😂😂😂😂😂😂
Toto je ake skvele.

veselo_neveselo
Dnes o 10:33

Strekni to nejakym herbicidom, ked je to len malo. Normalne sa chod poradit do zahradnictva, predaju ti nieco v spreji. Potom pozor kam striekas, aby ti neskapalo aj co nechces.
Roundup nekupis, ale su na trhu ine povolene pripravky.

anonym_8c2619
Dnes o 13:03

Ja som na slivky kupila arboricid, ale este som nepouzila, bojim sa, manzel zacal sam velke kmene aj s korenmi vykopavat.
Maliny som trhala a vykopavala sama popri plote, este vyrastaju, ale priebezne to trham, mali sme velmi zanedbany pozemok. Ale ak to prerasta od suseda, tak si ries len svoj pozemok. Ci to chces susedovi postriekat? 🫣.

anonym_8c2619
Dnes o 13:59
@kiki68

Normalne vyrylovat, nic ine nevies spravit.

@kiki68 presne takto to robim, na jesen som zrylovala vsetko popri plote a je ich 90% menej a ked daco vyrasi, beriem ryl a idem.
Vcera som nicila vosky a povodne som chcela pouzitnieco bio, ale ked som videla tu spust, vzala som prvu chemiu z garaze a drb, vietor sa mi otocil a frkla som si do oci, to mam za to 🙃. Idem kupovat daco menej agresivne 😆.

natalka13
Dnes o 14:29
@anonym_8c2619

@kiki68 presne takto to robim, na jesen som zrylovala vsetko popri plote a je ich 90% menej a ked daco vyrasi, beriem ryl a idem.
Vcera som nicila vosky a povodne som chcela pouzitnieco bio, ale ked som videla tu spust, vzala som prvu chemiu z garaze a drb, vietor sa mi otocil a frkla som si do oci, to mam za to 🙃. Idem kupovat daco menej agresivne 😆.

@anonym_8c2619 maliny su ako chren, stale sa objavia