Ako upraviť predzáhradku bez trávy?
Mame pred domom malu predzahradku a trava je tam skor za trest.
Zle sa tam kosi, je tam uzky pas pri chodniku, kusok pri plote a stale to vyzera tak napoly. Raz suche, raz vyslapane, raz prerastene. Rozmyslam, ci tam travu uplne nedat prec a nespravit to inak.
Napadol mi strk, kora, nejake nizke rastliny alebo kombinacia vsetkeho. Len nechcem, aby to po roku vyzeralo horsie ako teraz. Mate predzahradku bez travy? Co ste si tam dali?
@anonym_autor
Daj drahu umelu travu
stepenu koru a neaku ozdobnu travu ci trvalky .. nieco co netreba moc polievat a starat sa ...a ak si tade skracuju cestu ludia tak ajmensi plotik aby ti to neposlapali
Štrk, levandulu napr. My mame štrk a palmy, ihličnany. Ak chceš niečo nízke, tak skalné ruže. Kôru nedávaj, časom začne smrdieť, hniť. Radšej esteticky štrk, kľudne aj viac farieb (nájdi na googli)
Štrk, levandulu napr. My mame štrk a palmy, ihličnany. Ak chceš niečo nízke, tak skalné ruže. Kôru nedávaj, časom začne smrdieť, hniť. Radšej esteticky štrk, kľudne aj viac farieb (nájdi na googli)
@anonym_2224ec vacsi gyc ako farebny stk je uz len sadrovy trpaslik
Ja mám drobné kamienky, okolo vavrinovec, a kopec rastlín v črepníkoch, ktoré na zimu sťahujem do domu. Dva citróny, olivu, pomaranč, dipladenie. A v zemi mám cyprustek, obrovský ibištek s velikanskymi kvetmi, levandulu a vyvýšený záhon s jahodami a mätou. Je to v lete trošku džungľa, ale včely majú kde pracovať. Mali sme trávnik, ale vzhľadom na to, že tam pečie celý deň slnko, nedarilo sa jej
Mám tam rozchodniky. Také aké sa dávajú na strechy. Vieš kúpiť už rovno koberec rozchodnikov.

Strk a rastliny nie je dobra volba. Daj tam hustu vysadbu suchomilnych trvaliek, budes mat ovela menej starosti. Kora moze byt, aj tak je to len docasne riesenie kym sa rastliny rozrastu a zapoja a ked sa zapoja kora sa aj tak rozpadne a nebude ju vidiet