icon

Čo robiť, keď dracene opadávajú listy?

3. apr 2025

Ahote žienky. Prosím poraďte mi, čo s dracenou, začali jej opadávať listy až časť tak úplne prehlo. Mám ju presadiť, alebo čo? Polievam ju raz za dva týždne.

autor
•
3. apr 2025

Pridávam foto

viestta
•
3. apr 2025

Kontrolujes po zalievke ci pod kvetinacom nestoji voda. Draceny su haklive na premocene korene. Mozno aj tvoja ma ten problem

autor
•
3. apr 2025

@viestta nestojí, to kontrolujem, ale neviem, či nehnijú korene predsa len..asi ju presadím

nelca84
•
3. apr 2025

Vyzera, ze je premocena. A ked pises, ze ju prehlo, tak kmen je napity vodou a zmakol, cize hnije. Skus ho jemne stlacit, asi bude makky.

autor
•
3. apr 2025

Zajtra hned pošlem muža kupiť hlinu. A viete mi poradiť, aká bude najlepšia?

viestta
•
3. apr 2025

staci substrat pre izbove rastliny a pridat 1/4 perlitu na vylahcenie

nelca84
•
3. apr 2025

Ja velmi neverim, ze sa ti ju podari este zachranit ak je uz taka napita, ze jej prehlo kmen

diewcatqoo
•
3. apr 2025

Mojej sa stalo to iste. Presne ako mas na obrazku. Nebola to moja prva dracena v zivote, na 100% nebola preliata. Skusila som ju aj presadit a nic, opadali vsetky listky, uz som ju nezachranila.
Potom som tak nad tym premyslala, ze cim to asi mohlo byt a jedine, na co som prisla, bolo, ze som ju asi mesiac predtym, nez sa toto zacalo s nou diat, posunula o kusok dalej, nez bola povodne. Tak mozno u nas to bolo kvoli zmene polohy. Aj ked teda posunula som ju fakt len o kusok. Dovtedy som si myslela, ze draceny su nesmrtelne 🙂

autor
•
3. apr 2025

@diewcatqoo taknja som ju nepresúvala, od začiatku je na tom istom mieste.

autor
•
3. apr 2025

@nelca84 ale ona má 3 časti, táto je najmenšia, tak prípadne uvidím a keď sa bude dať, oddelím ju od tých dvoch. Za pokus to stojí, vyskúšam, uvidím.

lucialucy43
•
5. apr 2025

Dracena má vcelku rada vlahu ale zasa nie príliš v zimnych mesiacoch stači raz za tyždeň pokiať