Cukety bez plodov: prečo odpadávajú malé plody?
Na rastline sa ukážu malé cukety, chvíľu rastú a potom zožltnú a odpadnú. Listy pritom vyzerajú zdravo a polievam pravidelne. Je problém v opelení alebo im môže niečo chýbať?
@anonym_autor ja tiez nechapem, tento rok je to s cuketami u mna bieda. Mam 4 korene, na kazdom koreni je aj 5-6 malych cuketiek, ale nerastu, potom ich len odtrham a vyhadzujem, ked zacnu hnit. Ci je to tym suchom, alebo cim, po minule roky som takyto problem s nimi nemala.
@janinah Polievam, v týchto teplách ráno aj večer.
@anonym_autor ak ozltnu malicke plody, tak neboli opelene, Moze to byt tym, ze nelietaju opelovace ale v tych horucavach mohol zaschnut pel. Ked to bude opelovacmi, tak poloz medzi nich plytku misku, nasyp do nej kamienky a nalievaj tam vodu aby boli kamienky spolovice zaliate. Vcely aj cmeliaky sa pridu napit a pri tej prilezitosti aj poopeluju co je naokolo. So zasychanim pelu vela nenarobis
Aj ja to mam. Bud su len kvety na palicke, alebo ked uz cuketka, tak odpadne. Tento rok bieda.
Zijem na juhu sr, tu je teplo brutalne.. cukety mam na slnku, polievam kazdy vecer a rodia ako šialené.. minuly rok boli na chladku a nic moc. Tvoje su na slnku?
Zijem na juhu sr, tu je teplo brutalne.. cukety mam na slnku, polievam kazdy vecer a rodia ako šialené.. minuly rok boli na chladku a nic moc. Tvoje su na slnku?
@anonym_fa8750 áno, na slniečku. Ale keď čítam, že aj iným to robí, tak možno nie je dobrý rok no :-/
@anonym_autor ja tiez nechapem, tento rok je to s cuketami u mna bieda. Mam 4 korene, na kazdom koreni je aj 5-6 malych cuketiek, ale nerastu, potom ich len odtrham a vyhadzujem, ked zacnu hnit. Ci je to tym suchom, alebo cim, po minule roky som takyto problem s nimi nemala.
@anonym_be296a mne zastavili rast, a stvrdli, otrhala som ich, biele tekvice tiez, jedna je aspon zdrava, ale tiez mala a tvrda a 2 zacali odhnivat...vlani boli super. Mne sa vidi, ze je to tou horucavou. Polievam pravidelne. Ale aj uhorky su bieda...
A tiez som musela otrhat take male zozltnute, niekolko ks. Aj hokkaida mi dako malo rastu. Opelene museli byt, vzdy, ked idem pozriet, vidim vcely, cmeliaky, furt tam daco je na tych kvietkoch, myslim, hmyz.

Mám to isté, cuketka krásna zdravá dorastie do pár cm a potom zožltne a odpadne ALE už mi na tej istej rastline aj jedna pekná veľká narástla. Takže beriem, že to je ako s uhorkami, nenarastú zo všetkých kvetov. Neviem či je to opelením alebo si rastlina vyberie ktorá dorastie a do nej dáva živiny.