icon

Dajú sa bylinky presadiť na zimu dovnútra?

zuzulienocka78
Dnes o 06:09

Ahojte 🙂

Na záhrade mám ešte peknú pažítku, tymián a bazalku a je mi ľúto nechať ich vonku.

Dá sa to teraz normálne vykopať, presadiť do kvetináčov a dať domov na parapet? Hlavne aby ten presun prežili.
Ak ste to skúšali, ako ste postupovali?

natalka13
Dnes o 06:18

Ano daju.
Bazalka mne neprezije. Mama ju ma celu zimu na parapete.

zuzulienocka78
autor
Dnes o 06:20
@natalka13

Ano daju.
Bazalka mne neprezije. Mama ju ma celu zimu na parapete.

@natalka13 Tak asi nejaké rady, ako na to, nevieš? 🙂 Či nechať napr. v zemine zo záhonu? Alebo dať do kupovaného na kvety? Ešte som to nerobila.

anonym_d7293b
Dnes o 06:43
@zuzulienocka78

@natalka13 Tak asi nejaké rady, ako na to, nevieš? 🙂 Či nechať napr. v zemine zo záhonu? Alebo dať do kupovaného na kvety? Ešte som to nerobila.

@zuzulienocka78 pazitku si presad aspon do 3 kvetinacov, jednu zorstrihas, dalsie dorastaju, tymian vacsinou zimu v interieri neprezije, ale kedze je stale zeleny aj v zime mozes si nechat nejaky kvetinac blizko kuchyne, budes z neho strihat priebezne, ale kludne mozes aj nechat na zahone a odstrihnut ked potrebujes. Bazalka bude v zime chradnut, je malo svetla, lepsie je postupne pocas zimy vysievat novu

natalka13
Dnes o 07:10
@zuzulienocka78

@zuzulienocka78 vyberes lopatkou a dosypes hlinou z obchodu.
Ale ako pise kocka vyssie tymian ak niehe tuha zima vonku je zeleny. Kup mini parenisko a prekry ho.