icon

Dajú sa bylinky presadiť na zimu dovnútra?

zuzulienocka78
12. sep 2026

Ahojte 🙂

Na záhrade mám ešte peknú pažítku, tymián a bazalku a je mi ľúto nechať ich vonku.

Dá sa to teraz normálne vykopať, presadiť do kvetináčov a dať domov na parapet? Hlavne aby ten presun prežili.
Ak ste to skúšali, ako ste postupovali?

natalka13
12. sep 2026

Ano daju.
Bazalka mne neprezije. Mama ju ma celu zimu na parapete.

zuzulienocka78
autor
12. sep 2026
@natalka13

Ano daju.
Bazalka mne neprezije. Mama ju ma celu zimu na parapete.

@natalka13 Tak asi nejaké rady, ako na to, nevieš? 🙂 Či nechať napr. v zemine zo záhonu? Alebo dať do kupovaného na kvety? Ešte som to nerobila.

anonym_d7293b
12. sep 2026
@zuzulienocka78

@natalka13 Tak asi nejaké rady, ako na to, nevieš? 🙂 Či nechať napr. v zemine zo záhonu? Alebo dať do kupovaného na kvety? Ešte som to nerobila.

@zuzulienocka78 pazitku si presad aspon do 3 kvetinacov, jednu zorstrihas, dalsie dorastaju, tymian vacsinou zimu v interieri neprezije, ale kedze je stale zeleny aj v zime mozes si nechat nejaky kvetinac blizko kuchyne, budes z neho strihat priebezne, ale kludne mozes aj nechat na zahone a odstrihnut ked potrebujes. Bazalka bude v zime chradnut, je malo svetla, lepsie je postupne pocas zimy vysievat novu

natalka13
12. sep 2026
@zuzulienocka78

@zuzulienocka78 vyberes lopatkou a dosypes hlinou z obchodu.
Ale ako pise kocka vyssie tymian ak niehe tuha zima vonku je zeleny. Kup mini parenisko a prekry ho.

tulipes
12. sep 2026

Tymian vonku prezije, bazalka je jednorocka.