icon

Je umelá tráva na balkóne praktická?

3. júl 2026

Asi mám hlúpu otázku, ale je umelá tráva na balkóne dobrý nápad?
Videla som to u kamarátky a vyzeralo to pekne, útulne, deti tam sedeli bosé. Lenže mne hneď napadlo, či sa v tom nedrží prach, omrvinky, voda a neviem čo všetko. Máme malý balkón, svieti tam slnko a občas tam sušíme veci.
Chcela by som to zútulniť, ale nechcem si vyrobiť ďalšiu špinavú vec, ktorú budem každú sobotu drhnúť. Máte niekto na balkóne umelú trávu? Alebo čo by ste mi odporučili? Ďakujem.

tundra
3. júl 2026

Jednu vyhodu to ma,nemusis kosit😂

anonym_68cfc6
3. júl 2026

Pokial sa o podlahu na balkone staras deti budu moct chodit bose aj tam s vynimkou horuciav kedy je ta podlaha rozpalena. My sme mali umelu travu a vizualne pekne to vyzera ale na udrziavanie katastrofa. To, ze sponu a prach tam nevidno, neznamena, ze tam to nie je. Rovnako je to vo vlhkom pocasi uplne idealne na usadzanie plesni

tundra
3. júl 2026
@anonym_68cfc6

Pokial sa o podlahu na balkone staras deti budu moct chodit bose aj tam s vynimkou horuciav kedy je ta podlaha rozpalena. My sme mali umelu travu a vizualne pekne to vyzera ale na udrziavanie katastrofa. To, ze sponu a prach tam nevidno, neznamena, ze tam to nie je. Rovnako je to vo vlhkom pocasi uplne idealne na usadzanie plesni

@anonym_68cfc6 sak hodis do vane,vystriekas sprchou a ciste.

oblecenie99
3. júl 2026
@tundra

@anonym_68cfc6 sak hodis do vane,vystriekas sprchou a ciste.

@tundra No predchádzajúci majiteľ na našom to tam prilepil 🫤

Autorka, Ja som ešte nevymyslela, ako sa tej hrôzy zbavím tak, aby na pôvodnej dlažbe nebolo vidno stopy po silnom lepidle, tak ho zial zatiaľ máme. Podľa mňa to vyzerá hrozne, je to jednak umelé a zároveň neesteticke. Drží sa v tom.prach, špina, vyslovene to neznášam.

tundra
3. júl 2026
@oblecenie99

@tundra No predchádzajúci majiteľ na našom to tam prilepil 🫤

Autorka, Ja som ešte nevymyslela, ako sa tej hrôzy zbavím tak, aby na pôvodnej dlažbe nebolo vidno stopy po silnom lepidle, tak ho zial zatiaľ máme. Podľa mňa to vyzerá hrozne, je to jednak umelé a zároveň neesteticke. Drží sa v tom.prach, špina, vyslovene to neznášam.

@oblecenie99 ja som chcel kupit pas 1x2m a dat ho do zahonu,kde nic nechce rast.Majitelovi sa to pacilo,ale bal sa,ze strom,ktory tam rastol, by prisiel o vodu.

anonym_bc9cc5
3. júl 2026

Mali sme to na balkone, potom nam tam dali dlazdice kde do vecera sa na nich neda asi stupit...s laskou spominam na umelu travu

anonym_0ed430
3. júl 2026

My sme ho nenalepili. Ja som to raz tyzdenne vysavala po povrchu ale nekupovali sme ten najlacnejsi. Mali sme na tom aj pieskovisko, sedenie a nafukovaci bazen. Odporucam to aspon raz rocne zdvihnut a nechat vyluftovat, u nas na to ale priamo neprsalo, bolo to na slnecnej strane a vlhkost tam bola minimalna. Ja som to milovala rano bosa sadnut si na zem a vypit kavu.

anonym_a16953
Včera o 00:21

Ahoj, aj my máme. Nemáme ju nalepenu, len položenú. Normálne ju vysavam vysávačom. Kupovali sme ale drahsiu, nie take tie najlacnejšie lebo tie su neprijemne na dotyk. Za mna najlepšia voľba. Vyzera to veľmi pekne, je to prijemne, aj my aj syn tam chodíme bosí. Syn tam ma aj bazén, ked špliecha vodu tak sa nic nestane, vyschne to. Za mna jednoznačne odporúčam😊

kp7333
Včera o 01:42

My mame na balkone drevenu podlahu, je ro utulne, prijemne na chodenie a podla mna krajsie ako umela trava. Pred zimou ju rozoberieme, na jar znovu poskladame. Mame obycajnu z ikei, ma uz viac ako 10 rokov, obcas prebrusime a natrieme a je ako nova.

anonym_9d2f80
Včera o 10:35

Ja mam na balkóne koberec, behuň. Normálne vysávam.

anonym_fc594b
Včera o 23:03

My sme mali a bola to katastrofa. Držala sa v tom špina, prach. Keď suseda vyprášila koberce s chlpami od psa, to bol jeden hnus. A vlasy to bola iná kapitola, to nešlo ani vysávačom. My máme balkon tak otočený, že keď prší, tak máme potopu a to extremne nasalo vodu , ktorá potom stekala z balkóna a tráva nešla uschnúť. Teraz máme obyčko gumolit, pozametám, umyjem. Nieje horúci.