Ako riešiť problém s prehriatym balkónom v lete?
Pri výbere bytu som sa tešila hlavne z balkóna. Lenže vôbec som neriešila, na ktorú stranu je otočený. Byt sme boli pozrieť skôr doobeda, takže mi ani nenapadlo, aké to tam bude poobede.
Teraz v lete je balkón od popoludnia tak rozpálený, že sa tam nedá vydržať. Kvety mi odchádzajú, podlaha páli a teplo ide do bytu ešte večer. Z balkóna, na ktorý som sa najviac tešila, je miesto, ktoré skoro nepoužívame.
Nabudúce by som pri byte určite neriešila len výmeru a dispozíciu, ale aj to, kam svieti slnko.
Pomohlo vám na takýto balkón nejaké tienenie?
Ale veď to máš pár týždňov z celého roka..my máme tiež terasu na západ, v lete večer je tam asi 40 stupňov pod pergolou, určite aj viac keď hlásia 38+ ale nerobím z toho tragédiu, veď sme tam dosť počas roka.. a tiež nám to teplo ide do obývačky, vtedy zatváram dvere
@anonym_autor ocenis na jar a na jesen.
Mame balkon na zapad, uz niekolko rokov mame v lete biele zavesy, ktore zatahujeme okolo obeda a po zapade slnka odtiehneme. Nie ze by tam bolo uplne fajn, vcera teplomer ukazoval +45°, ale okrem tych par horucich letnych tyzdnov je zapadny balkon fajn. Este na nom aj pestujem aj citrusy a bylinky, nejake kvety. Samozavlazovacie kvetinace to istia.
nasadit melony, mango, ...
@anonym_autor my zas mame obyvacku a vacsinu izieb na SZ, od oktobra do marca tu nemame vobec slnko ☹.
Juh je zacloneny od susedovho obrovskeho domu, zhorsilo sa to, ked rekonstruovali...
@anonym_autor my mame krytu terasu nasmerovanu na juh a na koniec strechy, na tramy sme dali vodnu hmlu, fajne v lete osviezi.
Preco nevysadis popinave rastliny?dole das crepniky spravis oporu a mas hotovo ochladi balkon,vytvori tien.
@anonym_autor davam velky slnecnik, zem nie je horuca a nesala take horko. No na opalovanie ho vyuzivam len na jar a jesen. Pripadne vecer v lete.
Ja davam mokru plachtu na stropny susiak, kvety mam na okennom parapete a na zemi len tie,co znesu slnko. A mame taku tu striesku hore,tak troska pomaha. Ale inak nan cez den nechodim, stiahnem zaluzie a preckam 🙂 a kvety pravidelne rosim
@anonym_autor mne tiež od obeda svieti slnko až do večera na balkón. Ja tam dávam na leto taky veľký záves cez co to slnko nesvieti. Teda teplo tam je, ale nie priame slnko. Nevysedavam tam cez deň, len fajčiť chodím, a tu chvíľu sa dá vydržať.

@anonym_autor nie ste sama. Ani keby mám balkón v tieni tam cez takéto dní nemám potrebu sedieť a som rada že som vnútri. Vôbec poznám málo ľudí ktorý by aktívne trávili čas na balkóne....