icon

Kam umiestniť tepelné čerpadlo pri bazéne?

27. máj 2026

Ahojte. Úplne na ľavo je plocha na bazén.

Doteraz sme mali iba klasickú pieskovú filtráciu, kúpili sme si tepelné čerpadlo, len teda s mužom sa nevieme dohodnúť, kam ho umiestniť. Riešil niekto niečo podobné?
Ja chcem estetické riešenie, on funkčné.
Tvrdí, že nemôže byť v blízkosti bazéna TČ, keby sa pretrhla fólia, aby ho nezaliala a pod. reči 🙂
Ocením každý nápad, riešenie 🙂 Ďakujem 🙂

Kam umiestniť tepelné čerpadlo pri bazéne?
anonym_0f0bd9
27. máj 2026

@anonym_autor no, ani neviem, ako sa da esteticky vyriesit tepelko... tiez to mame na konci bazena na uplnom kraji bazenovej terasy... nic krasne to nie je... ale musi to mat volny priestor... zvazovali sme nejaky "pristresok", ale asi by to bolo este horsie... proste to tam mame...

anonym_0f0bd9
27. máj 2026

@anonym_autor aha, teraz pozeram, ze asi budete mat nadzemny bazen... my mame normalne v zemi... ale co sa tyka estetickosti cerpadla, tak plati, co som napisal... ze sme to nijako nevyriesili...
Na margo zatecenia... na cepadlo moze aj prsat / snezit... tak neviem..

autor
27. máj 2026
@anonym_0f0bd9

@anonym_autor aha, teraz pozeram, ze asi budete mat nadzemny bazen... my mame normalne v zemi... ale co sa tyka estetickosti cerpadla, tak plati, co som napisal... ze sme to nijako nevyriesili...
Na margo zatecenia... na cepadlo moze aj prsat / snezit... tak neviem..

@anonym_0f0bd9 Nadzemný máme. Muž to chce dať sem - vyznačila som na foto a strašne mi to vadí, že keď niekto príde, hneď prvé uvidí bedňu :-/

felycity
27. máj 2026

tak pokiaľ viem , mali by mať priestor práve kvôli prudeniu vzduchu, ideálne v blízkosti bazéna, ono sa to veľmi esteticky nedá vyriešiť, keďže potrebuje prívod vzduch a priestor aj spedu aj zozadu, my ho máme v rohu, máme tam za ním tuje , ktoré súm vystrihané za ním aby malo vzduch, jedine čo mi napadá je naň dať nejakú poličku max a kvet..., ale vidieť ho bude stále, ale malo by byť bližšie k bazénu kvôli tepelným startam ... a v ľavo na obrázku na tej zelenej ploche nemôže byť ?

anonym_0f0bd9
27. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_0f0bd9 Nadzemný máme. Muž to chce dať sem - vyznačila som na foto a strašne mi to vadí, že keď niekto príde, hneď prvé uvidí bedňu :-/

@anonym_autor @felycity presne... lepsie by som to nenapisal... Jedine co ma napada, ze "zakryt" nejakym krickom (v kvetinaci)... aby akoze mohol prudit vzduch...

autor
27. máj 2026
@felycity

tak pokiaľ viem , mali by mať priestor práve kvôli prudeniu vzduchu, ideálne v blízkosti bazéna, ono sa to veľmi esteticky nedá vyriešiť, keďže potrebuje prívod vzduch a priestor aj spedu aj zozadu, my ho máme v rohu, máme tam za ním tuje , ktoré súm vystrihané za ním aby malo vzduch, jedine čo mi napadá je naň dať nejakú poličku max a kvet..., ale vidieť ho bude stále, ale malo by byť bližšie k bazénu kvôli tepelným startam ... a v ľavo na obrázku na tej zelenej ploche nemôže byť ?

@felycity Medzi štvorcom na bazén a tým hnedým dreveným prístreškom je taká zelená vyšrafovaná časť, taká tmavšie zelená - tam je prechod dozadu za dom. Tam myslíš?

felycity
27. máj 2026
@anonym_autor

@felycity Medzi štvorcom na bazén a tým hnedým dreveným prístreškom je taká zelená vyšrafovaná časť, taká tmavšie zelená - tam je prechod dozadu za dom. Tam myslíš?

@anonym_autor áno vľavo to tmavšie zelené ...no neviem kam ho teda dať , ate trojuholník kde je strom, ak by tam bolo a popri chodníku by ste nasadili nizke kríky?

autor
27. máj 2026
@felycity

@anonym_autor áno vľavo to tmavšie zelené ...no neviem kam ho teda dať , ate trojuholník kde je strom, ak by tam bolo a popri chodníku by ste nasadili nizke kríky?

@felycity Tam ho muž nechce dať, lebo keď sa roztrhne bazén, všetci pomrieme na elektrický šok 🙂

felycity
27. máj 2026
@anonym_autor

@felycity Tam ho muž nechce dať, lebo keď sa roztrhne bazén, všetci pomrieme na elektrický šok 🙂

@anonym_autor 😂 tak snad máte nejaké ističe a stačí, ak to dáte na nejakú konštrukciu, že nebude vyslovene na zemi , ale od zeme cca 20 cm ( kovova na nožičkách) však to je to isté ako ked príde burka a zaplaví vám nachvíľu záhradu ( voda bude stáť ) ... nech sa poradí s niekým