Kedy dozrejú figy na figovníku?
figovník máme prvý rok a je na ňom kopec fíg, len všetky sú stále tvrdé a zelené 😅 pritom je na slnku a strom vyzerá v pohode.
stihnú ešte dozrieť alebo už z toho tento rok nič nebude?
Mne vždy v júli dozreju 2-3 a potom zvyšok až od septembra do novembra.
Mne dozrievaju na 2x. Prve v juli, to su tie ktore nestihli dozriet minuly rok na jesen a tych je menej. Druhe az v oktobri a tych je vela.
Teraz je vsak celkom vynimocne pocasie a vysoke teploty a sucha nesvedcia takmer ziadnym plodinam. Nieco rastie a dozrieva dobre, ine zasa nie a nie rast a dozriet. A zaujimave je, ze u kazdeho inak.
figy zvyknu dozrievat 2x rocne.
ak ty mas este tvrde figy, budu len 1x. je to mlady strom. ma dost slnka a vlahy?
@anonym_autor čerstvé figy zo stromov nie sú veľmi lahodné. Niektorí ľudia čo ich ochutnali hovoria, že chutia ako hov*o z nutrie. No pripomínajú zhnité hrušky. Nechcem ťa znechutiť. Len keď dozrejú a budú nič moc tak potom nebuď sklamaná...
@anonym_autor čerstvé figy zo stromov nie sú veľmi lahodné. Niektorí ľudia čo ich ochutnali hovoria, že chutia ako hov*o z nutrie. No pripomínajú zhnité hrušky. Nechcem ťa znechutiť. Len keď dozrejú a budú nič moc tak potom nebuď sklamaná...
@anonym_94c355 Celkom by ma zaujímalo, či ľudia, ktorí to takto porovnávajú, ochutnali jedno aj druhé.

Podľa mňa stihnú dozrieť, niekedy sú tak akurát až začiatkom septembra.