icon

Kedy dozrejú figy na figovníku?

16. aug 2026

figovník máme prvý rok a je na ňom kopec fíg, len všetky sú stále tvrdé a zelené 😅 pritom je na slnku a strom vyzerá v pohode.
stihnú ešte dozrieť alebo už z toho tento rok nič nebude?

zuzitko74
16. aug 2026

Podľa mňa stihnú dozrieť, niekedy sú tak akurát až začiatkom septembra.

aurelia2000
16. aug 2026

@anonym_autor Stihnú dozrieť, asi máš neskoršiu odrodu.

anonym_dc4138
16. aug 2026

Mne vždy v júli dozreju 2-3 a potom zvyšok až od septembra do novembra.

roja01
16. aug 2026

Mne dozrievaju na 2x. Prve v juli, to su tie ktore nestihli dozriet minuly rok na jesen a tych je menej. Druhe az v oktobri a tych je vela.
Teraz je vsak celkom vynimocne pocasie a vysoke teploty a sucha nesvedcia takmer ziadnym plodinam. Nieco rastie a dozrieva dobre, ine zasa nie a nie rast a dozriet. A zaujimave je, ze u kazdeho inak.

lucik194
16. aug 2026

figy zvyknu dozrievat 2x rocne.

ak ty mas este tvrde figy, budu len 1x. je to mlady strom. ma dost slnka a vlahy?

anonym_94c355
16. aug 2026

@anonym_autor čerstvé figy zo stromov nie sú veľmi lahodné. Niektorí ľudia čo ich ochutnali hovoria, že chutia ako hov*o z nutrie. No pripomínajú zhnité hrušky. Nechcem ťa znechutiť. Len keď dozrejú a budú nič moc tak potom nebuď sklamaná...

zuzitko74
16. aug 2026
@anonym_94c355

@anonym_autor čerstvé figy zo stromov nie sú veľmi lahodné. Niektorí ľudia čo ich ochutnali hovoria, že chutia ako hov*o z nutrie. No pripomínajú zhnité hrušky. Nechcem ťa znechutiť. Len keď dozrejú a budú nič moc tak potom nebuď sklamaná...

@anonym_94c355 Celkom by ma zaujímalo, či ľudia, ktorí to takto porovnávajú, ochutnali jedno aj druhé.

lucik194
17. aug 2026

cerstve figy zo stromov su uzasne, nie ako tu hore pise zase jeden z anonymov.....

v BA v mnohych MC kde su rodinne domy a aj na okoli BA je figa uz x rokov uplne bezny strom, kedze je tak teplo ako je, preto stihnu dozriet 2x (plus je to taka odroda).....

takze cerstva figa, vobec nechuti ako nieco nechutne, je to sladke super ovocie.....
tie sprostosti sem napisal nikto, kto certsve figy videl a kupil tak akuratne v tesco ale nie zo stromu.

tie tvoje, kedze je to mlady strom, treba pockat. To, ze je na slnku je super, ale potrebuje aj vodu a to tento rok predpokladam, v tych horucavas moc nedostala.....