Kúpiť bazén alebo radšej denne kúpalisko navštevovať?
Muž dnes zahlásil, že by sme mohli kúpiť väčší bazén na záhradu. Deti by boli nadšené, to je jasné. Ja som si v hlave hneď spočítala vodu, chémiu, čistenie, zakrývanie, komáre a nervy. On tvrdí, že sa nám to vráti, lebo nebudeme stále platiť kúpalisko. Lenže na kúpalisku prídem, odídem a nič neriešim. Možno som len pohodlná, ale predstava, že mám ďalšiu vec na starosti, ma nejako neteší.
@anonym_autor Tak s kúpou bazénu by som už dnes bola opatrná. Minulý týždeň som totiž niekde čítala, že v nejakej obci na Slovensku, tuším v Jarovniciach, začali v pravidelných intervaloch vypínať domácnostiam vodu práve z toho dôvodu, že ňou nešetria, čiže napúšťajú bazény, polievajú záhrady, alebo umývajú autá... Priznám sa, že naozaj by som nechcela zažiť to, že musím čakať, keď budem chcieť variť, prať, alebo sa sprchovať... Moja sestra má na dvore solárnu sprchu a je to super. Keby som bývala v rodinnom dome, tak tiež by som si ju poriešila. A keby som si chcela zaplávať, tak by som išla na kúpalisko. Inak, Ty uvažuješ veľmi rozumne, bazén nie je len radosť, ale je to hlavne starosť. A ak sa náhodou nevydarí leto... Porozprávaj sa o tomto všetkom s manželom a dôkladne to všetko zvážte, hlavne to, či musí byť bazén naozaj veľký.
Zalezi od dietata.
Moja miluje potapanie, hadzanie do vody , smykalky do vody.bola by to draha investicia😂
Nepatrim k tym citlivkam co sa tyka bazenov,pravidelne sa chodime kupat vyse 5 rokov ,aj v zime ,nemame to daleko …
@anonym_autor Ja som ako ty. Radsej ist sem tam (nemusi byt denne samozrejme, ved aj podla pocasia, staci 1-2x tyzdenne) na kupko. Mozes to striedat, raz tu, raz tam, raz do thermal parku raz do aquacity proste praveze mat z toho vyletik ako mat na dvore opachu o ktoru sa treba zasa starat a riesit vodu, filtre, chemiu, napadany bordel. odkryvat zakryvat, menit vodu vypustat, napustat, sledovat ...no proste eee. Aj ked deti su asi radi ze sa mozu v horucavach osviezit v domacom bazeniku ale i tak, no, treba si to zvazit.
@anonym_569c20 ono vieš o tom, že do aquaparku, k moru, na wellness alebo na kúpaliská môžu chodiť aj ľudia, ktorí majú doma bazén? Mne sa strašne páči tie vaše odpovede, ako keby ľudia s bazénmi už nikde nechodili a nič iné nezažili 🤣
Asi neuveríš, ale my mame doma bazén, akrylátovú vírivku a tento rok sme boli už 2 týždne v Turčianskych, teraz ti píšem z Trenčianskych a chodievame do Šamorína x-bionic. A more ani nepíšem
@anonym_autor odkedy, mame do bazenu plnoautonaticky vysavac je takmer bezudrzbovy. Raz ta tyzden doplnim chemiu podla potreby tj nalejem tam co treba, filtracia sa spusta sama a 1x za den do neho hodim vysavac ktory urobi vsetku robotu. Po pouziti ho vytiahnem za plavak otvorim na 4 klipy preplacnem filter hotovo. Robota denne cca 10 min plus 1x za zyz dalsich 5min k tomu tot cela udrzba. Cistenie pred sezonou si bud urobis sama alebo zavolas firmu.
@kulumulu123 my to máme tiež tak. Vysávač tam hodíme raz za pár dní, raz za týždeň chlór a všetky tie veci chemické, čo treba. Žiadna robota. Na začiatku sezóny vyčistime a na konci vypustime a dáme chémiu. Napustame v máji, vypustime v októbri.
Bazén sme dávali hneď s naším prvým domom už v roku 2002 keď sme stavali. A potom sme hneď pri stavbe dávali aj k ďalšiemu. Pre mňa bazén jednoznačne patrí k domu. A takto sme nepocítili aj nejak náklady navyše, skrátka sa to zarátalo k stavbe. A aj prekrytie a tepelné čerpadlo patria k tomu.
A na kúpalisku si vieš zaplávať?Veď tam je hlava na hlave.Najprv problém so zaparkovanim, potom nájsť miesto, stále strazis deti, potom ideš na špinavé wc, potom si dáš jedlo z fritezy, alebo palacinky a potom unavená z celého dňa ideš domov.Minuly rok sme boli asi 4x na kúpalisku za každým padlo 70 eur v aquaparku 100 eur plus nakupit v obchode minerálky, ovocie a pozerať na zduteho muža, že tam musel ísť🤣na kúpalisko chodia väčšinou ti, čo žijú v byte.Po tejto skúsenosti sme na jar vyhlbili jamu kúpili z Mountfieldu bazén kúpem sa kedy chcem, a z terasy pozerám deti s kamarátmi.To, že by niekto nezakryl bazén to sa nedá komentovať.
@anonym_a2a268 a? My sme bazen plnili vodou zo studne😆
@anonym_aab3ae My tiez. A na konci sezony vzdy prestaneme davat chemiu a vypolievame s tym zahradu postupne.
Ja mám ešte jednu výhodu bazéna doma.
Ja v ňom cvičím. Našla som si cvičenia, posilňovanie aj fyzio aj s pomôckami a cvičím tam. Neviem si predstaviť to robiť vo verejnom bazéne 🤭.
A keď si chcem zaplávať, idem ráno alebo večer na zlaté piesky alebo na strkovisko vo štvrtku na ostrove, beriem aj psa, dve muchy jednou ranou. Zaplavame si všetci. Alebo by som išla sama na skoré ranné plávanie na matadorku. To tam budú len plavci.
@anonym_autor aké komáre?A prečo zrovna z bazénu?sú obdobia kedy sú komáre a vždy to je večer, ale že by bola príčina bazén je hlúposť.Chemia hodiť to zaberie minútu, s vysávačom povysam za pol hodinku.Ale, aj nechcete to je vaša vec
@anonym_569c20 ono vieš o tom, že do aquaparku, k moru, na wellness alebo na kúpaliská môžu chodiť aj ľudia, ktorí majú doma bazén? Mne sa strašne páči tie vaše odpovede, ako keby ľudia s bazénmi už nikde nechodili a nič iné nezažili 🤣
Asi neuveríš, ale my mame doma bazén, akrylátovú vírivku a tento rok sme boli už 2 týždne v Turčianskych, teraz ti píšem z Trenčianskych a chodievame do Šamorína x-bionic. A more ani nepíšem
@anonym_68596e Blahozelam, vyhravas 1.cenu😚
Záleží podľa mňa hlavne od detí, či im stačí malý bazén. Lebo teda, vo väčšine sa plávať bohvieako nedá, je to skôr na blbnutie. Ja som mala asi dve letá tik kúpiť bazén, ale nakoniec sme nekúpili, máme totiž super susedov s bazénom a naše dieťa sa chodilo vyblbnut tam. Neskôr ho to už nebavilo, takže som rada, že sme nekúpili. Ja verejné kúpaliská nemám rada, je tam hlava na hlave, hluk, drahé a väčšinou nezdravé jedlo a o hygiene sa nemusíme baviť. Ak by som mala viac detí a nadšených fanúšikov vody, tak by som určite bazén obstarala.
@anonym_autor Ja som ako ty. Radsej ist sem tam (nemusi byt denne samozrejme, ved aj podla pocasia, staci 1-2x tyzdenne) na kupko. Mozes to striedat, raz tu, raz tam, raz do thermal parku raz do aquacity proste praveze mat z toho vyletik ako mat na dvore opachu o ktoru sa treba zasa starat a riesit vodu, filtre, chemiu, napadany bordel. odkryvat zakryvat, menit vodu vypustat, napustat, sledovat ...no proste eee. Aj ked deti su asi radi ze sa mozu v horucavach osviezit v domacom bazeniku ale i tak, no, treba si to zvazit.
@anonym_569c20 čo chceš stále vypúšťat napúšťat ? Stále riesit chémiu? Dať tabletu do skimmeru trvá pol minuty, otvorit zastrešenie dve. Máme už vnučku, manžel už nepracuje, takze je fakt " funkčný" dedo najviac samozrejme cez leto. Neviem si predstavit, ako v týchto pekelných letách sedí niekde na kúpalisku x hodín denne. Pretože tie teploty čo teraz boli a este budú sa dajú prežívať buď vnútri lebo vo vode. Ja prídem.o tretej z roboty a nechcem sa trepat na kúpalisko . Chcem hneď zhodiť šaty a skočit do vody.
A to sa vobec nebavíme o tom, čo taký výletík do thermalparku či aguacity 2x do týždňa stojí a koľko ludí si ho môže dovoliť. Vnučka má kamošky čo bývajú v byte, takže ked je este skola, berie ich muž na obed z družiny aj tri a idú k nám na dvor sa kúpať. Sú happy jak dva grepy a mamy vďačné , že ich neotravujú ísť na kupko keď prídu z roboty.
A na kúpalisku si vieš zaplávať?Veď tam je hlava na hlave.Najprv problém so zaparkovanim, potom nájsť miesto, stále strazis deti, potom ideš na špinavé wc, potom si dáš jedlo z fritezy, alebo palacinky a potom unavená z celého dňa ideš domov.Minuly rok sme boli asi 4x na kúpalisku za každým padlo 70 eur v aquaparku 100 eur plus nakupit v obchode minerálky, ovocie a pozerať na zduteho muža, že tam musel ísť🤣na kúpalisko chodia väčšinou ti, čo žijú v byte.Po tejto skúsenosti sme na jar vyhlbili jamu kúpili z Mountfieldu bazén kúpem sa kedy chcem, a z terasy pozerám deti s kamarátmi.To, že by niekto nezakryl bazén to sa nedá komentovať.
@anonym_fe5a9c presne.Toto si pamätám od mala tešili sme sa na bazén išli sme na kupko a ledva sa tam dalo okúpať alebo len v kútiku čupieť kde si našla flek a nie že plávať.Strkanica,búchanica..Aký relax na kupku? o ničom nijaký.Ja som prišla vždy odtial viac ubitá ako nabitá,drahé vstupné, častokrát a prd z toho.Keby tam mám chodiť často jednak si ani nezaplávam plus preplatím na všetkom majland zlatý bazén doma na záhrade
@anonym_autor a ty tak dobre zarábas, keď si môžeš dovolit stále platiť za kúpalisko? Lebo lacné to nie je.

@anonym_autor My mame male kupalisko 15 minut peso od domu kde je vstup zdarma a napriek tomu sme kupili nafukovaci bazen na zahradu. Je to 2x3 metre a uplne to staci. Syn ma 6 a chodia k nam deti od susedov, medzi 3-8 rokov a vsetci maju z toho uzasnu zabavu. Vobec nepotrebujes bazen na plavanie pre deti v tom veku.
Nepouzivame chemikalie. Vodu menime kazde 2-3 dni. Zdalo by sa ze to ide do penazi, ale nejde. Nemame ho napusteny nonstop. Velakrat len na vykend, alebo ked vieme ze pridu decka od susedov.