icon

Nevyšli mi niektoré sadenice. Mám zasadiť znova?

29. apr 2026

Ahojte, sadila som koncom marca všetko možné reďkovku, cibuľu, hrášok, zemiaky títo mi všetko pekne vyšlo.
Ale mrkva, petržlen, zeler, šalát, uhorky, tekvica ani kukurica mi nevyšla.
Neviem prečo.. Mám zasadiť ešte raz teraz? Aj keď neviem či ešte dá sa kúpiť niekde semiačka.

anonym_24ec13
29. apr 2026

niektoré plodiny majú čas omnoho dlhší ako ostatné plodiny. Petržlen schádza až 6 týždńov.
Polievaš? je sucho

autor
29. apr 2026
@anonym_24ec13

niektoré plodiny majú čas omnoho dlhší ako ostatné plodiny. Petržlen schádza až 6 týždńov.
Polievaš? je sucho

@anonym_24ec13 Nie nepolievam, minulé roky tiež som sadila presne toto isté a všetko mi vyšlo.

anonym_7e5720
29. apr 2026

@anonym_autor kukurica,uhorky,culeta,to vsetko az neskor v maji. Inak,kazdy rok ma.svoje specifika,raz vyjde,raz nevyjde

anonym_653d7d
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_24ec13 Nie nepolievam, minulé roky tiež som sadila presne toto isté a všetko mi vyšlo.

@anonym_autor
Preco ukazuju v televizii polnospodarov kde mozu polievaju?... asi zo srandy lebo sa nudia a mozno preto ze je extremne sucho 🙈

unicornlady
29. apr 2026

Treba polievať samozrejme. Tiež polievam.
Petržlen mi málokedy dobre vyrastie. Ale mrkva pekne rastie. Aj reďkovky, hrach, cibuľa.
Polievam aj jahody, akurát kvitnú.

aurelia2000
29. apr 2026

Aj ja polievam, ako som kedysi v júli polievala, tak je sucho😥

anonym_31410d
29. apr 2026

@anonym_autor si prilis nedockava, tato zelenina schadza dlhsie. Teraz je velmi sucho, ked nepolievas, bude to trvat este dlhsie. Treba polievat, a vydatne, lebo inak mozes vysievat dookola a aj tak ti to nezide.

anonym_8bb2df
29. apr 2026

Tak je zima, fuka a je sucho. Ja polievam. Ale posadila som tak pred tyzdnom. A uhorky a tekvice mi akurat schadzaju, ale vo foliovniku v kochlikoch. Este len vyliezaju zo zeme. Co mam v takom malom foliovom kryte, tak schadza, petrzlen ma asi 1 cm, mrkva 2 cm😅.
Tie teploty su teraz nizke, strasna jar toto. Skoro ma odfuklo teraz na zahrade, ked som iala zakryvat jahody, aspon nech mi kvety nezamrznu. Moja prva uroda by to mala byt.

autor
29. apr 2026
@anonym_8bb2df

Tak je zima, fuka a je sucho. Ja polievam. Ale posadila som tak pred tyzdnom. A uhorky a tekvice mi akurat schadzaju, ale vo foliovniku v kochlikoch. Este len vyliezaju zo zeme. Co mam v takom malom foliovom kryte, tak schadza, petrzlen ma asi 1 cm, mrkva 2 cm😅.
Tie teploty su teraz nizke, strasna jar toto. Skoro ma odfuklo teraz na zahrade, ked som iala zakryvat jahody, aspon nech mi kvety nezamrznu. Moja prva uroda by to mala byt.

@anonym_8bb2df Podľa mňa neni sú nízke teploty, cez deň vyše 20 stupňov a v noci 9

anonym_0eefe6
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_8bb2df Podľa mňa neni sú nízke teploty, cez deň vyše 20 stupňov a v noci 9

@anonym_autor kde bývaš? U nás v okolí Trenčína tieto noci aj mrzne. Čo môžem, to dávam do skleníka a samozrejme pravidelne všetko polievam. Je veľké sucho.

nelca84
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neprsalo uz niekolko tyzdnov, bez vody semienko nevyklici, to je snad jasne

autor
29. apr 2026
@anonym_0eefe6

@anonym_autor kde bývaš? U nás v okolí Trenčína tieto noci aj mrzne. Čo môžem, to dávam do skleníka a samozrejme pravidelne všetko polievam. Je veľké sucho.

@anonym_0eefe6 NR

sisska96
29. apr 2026

@anonym_autor reďkovku, cibuľu, hrášok, šalát sme sadili v prvej polovici marca, niečo hned prvý víkend. už všetko máme vonku a pekne rastú. Taktiež mrkvu, petržlen, v marci všetko ešte pred dažďom . A ostatné začiatkom apríla ako zemiaky, karelab atď. Uhorky zeler, tekvica kukurica majú čas, tie treba v máji sú teplomilné. Tento víkend budeme väčšie paradajky, zeler a budúci týždeň budeme papriku, kukuricu, uhorky, fazulu, tekvicu, baklažán

anonym_0eefe6
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_0eefe6 NR

@anonym_autor pozerám počasie pre nitru a dnes v noci 0 stupňov, zajtra 1 stupeň. To je zima. Možno tomu treba len dať čas ale podľa mňa im dosť škodí chlad a najmä nepolievanie. Dnes som sadila fazuľku a pôda bola úplne suchá, jednoznačne treba polievať.

anonym_9a8b41
29. apr 2026

V marci si siala uhorky? Tie sa sadia najskor na prelome aprila a maja. Tak isto aj kukurica a tekvica
Mrkvy a petrzleny ti mohli nzaschnut naklicene semena, vysej znova ale polievaj
Zeler sa vysieva v januari na priesady a v polovici maja sa vysadaju
Nabuduce citaj zadnu stranu sacka so semenami, je tam odporucany cas vysevu
Dolezitejsia ako teploty vzduchu je teplota pody, v studenej pode ti zacnu semena hnit, hlavne uhorky a tekvice

anonym_dc1cc7
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor okr Lc, mne pomrzli zemiaky, aj nejaké kvietky na ktoré som zabudla, uhorky, tekvicu ani kukurica je za mňa skoro

euka210
29. apr 2026

@anonym_autor uhorky a tekvica potrebuju teplo, koncom marca je extremne skoro aj u nas na juhu...jedine ze to bolo do sklenika. Mrkva schadza dlho. Je sucho s boli mrazy. Ja na zempline uhorky, cuketu, fazulu budem sadit az teraz 1.5. Kolegovia sadili pred tyzdnom...ale v marci je skoro. Nam tak nevysli uhorky min.roku, lebo sa ochladilo. Posej to znovu. Uz hlasia teplo.
Po Velkej noci sme sadili hrach, zemiaky, redkvicku cibulu a kukuricu, uz polieviam, redkvicku a hrach uz vidno.

patta89
29. apr 2026

Preco nepolievas?ved je sucho... ja som tiez posadila vselico, ale uz mi to aj vyslo. Lebo polievam pravidelne, 2-3 dni.
Ja by som na Tvojom mieste pockala este tyzden a ak nic nevyrastie, tak by som posadila znova

anonym_7f31b2
29. apr 2026

Ja mám na balkóne posadené - jahody, hrach, mrkvu, bylinky, reďkovku a uhorku. Vyšlo všetko, až na uhorku. Ale polievam pravidelne, jahody už mám plody a keďže mám slnečný balkón, hoci je zima, ale svieti mi na neho takmer celý deň, tak polievam každý večer. Dnes ma dcéra volala, že už aj reďkovku vidieť takú maličkú.

anonym_cfbff9
Včera o 11:44

Je dosť sucho ani sa nečudujem ze ti to nejde.. Polievaj

anonym_381400
Včera o 18:46

@anonym_autor naco to robis ked je dnes za smiesne sumy hotova zelenina dostupna v obchodoch? Je to uplna nenormalnost pri suchu ktore tu je, pri teple ktore tu nastane a pri cenach samotnych semien, vody a postrekov plus kolko nafty to zozerie ako si znicis telo!

Nikdy viac ziadna zahrada, ziadny sklennik, ziadne denne polievanie, plenie a okopavanie, sup do Kauflandu k prikladu kde si kupim vsetko cerstve za smiesne ceny, dnes suseda v zahrade obzerala malinku cibulku, samozrejme prisla upotena zo sklennika, ja na stole dva hotove pary cibulky v gumicke za 1,00€, stacilo iba umyt, pripravit a konzumovať...

Ked sa ma pytaju co budem sadit, ci mam zahradu, odpoviem im mam ju v obchode, zahrada je zrovnana so zemou a mam tam zamkovu dlazbu, bazen a kusok travnika, nikdy viac otrocit na zahrade ako hlupa mulica!

anos18
Dnes o 06:40
@anonym_381400

@anonym_autor naco to robis ked je dnes za smiesne sumy hotova zelenina dostupna v obchodoch? Je to uplna nenormalnost pri suchu ktore tu je, pri teple ktore tu nastane a pri cenach samotnych semien, vody a postrekov plus kolko nafty to zozerie ako si znicis telo!

Nikdy viac ziadna zahrada, ziadny sklennik, ziadne denne polievanie, plenie a okopavanie, sup do Kauflandu k prikladu kde si kupim vsetko cerstve za smiesne ceny, dnes suseda v zahrade obzerala malinku cibulku, samozrejme prisla upotena zo sklennika, ja na stole dva hotove pary cibulky v gumicke za 1,00€, stacilo iba umyt, pripravit a konzumovať...

Ked sa ma pytaju co budem sadit, ci mam zahradu, odpoviem im mam ju v obchode, zahrada je zrovnana so zemou a mam tam zamkovu dlazbu, bazen a kusok travnika, nikdy viac otrocit na zahrade ako hlupa mulica!

@anonym_381400 len tá zelenina zo záhrady má celkom inú chuť ako tá zo supermarketu. Asi preto to ľudia robia

anonym_cd587c
Dnes o 06:46

@anonym_autor Co cakas kremese? Ked nie je vlaha, tak semeno nevyklici. Minuly rok o tomto case som chodila v plavkach. Tento rok by sa rano hodila aj zimna bunda.