Ako pestovať ozdobný cesnak a deliť cibuľky?
Pekný podvečer 🙂
Na jeseň som si zasadila - už odkvitli - mám ich vybrať a zas na jeseň zasadiť?
Cibuľka sa dá potom deliť ako pri klasickom cesnaku? Teda bude ich viac? Vôbec si nepamätám, ako vyzerali, keď som ich sadila 🙂
@zuzulienocka78 mam cesnaky, ktore uz 10 rokov neboli vybrate a su spokojne, nejake dcerske cibulky sa sice vytvoria, netvoria strucky ako klasicky cesnak, ale kym dorastu do velkosti, ze budu kvitnut trva to celkom dlho. Mne sa par novych cesnakov namnozilo ale neviem ci z dcerskych, ci zo semien
@viestta A keď už odkvitol, odstrihnem tie vrcholce?
@viestta A keď už odkvitol, odstrihnem tie vrcholce?
@zuzulienocka78 ano, odstrini ich a tym to konci, listy zatiahne a do neskorej jesene o nom nebudes vediet. Neskoro na jesen zacnu rast listy
@zuzulienocka78 ja to vyberam, mam ich potom velke, z jednej cibule mam dve alebo 3, tie si zasadim a ostatne rozdam lebo kazdy to odomna pyta, vzdy sadim po jednom na jesen

@zuzulienocka78 mam cesnaky, ktore uz 10 rokov neboli vybrate a su spokojne, nejake dcerske cibulky sa sice vytvoria, netvoria strucky ako klasicky cesnak, ale kym dorastu do velkosti, ze budu kvitnut trva to celkom dlho. Mne sa par novych cesnakov namnozilo ale neviem ci z dcerskych, ci zo semien