Okrúhly alebo obdĺžnikový bazén: ktorý vybrať?
Ahojte. Ktorý je lepší? Mala vie už plávať tak mi príde že obdĺžnikový ale neviem či sa mi kruhový nepáči viac 🤣 mala ma 6r + my dvaja dospelí 🤣
@anonym_autor kopaný alebo nad zem? Kým sme mali nadzemný, taký ten plasťák, tak sme mali kruhový, bol fajn, ale to boli deti malé. Piaty rok máme klasický veľký do zeme a ten je obdĺžnikový. Skvelý, len náročnejší na údržbu (rohy a šikmé spodky), ale kúpila som vysávač a ten si s tým poradí dobre👍
@tiezjedna nad zem zabudla som napísať . Muž nechce do zeme
@anonym_autor jednoznačne do zeme, nakoľko voda sa v týchto vyšších nad zemou nestiha zohriať. Aj keď máš solárnu plachtu, v noci keď máš zimu, není šanca , že voda je na kúpanie príjemná .
A obdĺžnik samozrejme,aj si vieš zaplávať
Kto ale nemá miesto,financie tak aj okrúhly postačí
No tak krihovy ie tak do kolko 7 rokov?Co chces v takim bazene robit,mocit sa? My mame 9x 3m a zaplavam si v nim aj ja a su stylovejsie tie okruhle to je uz out.Teda ak chcete normalne betonovy alebo do zeme,my mame uz murovany zo vsetkym ak tak nech to vydrzi or rokov nie na 1-2roky
My mame kruhový bazen malý ma 4 roky a perfektne v nom pláva 🙈od rana do včera je len tam takže odporúčam kruhový len dávajte pozor nás malý do bazéna bežne skáče a museli sme kupovať už druhý lebo prstenec nám praskol
@anonym_autor v tom prípade by záležalo na priestorových možnostiach... malý obdĺžnikový postráda zmysel, v tom si nikto nezapláva. Asi by som volila kruhový hlbší s väčším priemerom.
@tiezjedna
Ja som nepochopila ako sa da plavat v kruhovom bazene?
@tiezjedna
Ja som nepochopila ako sa da plavat v kruhovom bazene?
@anonym_f46c98 dá sa v ňom plávať úplne rovnako na prd obmedzene ako v nadzemnom obdĺžnikovom... preto som písala, aby si kúpili hlbší kruh, a s väčším priemerom. Do toho sa dá aspoň skákať (šmykľavka, schody) a jednoduchšie sa čistí👍
@anonym_autor jednoznačne do zeme, nakoľko voda sa v týchto vyšších nad zemou nestiha zohriať. Aj keď máš solárnu plachtu, v noci keď máš zimu, není šanca , že voda je na kúpanie príjemná .
A obdĺžnik samozrejme,aj si vieš zaplávať
Kto ale nemá miesto,financie tak aj okrúhly postačí
@anonym_cb35f0 mame nad zemou, v tej prvej vlne horúčav sme museli dolievať studenú vodu, lebo to bolo hnusne teplé. Teraz sice este nedolievame, ale určite to k tomu speje. Solar sme odmontovali, aj plachtu dali preč.
@anonym_f46c98 dá sa v ňom plávať úplne rovnako na prd obmedzene ako v nadzemnom obdĺžnikovom... preto som písala, aby si kúpili hlbší kruh, a s väčším priemerom. Do toho sa dá aspoň skákať (šmykľavka, schody) a jednoduchšie sa čistí👍
@tiezjedna
To je koľko záberov? To už nie je plávanie, ale len čvachtanie. My sme mali 9-metrový zapustený bazén a aj ten bol na poriadne plávanie krátky – tri-štyri zábery, otočka, tri-štyri zábery, otočka. Nakoniec sme ho predali. A hoci máme teraz dosť miesta, ďalší bazén by som si už určite nedala. Keď deti vyrastú, zostane z neho len robota, údržba a zbytočné starosti.
@tiezjedna
To je koľko záberov? To už nie je plávanie, ale len čvachtanie. My sme mali 9-metrový zapustený bazén a aj ten bol na poriadne plávanie krátky – tri-štyri zábery, otočka, tri-štyri zábery, otočka. Nakoniec sme ho predali. A hoci máme teraz dosť miesta, ďalší bazén by som si už určite nedala. Keď deti vyrastú, zostane z neho len robota, údržba a zbytočné starosti.
@anonym_f46c98 prečítaj si ešte raz, čo som napísala, dobre?😉
@tiezjedna
@anonym_f46c98 Pre teba zbytocnost,pre nas napr.nevyhnutnost. my sa radi cvachtame a nedam dopustit na bazen doma.
@anonym_autor Podla mna je lepsi okruhly. Ale zalezi,aky rozmer hladas. Ak ho chces len na osviezenie a vykupanie uplne vam staci priemer 3,6m. Pozeraj s pieskovou filtraciou a najlepsie su do toho gulicky. Tie sa daju prat a pouzivat opakovane.

@anonym_autor kopaný alebo nad zem? Kým sme mali nadzemný, taký ten plasťák, tak sme mali kruhový, bol fajn, ale to boli deti malé. Piaty rok máme klasický veľký do zeme a ten je obdĺžnikový. Skvelý, len náročnejší na údržbu (rohy a šikmé spodky), ale kúpila som vysávač a ten si s tým poradí dobre👍