Permakultúra: Ako aplikovať alelopatiu v záhradke?
Plánujem začať s permakultúrou. Vie niekto poradiť konkrétne príklady alelopatie?
@anonym_autor veď píš po slovensky 🤣🤣🤣
@ivicatolic alelopatia=vzťahy rastlín medzi sebou. Ktoré rástliny sa spolu môžu kombinovať a ktoré nie.
@ivicatolic alelopatia=vzťahy rastlín medzi sebou. Ktoré rástliny sa spolu môžu kombinovať a ktoré nie.
@anonym_autor to som nikdy nepočula, zasadím ako ja chcem
@ivicatolic v permakultúre sa to rôzne kombinuje: paradajka a bazalka sa k sebe hodia. Zemiaky a zeler nie.
@ivicatolic v permakultúre sa to rôzne kombinuje: paradajka a bazalka sa k sebe hodia. Zemiaky a zeler nie.
@anonym_autor no budem to musieť naštudovať 😊👍, ako sadím bežné plodiny v záhrade xy rokov, a teda vždy obmieňame miesto, teda napr. zemiaky boli na nejakom mieste, druhý rok majú iné miesto, aj ostatné plodiny
@ivicatolic tak si to nastuduj
Funguje to
@anonym_autor ved na nete mas vsetko,ja si to vzdy pozeram tam...
@anonym_autor Kedysi som o tom čítala v nejakej knihe, ale už si nepamätám názov. Jedine zohnať nejakú literatúru alebo pozrieť niečo na internete, určite sa niečo nájde. Prajem veľa šťastia!
Je tu záhradkárska skupina, vyskúšaj : https://www.modrykonik.sk/group/1929/ ja som tam dostala veľmi dobré tipy a rady.
Veľmi mám rada kombináciu kukurica/slnečnica + fazuľa/rajčiny + tekvice/uhorky. To je taký svet sám pre seba. fazuľa, rajčiny sa ťahajú pomedzi kukurice a slnečnice, po zemi (aj do neba niekedy) sa plazí tekvica alebo uhorky. Pomedzi jahody sadím cesnak, mrkvu, špenát na striedačku s cibuľou aby som ušetrila miesto. No veľmi do toho nevidím, určite záhradkárky poradia lepšie.

@anonym_autor veď píš po slovensky 🤣🤣🤣