icon

Polievať záhradu ráno alebo večer?

1. júl 2026

Každý mi radí niečo iné. Niekto tvrdí, že ráno je to najlepšie, iný zalieva až po západe slnka.
Čo je lepšie? Už som z toho magor :-/ Zvlášť v týchto teplách nechcem robiť nejakú chybu :-/

Strana
z3
anonym_e4b44a
1. júl 2026
@anonym_c76f3f

@anonym_e4b44a ktorej dazdovej? Ta je uz davno fuc, co sme mali plne...a studnu nemoze vykopat hocikde, u nas ani nedovolia a ani by som nechcela, kedze nad nami su dalsie ulice a susedia v kopci a nie kazdy je pripojeny na kanalizaciu a dalsia vec je, ze vsetko, aj hnojiva a postreky, by sli do nasej studne. Susedovci chceli vrtat, ale nedovolila obec. Aj od podlozia zavisi. Nie vsade to ide.

@anonym_c76f3f veď to ani netvrdím, že to všade je možné, ja si len pochvaľujem, že u nás to možné je👍 a dve 1000 litrové nádrže vydržia dosť polievaní, a pri búrkach a prilivovych dažďoch sa aj celkom v pohode dopĺňajú👌

zuzubb007
1. júl 2026

Najúčinnejšie je teraz aj ráno aj večer, len raz nestačí

tiezjedna
1. júl 2026
@sara07

@marhulka13 tak je ako fakt blbé
ja by som urobila to čo v čechách , vedia zistit kedy a kolko napuštaju bazeny, tak ano kludne si napusti ale za inú sadzbu , tak si v obdobi sucha rozmyslia
u nás na záhrade tiež podstatne menej vody , len to každy si čerpa do bazenov tak to tak vyzera ,

@sara07 kde v Čechách? Žijem tu, dopúšťame bazén pravidelne a žiadnu inú sadzbu nemáme...

lilke
1. júl 2026

@anonym_autor polievam, ako vyjde, ale preferujem rána a poriadnu zálievku ku koreňom. Zem nie je horúca, voda sa neodparí, rastliny lepšie dokážu spracovať vodu. Mám aj všetko zamulčované senom či preschnutou pokosenou trávou, takže to ani nevyschne cez deň, a voda je pre fotosyntezu nevyhnutná. A večer ak "zamočím" listy, väčšia šanca navyše pre plesne.

lilke
1. júl 2026

Žienky, viaceré ste tu písali o problémoch počas sucha. Máme záhradu na chalupe, chodíme raz za 2-3 týždne. Testujem rôzne spôsoby, aby zelenina a ovocie prežili. Nemám určite uhladnu úžitkovú záhradu ako vy, ale za takýto čas bez polievania aj v spare a suchu mi už pár rokov prežili a rodili zo smadnejsich druhov cukety, hokkaida, paradajky, papriky,zeler, por, physalis (postupne testujem ďalšiu zeleninu). Najprv som len mulcovala senom či kompostom, potom som testovala nemecké kopy, pestovala v sene, dávam mykorizu. Ak ste ochotné obetovať trochu estetiky, aj takto si veľmi môžete pomôcť.

Strana
z3