icon

Prečo moje kvety prestali kvitnúť?

31. máj 2026

Krásne kvitli a teraz toto. Zem majú dobrú

anonym_c111c7
31. máj 2026

@anonym_autor Dávaš do zálievky hnojivo?

autor
31. máj 2026
@anonym_c111c7

@anonym_autor Dávaš do zálievky hnojivo?

@anonym_c111c7 nie. Jw to čerstvo 2 týždne kúpená zemina a pani povedala, že netreba

lilinka76
31. máj 2026

@anonym_autor Nie sú tie zvädnuté jednoducho odkvitnuté? Lebo ja nič iné nevidím.

autor
31. máj 2026
@lilinka76

@anonym_autor Nie sú tie zvädnuté jednoducho odkvitnuté? Lebo ja nič iné nevidím.

@lilinka76 neviem, pýtam sa

lilinka76
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak za mňa sú odkvitnuté.

minenkaa
31. máj 2026

Odkvitnute,treba tie odkvitnute lupienky jednoducho prstami povyberať ,len potiahnuť ,za chvíľku budú nové kvietky
A hnoj

autor
31. máj 2026
@minenkaa

Odkvitnute,treba tie odkvitnute lupienky jednoducho prstami povyberať ,len potiahnuť ,za chvíľku budú nové kvietky
A hnoj

@minenkaa ďakujem

autor
31. máj 2026
@lilinka76

@anonym_autor tak za mňa sú odkvitnuté.

@lilinka76 ďakujem

viestta
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor su odkvitnute, kvety treba ostrihataj so stonkou, vyhodi nove puciky.

viestta
31. máj 2026
@minenkaa

A hnoj

@minenkaa lupienky nestaci, bude tvorit semena ak tam ostane semennik a nebude viac kvitnut, lebo svoju robotu uz spravila, zabezpecila dalsiu generaciu. Odkvitnute kvety treba davat dole aj so stonkou

autor
31. máj 2026
@viestta

@minenkaa lupienky nestaci, bude tvorit semena ak tam ostane semennik a nebude viac kvitnut, lebo svoju robotu uz spravila, zabezpecila dalsiu generaciu. Odkvitnute kvety treba davat dole aj so stonkou

@viestta odstrihla som to odkvitnute celé preč

viestta
31. máj 2026
@anonym_autor

@viestta odstrihla som to odkvitnute celé preč

@anonym_autor priebezne odstranuj odkvitnute kvety, osteospermum ti bude kvitnut az do jesene. A nezabudni prihnojovat. Mas tam aj klinceky, tie zvyknu kvitnut len raz, nie cele leto. Ciastocne im pomoze odstranit odkvitnute kvety, ale vela novych kvetov uz nenasadia

autor
31. máj 2026
@viestta

@anonym_autor priebezne odstranuj odkvitnute kvety, osteospermum ti bude kvitnut az do jesene. A nezabudni prihnojovat. Mas tam aj klinceky, tie zvyknu kvitnut len raz, nie cele leto. Ciastocne im pomoze odstranit odkvitnute kvety, ale vela novych kvetov uz nenasadia

@viestta ďakujem. Som sklamaná. Hľadala som niečo čo bude kvitnúť celé leto

autor
31. máj 2026
@viestta

@viestta tie klinčeky mi zakvitnúť ešte budúci rok?

autor
31. máj 2026

Máš ešte aj toto, dúfam že aspoň toto vydrží celé leto

minenkaa
31. máj 2026

Ale veď to bude kvitnúť cele leto

kathhii
31. máj 2026

@anonym_autor odtrhavaj kvety aj na jednom aj druhom. mne kvitnú aj klinčeky celé leto, nie tak intenzívne, ale kvitnú.
Osteo je super na celodenný upek. Ak chces ešte ďalší kvet aby kvitol celú sezónu skús aj muškát.
Vždy pri každom kvete treba odstipovať staré odkvitnuté , či je to osteo, muškát, smrdiak, tulipán a pod. Pretože sa zbytočným tvoeením semien/. cibúľ vyčerpáva!!!

autor
31. máj 2026
@kathhii

@anonym_autor odtrhavaj kvety aj na jednom aj druhom. mne kvitnú aj klinčeky celé leto, nie tak intenzívne, ale kvitnú.
Osteo je super na celodenný upek. Ak chces ešte ďalší kvet aby kvitol celú sezónu skús aj muškát.
Vždy pri každom kvete treba odstipovať staré odkvitnuté , či je to osteo, muškát, smrdiak, tulipán a pod. Pretože sa zbytočným tvoeením semien/. cibúľ vyčerpáva!!!

@kathhii muškáty som mala celé roky, ale posledné dva roky sa im niečo stalo a vykapali, ale vykapali aj kamoske oproti vo vchode. A kupovali sme každá inde

viestta
31. máj 2026

@anonym_autor ano, klinceky prezimuju, osteospermum nie.
a tak ako pise @kathhii odstipavanie odkvitnutych kvetov podporuje dalsie kvitnutie. Na druhej strane je len velmi malo kvetov, ktore by kvitli od jari az do jesene. Niektore kvitnu dlhsie, niektore kratsie, ale takych co by kvitli od aprila do oktobra vela nie je

anonym_c111c7
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_c111c7 nie. Jw to čerstvo 2 týždne kúpená zemina a pani povedala, že netreba

@anonym_autor Moja skúsenosť s kupovanymi kvietkami je taká, že keď ich kupujem, krásne kvitnú,lebo sú pravidelne zalievane vodou s hnojivom/väčšina sa používa raz za 14 dní/.V prípade,ze spolieham len na to, že som ich zasadila do kvalitnej zeminy,intenzita kvitnutia sa spomalí aj keď sa starám o rastlinu /zbieram odkvitnute kvety,polievam odstatou vodou,/

cacianka
31. máj 2026

Odstipni odkvitnuté kvety aj s ich stonkou.

rozculena
1. jún 2026

@anonym_autor Vytvoria sa púčiky,vykvitnú,odkvitnú,potom sa tvoria ´dalšie.
Ty si čakala,ze takto rozkvitnuté budú pol roka?

kathhii
1. jún 2026
@anonym_autor

@kathhii muškáty som mala celé roky, ale posledné dva roky sa im niečo stalo a vykapali, ale vykapali aj kamoske oproti vo vchode. A kupovali sme každá inde

@anonym_autor neviem, čím to je, ja pestuje muškáty 7 rokov a v pohode celú sezónu kvitnú. Nesmú sa moc prelievať, čiže ideálne je ich mať na okne. Ja ich mám aj v záhrade na studní, ale keď dlhodobo prší tak ich sťahujem pod strechu. Hlinu mením každé 2 -3 roky. Ale poctivo hnojim, dokonca dávam kúsok viac hnojiva ako je na návode a kvitnú mi od mája do októbra..( kupujem každý rok nové v skleníku a k tomu dosadim aj staré z minulého roka. Prežije mi tak 1/3.
Možno sa zmenili svetelné podmienky, moc sucho, teplo...

luccija
1. jún 2026
@anonym_autor

Máš ešte aj toto, dúfam že aspoň toto vydrží celé leto

@anonym_autor to je normálne veď to nie je umelý kvet🙂znova zakvitne.Ostatne máš krásne snáď nedostanú vosky, lebo sa to často stáva.Ten klinček máš nádherný tiež po čase ho musíš odstrániť odkvitnute kvety.

anonym_70025d
1. jún 2026

klinceky u mna prezimovali az raz. ale tie vysadby ti budu kvitnut a odkvitat, a radili ti dobre odstranovat odkvitnute casti.ja mam velmi dobre skusenosti s lobelkou (su biele, modre, ruzove, ja mam najradsej modre), minuly rok od jari do neskorej jesene kvitli, a vyhoda -tam netreba odstranovat odkvitnute kvietky. 🙂