Skúsenosti s pestovaním exotických ovocných stromkov vonku
Objednala som si granatove jablko, hurmikaki, a jahodovnik,
Ma dakdo skusenosti, alebo vyhodene peniaze, byvame v Bratislave chcem ich mat stale vonku.
hurmikaky su v pohode, rodia kazdy rok. granatove jablko som mala najprv v crepniku, teraz prvy krat prezimovalo vonku v zemi von,i kvitlo len raz a ziadne plody. s jahodovnikom skusenost nemam. Vcera som v relacii Postav dom zasad strom na STV1 pozerala ako puk, orezaval tam pan granatovnik, ktorý uz mal mega rozmery, a aj mu rodilo..
Hurmikaki máme ( pri Tt). V 2024 10 krásnych plodov, minulý rok jeden. Krúpy ošlahali kvety.
Ja sa sem pripnem, ak môžem s otázkou, či nemá niekto mini kiwi. Nad ním uvažujem ja,a už ma pália nohy utekať do záhradníctva 😄
Ja sa sem pripnem, ak môžem s otázkou, či nemá niekto mini kiwi. Nad ním uvažujem ja,a už ma pália nohy utekať do záhradníctva 😄
@maca1984 mame aj minikiwi, aj rodia, mnoho z nich potrebuje opelovaca - samca, treba spravne vybrat. je to liana, tak to treba vyviazat a strihat
@maca1984 mame aj minikiwi, aj rodia, mnoho z nich potrebuje opelovaca - samca, treba spravne vybrat. je to liana, tak to treba vyviazat a strihat
@cina1 to mám naštudované, ďakujem.
Len nepoznám nikoho kto by ho mal, či to ozaj rodí aj v našich podmienkach a nie sú to vyhodené peniaze. Ďakujem za skúsenosť.
@anonym_autor
Nasa zahrada pokial rodicia zili bola klasicka pracovna zahrada plna ovocnych stromov a zeleniny, msliny, egrese, ribezle a potom prisla moda velkych travnikov a okrasnych drevin, no a teraz sa pomaly aspon z casti vratime spat uz minuly rok sme vysadili zivy plot zo stlpovitych ceresni, krickovych ciernych ribezli atd. odrody ktore sa donedavna nedali zohnat preto aj tie exoty.
Sused ma hurmikaki 2 stromy, vzdy su obsypane velkymi plodmi. A figam sa velmi dari. V BA.
@anonym_autor mame 4r.hurmikaki a rodí nam v novembri ako divé a mame polročné gr.jablko,tak uvidíme ako sa mu bude dariť
@maca1984 kamarati maju male kivi.
v BA. asi 5 metrov vysoke .
maju to ako krik, tahaju sa po pergole a stlpe. rodi ako blaznive. za mna smelo do toho 👍
detto v BA poznam x ludi co maju figy. napr. v Rači v Bratislave v kazdom piatom dome (obrazne napisane) aj na uliciach su pokial viem .....
@maca1984 kamarati maju male kivi.
v BA. asi 5 metrov vysoke .
maju to ako krik, tahaju sa po pergole a stlpe. rodi ako blaznive. za mna smelo do toho 👍
detto v BA poznam x ludi co maju figy. napr. v Rači v Bratislave v kazdom piatom dome (obrazne napisane) aj na uliciach su pokial viem .....
@lucik194 už ma nepálili len nohy, ale aj prsty 😆 a hľadala som.
Už som mužovi poslala že ahaaa čo potrebujem 🤣
Máme na chalupe miesto. Ťahať to viem po pletivovom plote, alebo ak by bolo treba, vieme tam urobiť pergolu.
Pôvodne som tam chcela dať niečo popínavé kvitnúce.. ale ak by som to niečo mohla zjesť, tak radšej to.
kamosi maju to male zelene, velkostne narastu max 3cm, zjes to aj so supkou, oberas to naozaj neskoro na jesen, ked teploty riadne padnu. robia z toho lekvar. obera sa to ked je to uplne makke a sladke.

@anonym_autor Mám dva roky zasadené hurmikaki v záhrade. Zatiaľ žiadne ovocie. Nahodí pár kvetov a keď je plod vo veľkosti väčšej čerešne, tak padne. Bývam v Trnave. Snáď časom bude aj úroda...