icon

Stojace bazény na záhradu. Aké sú vaše skúsenosti?

evickuska
20. mar 2026

Ahojte dievcence mate skusenosti so stojacimi bazenmi na zahradu s pridavnou filtraciou?
Vela zien pisalo, ze sa to lahko sklada.
A su super niektore nechaju na zajrade aj v zime. Viete poradit konkretny typ?

Strana
z2
evickuska
autor
21. mar 2026
@anonym_3d43c8

@evickuska mame tento uz 6 rokov, neskladame ho, na zimu sa iba voda vypusti do polky bazena, da sa tam zazimovacia chemia. Na zaciatku leta vodu uplne vypustime (ponornym cerpadlom), napustime novu. Je super.

@anonym_3d43c8 cize filtracia staci, ziadna stojaca zaburina...

doriiis
21. mar 2026
@evickuska

@evickuska ... Na tú kartusovu filtráciu rovno zabudni. To je blbosť jak mraky. Ku každému bazénu radšej pieskovú filtraciu

anonym_d7b91e
21. mar 2026
@evickuska

@rachel36a wau superko a montaz bola zlozita?

@evickuska máme obdĺžnikový najväčší.Rozlozenie trvá max hodinu plachtu, tyčky vložit do bazénu, vyrovnať napustiť.Raz za čas povysávať, chémiu.Horsie je na jeseň ho umyť, vysušiť a zložiť.Ale nie som ochotná chodiť na kúpalisko za 45 eur, takže pre nás dobrá voľba

anonym_3d43c8
21. mar 2026
@evickuska

@evickuska ano mame filter pod takou strieskou pri bazene, pouzivame take biele chlpate filtracne gulicky, staci ich po sezone iba hodit do pracky a vyprat a hodit do susicky. Lebo pieskovu filtraciu som nechcela, piesok treba premyvat. A tie gulicky zachytia aj mikro necistoty.
Ako chemia ti staci savo chlor sok, savo tablety mini 3v1, savo Ph minus, potom taky merac chloru a ph v bazene - su to dve flasticky s tekutinou a 2 nadobky kde odoberas vzorku vody a kvapnes tie tekutiny a podla zafarbenia vody porovnas so stupnicou na takej karticke aku mas coho hodnotu a ci musis pridat tabletu alebo znizit ph.

Tie filtracne gulicky maju aj na marimexe, odtial mame aj cerpadlo s filtraciou ku bazenu. Musis si dokupit aj hadice - rurky ktore idu od cerpadla do bazena a naspat. Na vrch pouzivame okruhlu vyhrievaciu biblinkovu foliu

anonym_3d43c8
21. mar 2026
@evickuska

@evickuska pri napajani tych rurok na bazen a ku cerpadlu pouzivame aj teflonovu pasku na utesnenie - to je taka jemna biela paska na kotuciku

oblecenie99
21. mar 2026
@evickuska

@oblecenie99 vazne? toto som chcela pocut realne skusenosti, filtracia je OK, dostacujuca?

@evickuska Áno, viem, že majú pieskovú, viac netusim 🙈 nedávali do zeme, je na zemi, vlastne áno, časť musí byť zahrabana, aby tie okraje stáli, ale ináč ho majú tak klasicky..odkedy máme aj deti, tak mi to aj takto príde bezpečnejšie, ten rebrík iba vždy zdvihneme hore.

tilly
21. mar 2026

Bazén, s ktorým nebude práca? Normálny murovaný, foliovaný alebo keramický alebo nerezový, prekrytý s automatickým vysávačom. A ja jar a jeseň si zavoláš firmu na spustenie a zazimovanie. Inak budeš mať vždy prácu s bazénom.

evickuska
autor
21. mar 2026
@tilly

Bazén, s ktorým nebude práca? Normálny murovaný, foliovaný alebo keramický alebo nerezový, prekrytý s automatickým vysávačom. A ja jar a jeseň si zavoláš firmu na spustenie a zazimovanie. Inak budeš mať vždy prácu s bazénom.

@tilly hah jasne mozes to brat doslovne ale myslim si, ze tie co vedia citat medzi riadkami, 0ochopili co myslim

lusilla
23. mar 2026
@evickuska

@lusilla skusim si o nom precitat, pocula som nan dobre ohlasy

@evickuska Pozri si my sme velmi spokojni.

anonym_6202b2
18. apr 2026

máme bazén - taký typ ako píšeš. Asi 2-3 roky ho už neskladáme - je von celú zimu. vieš aký je zasratý - špinavý? Celé dno je od špiny. Dať ho do poriadku bude fuška.
s bazénom je roboty veru dosť.

evakadlec
2. máj 2026

my máme bazén marimex florida so zabudovaným skimmerom, ktorý sme si prepojili s pieskovou filtráciou 🙂 vonku je celoročne, akurát ho zazimujeme

Strana
z2