Seriál Dunaj
Ahojte,kolko nás tu je čo pozerá tento seriál? Aj vy doma preberáte ako to bude pokračovať? Mi s mužom áno.
No velmi sa mi pacilo, ako zahnali nelutostnych gardistov z ktorych jeden mal zbran… pesnickou 😀 ako v americkom teenage filme 🙈😀
Včera Holubec vs Martin. Ta “inak sadla”. Po dlhom čase som sa fakt pobavila 👌🤭
Musím uznať, že i niektoré dialógy sú vycibrené a v seriály je kopec triednych hlások. Samozrejme vedie Imrich.
No zo včerajška mi utkvelo i “Vieš čítať?” “ Čo potrebuješ pomôcť s ťažšími písmenkami?” Pekný odpál 😆
Nezmyselný a absurdný zákaz vstupu do parku židom mi pripomenulo rovnako nezmyselný a absurdný zákaz vstupu do obchodov neočkovaným ľuďom 😞
@nikaeli Porovnávať holokaust s covid opatreniami je veľmi neúctivé k obetiam holokaustu. A áno, viem čo si tým chcela povedať a chápem že ti to pripomenulo tu situáciu ale naozaj z úcty k dejinám a prežívším už takéto niečo nikdy nevyslov. Naozaj ide o dve diametrálne veci s úplne iným dosahom.
Tých trápnosti je tam oveľa viac ale tak vieme že je to telenovela. Keďže som čítala knihu o tom čo sa dialo po zavraždení Heydricha, tak mi je trápno keď vidím s akou krásnou fasádou Anezka vyšla von na popravu a zaspievala ľudovú pieseň. Na druhej strane, ak by to ukázali reálne tak väčšina ľudí seriál vypne kvôli brutalite. No každopádne robia z ľudí blbcov určitým spôsobom.
Dürerov zajac; inak keby nie seriálu, vôbec by som o ňom nevedela
https://www.teraz.sk/magazin/inspiraciou-cokola...
@nikaeli Keby ta nepustili do obchodu preto,ze mas tmave vlasy, vtedy by si sa mohla porovnavat so Zidmi. Ked jedna o ochranu verejneho zdravia, su pravidla ine. To je akokeby sa na Ukrajine ludia burili,ze sa musia skryvat po zazneni sireny do bunkrov, ved to je tiez obmedzovanie slobody,nie?

@macilaci zľudovelá pieseň skladateľa Mikuláša Schneidera-Trnavského. Poznajú ju okrem Slovákov aj na Morave a v Čechách.