icon

Záver seriálu Outlander: Čo naň hovoríte?

16. máj 2026

Co hovorite na to ako to skoncilo? teda nezomreli? narodia sa znova a pribeh sa opakuje. Ja nemam tak rada tieto tajomne konce...

simsalabim
16. máj 2026

@anonym_autor ani mne sa ten dvojzmysleny koniec nepaci. Da sa to interpretovat tak, ze sa prebrali a zili dalej (lebo Claire zbledli vlasy a vtedy mala dosiahnut svoj cely potencial a teda vzkriesila Jamieho) alebo aj tak, ze sa prebrali v nebi? Chybala tam este jedna scena, aby clovek pochopil, co sa vlastne stalo. Som zvedava, ako to ukonci Gabaldon v knihe. Tato posledna seria sa mi moc nepacila, uponahlana, cela ta linka s Faith bola zbytocna a skoda Fergusa.

janinah
16. máj 2026

Nevidela som este,ale vraj treba sledovat titulky uplne do konca.

simsalabim
16. máj 2026
@janinah

Nevidela som este,ale vraj treba sledovat titulky uplne do konca.

@janinah je to taky mily dodatok, kde vidis autorku kniznej serie, ale s dejom to nic nema.

simsalabim
16. máj 2026

@janinah ano, citala som dnes niekolko takychto clankov… mne osobne sa ten dvozmyselny koniec zda neuspokojivy 🤷‍♀️

anonym_68b351
16. máj 2026

Tak skoncilo to na velke onee, akoze co s nimi sa stalo? Su v ocistci, su v pritomnosti? Uz ta posledna seria bola o nicom a este to tak zaklincovali😠

simsalabim
16. máj 2026
@anonym_68b351

Tak skoncilo to na velke onee, akoze co s nimi sa stalo? Su v ocistci, su v pritomnosti? Uz ta posledna seria bola o nicom a este to tak zaklincovali😠

@anonym_68b351 v ocistci nie… v knihe (9.) ho Claire doviedla naspat na Ridge, ale kedze tato seria nejde podla knih, kto vie, kde su. Ale zivi podla mna su, lebo ma biele vlasy. Ale ci by mohli po takomto vzkrieseni ostat v minulosti a na tom istom mieste? Inak Catriona Balfe sa vyjadrila, ze sama nevie, co s nimi je 🤷‍♀️

anonym_68b351
16. máj 2026
@simsalabim

@anonym_68b351 v ocistci nie… v knihe (9.) ho Claire doviedla naspat na Ridge, ale kedze tato seria nejde podla knih, kto vie, kde su. Ale zivi podla mna su, lebo ma biele vlasy. Ale ci by mohli po takomto vzkrieseni ostat v minulosti a na tom istom mieste? Inak Catriona Balfe sa vyjadrila, ze sama nevie, co s nimi je 🤷‍♀️

@simsalabim doviedla ho tam potom, ako ozil? Knihy som necitala vsetky, uz ani nepamatm, kde som skoncila. Je v knihach spominana ta linka s Fanny- ze je to ich vnucka?
Uz Lost ma nastvali s tym zaverom, akoze fakt si mohli dat zalezat viac.

anonym_68b351
16. máj 2026

Aj ked dajme tomu, ze jej laska ho ozivila😳, ze boli jedna dusa v dvoch telach a laska bola tak silna, ze teda ozil. Sice kravina, ale tak dajme tomu😃

anonym_68b351
16. máj 2026

A teraz som si spomenula, ze raz Claire ozivila novorodenca. Cize mozno tu silu mala, a ked zbelela, ako jej predpovedala ta Indianka, tak ta sila bola tak intenzivna, ze ho teda ozivila🤷‍♀️😃. No to musel byt na Ridge poplach, ked tam nakracali spolu🤔😃

simsalabim
16. máj 2026
@anonym_68b351

A teraz som si spomenula, ze raz Claire ozivila novorodenca. Cize mozno tu silu mala, a ked zbelela, ako jej predpovedala ta Indianka, tak ta sila bola tak intenzivna, ze ho teda ozivila🤷‍♀️😃. No to musel byt na Ridge poplach, ked tam nakracali spolu🤔😃

@anonym_68b351 Fanny v knihach je, ale nie ako vnucka a cela linka s Faith, ze prezila, tam nie je. A pri poziari nezomrel Fergus, ale Henri Christian… mne sa v tejto serii nepaci viac veci, napr preco Marsali odisla prec - s malymi detmi, tehotna a bez manzela? Ako by sama zena v takom stave v tej dobe fungovala? A ano, tie biele vlasy su znakom, ze dosiahla vrchol sil, ako bolo predpovedane. Nemam rada taketo konce, mohli to pridat este jednu scenu, aby to bolo jednozcnacne.

vkatush
16. máj 2026

Mne to prišlo jasné 😂😂
Tak ako oživila novorodenca a osivel jej vtedy prameň vlasov, tak oživila teraz Jamieho a osivela takmer úplne.
A žili spolu ďalej na Ridge (ale to už si domýšľam) 😁

No nič. Super seriál, bolo to pekných pár rokov. Môžem hľadať znova niečo nové.

janinah
Včera o 07:37

Fanúšikovia zachytili modré svetlo😉

simsalabim
Včera o 07:43
@janinah

Fanúšikovia zachytili modré svetlo😉

@janinah ano a vsimli si aj to, ze ten kamen je ten, co Claire pouzila na cestu casom v Craigh na Dun. A ku koncu bolo pocut aj bzucanie (cesta casom?) Ale ten zaver je aj tak nejasny, kedze ani samotni herci nevedia, co si mysliet…su zivi? Ak ano, kde/kedy? Alebo su spolu po smrti? Za mna skor zivi (biele vlasy, svetlo), ale kedy a kde… som zvedava na zaver v knihe - lebo v 9.knihe ho naozaj vyliecila. Sam Heughan napr hovoril, ze Jamie bol pri navsteve Craigh na Dun zivy, po navrate z Francuzska, nie duch (co som si ja myslela).