icon

Ako a kedy dovoliť deťom pozerať Harryho Pottera?

17. mar 2024

Od koľko rokov by ste deťom dovolili pozerať Harry Potter Kameň mudrcov film ? Naša 5 ročná by to veľmi chcela vidieť no bojím sa že je to skoro.

saxana000
17. mar 2024

Prvacka pozera 1 2 3 a tisim aj 4ku ale tu sme nedopozerali dalej som uz nedovolila.fipmy su.od.5ky.dost.tmave ponure.a.aj hudba je.taka.desiva.
Este.ma.cas

83lenka83
17. mar 2024

Môj 4 ročný videl všetky, pozeráme celá rodina. Sme veľkí fanúšikovia, bol sme aj v štúdiách WB v Londýne.

bodzika
17. mar 2024

Dcéra ma 6,5r. a ani o tom nerozmýšľam,ze by som jej to pustila. A tie vyššie diely,min. od 10rokov by som pozerala. Ved tie male deti podla mna nemajú šancu pochopiť to

yanni
17. mar 2024

Dcera bola na prelome 7-8 rokov. Najskor si ako 6 rocna precitala prve 4 knihy. Az potom pozerala filmy. Cislo 5 dedopozerala, sama povedala, ze sa boji (a normalne je ona papula a neboji sa nicoho). Teraz ma 8,5 a posledne diely este nepozerala. Najmladsia ma 5 rokov a zatial sa nevyjadrila, ze by mala zaujem. A je to aj dobre. Tie knihy autorka vlastne ani nepisala pre deti. Prvotne to mali byt rozpravky pre dospelych.

ajuga
17. mar 2024

Dcerka ma 7 a v tomto veku jaa videla 1tku, ale len preto, lebo sa manzel zapozeral do filmu, tak pozrelq aj ona. Sama od seba by som jej to nepustila. 4 rocna to mala v pazi. Ostatne diely neviem kedy pozrie, ale tak skoro to nebude. Ja som ako 11 rocna citala knihy, kde to filmy...

kacena1991
17. mar 2024

Moja 4 rocna videla vsetky casti len si zakryvala oci ked tam boli dementori a voldemorta sa nebala a bavilo ju to velmi... Jednu cast pozerala za den aj 2-3krat 😅

pipistrel13
17. mar 2024

moj maly ma 5 (maji 6) a videl uz vsetky,mala som dilemu,lebo nepozeraju take filmy,len vybrane rozpravky,planovala som dovolit prve tri a nakoniec videl vsetky a vobec sa toho neboji,proste chape,ze je to film,ale dcera 8rocna sa toho boji a ani to nepozera,lebo ma po tom strach spat...
cize som pri tomto filme pochopila,ze je to velmi individualne a zavisi to ako dieta veci vnima,hoc predtym som bola zasadne proti a stale nie som si uplne ista,ale maly nema ziadne traumy

laurita285
17. mar 2024

@walentina7 a máš nejakú vadu mentálnu či prečo si to nepochopila?

rajuska
17. mar 2024

Dobrý deň, mám 4 deti. Traja starší to milujú a ja s nimi. Vždy sme čítali najprv knihu a potom pozreli film. Bavili ich knihy, lebo nemali napozeraný dej a krásne porovnali a ocenili o koľko viac sa z kníh dozvedeli. Prvé 3 časti su príjemná rozprávka, ale od 4 diela začínajú zomierať postavy žiaľ aj hlavné alebo obľúbené a dej je temnejší, skôr ako 8-9r. by som neodporučila.
Posledné knihy a filmy su už dosť na hrane, je na zváženie každého rodiča.
Ak máte radi HP odporúčam všetkým sériu Fablehaven. Má ju každá dobrá knižnica. Ja ju zbožnujem a deti tiež. Ale taktiež od 8r.
Želám príjemné čítanie a chvíle strávené s deťmi.

malinovka333
20. mar 2024

Moji to pozerali teraz prvy krat ked maju 13 a 10r, dovtedy asi ani nevedeli co to je.

lusyyy36
20. mar 2024

Moja ma 9,5 a posledne 2 časti ešte nevidela, sama povedala, že je to hrôzostrašné a nechce to pozerať. Ale prvé časti sa jej veľmi pacili

lulu0123
20. mar 2024

8 rocna videla teraz vsetky casti.A popri nej 5 rocna prve asi 3.Potom to nechcela pozerat.

gab1sol
20. mar 2024

Minulý rok v januári to pozerali, ale posledným častiam nevenovali až takú pozornosť. Tento rok si už pozreli v januári všetky. Dievčatá budú mať teraz 6 a 8 rokov. Ale nebáli sa toho, vedeli, že to je film.

janamoto78
20. mar 2024

Môj to “pozerá” od 15 mesiacov. Vždy do troch minút pri tom zaspí ✌🏻

mima1608
20. mar 2024

Na jednotku som bola v kine ako 6 ročná, prakticky som s tými filmami rástla. Švagriná pustila malému 1,2 keď mal tuším 4 roky. Ak moja malá prejaví záujem, tak v 4-5 rokoch nevidím problém čo sa prvých dvoch dielov týka. Ostatné určite až neskôr.

alby2014
20. mar 2024

Majú 6 a 8 a sú veľký fanúšikovia, máme doma ilustorvane verzie, čítam to pred spaním, sme v 5 diely a čítam to už asi 2 rok. Videli prvých 5 dielov, ďalšie sú podľa mňa už ťažké.na pochopenie,.keďže postavy už sú sivé, nie čiernobiele. Osobné milujem ten svet, prvé tri diely sú úplne rozprávka a následne ako dospievajú postavy zahusťuje sa dej. Strašne chcú ísť do Londýna do toho múzea, reálne aj veria,ze ten svet je naozaj..počujem ich ako večer riešia, či by tiež mohli dostať list, keď budú mať 11 a či budú ako Hermiona, keďže rodičia sú muklovia. To, že postavy umierajú mi osobne nevadí, nechránim deti pred existenciou zla a smrti.

mima1608
20. mar 2024

@alby2014 joj, moje detstvo. Tiež sme s kamarátmi verili, že je to reálne a čakali sme pred 11 narodeninami list. Dovtedy sme si robili hodiny čarovania doma na záhrade, rôzne elixíry z byliniek z babkinej záhrady a podobne. Ja osobne by som mojej malej napríklad radšej dopriala takéto detstvo ako sedieť za PC, ako to má veľa dnešných detí.
Inak múzeum v Londýne je úžasné. Určite odporúčam, keď bude možnosť.

canany
20. mar 2024

U nas bola podmienka, ze precita knizky a potom pustim film, lebo ine ho pusti vlastna detska fantazia vramci svojho veku a ine dospelacka predstava monstra. Po skonceni prveho rocnika zacal citat, ale dary smrti este nevidel a ma uz 10 rokov.

janage
20. mar 2024

@canany u nás to bola dohoda. Akurát, že ja mám vášnivú čitateľku tak to precitala pomerne skoro. Vek si už presne nepamätám, ale knihy boli prečítané.

hanka50
20. mar 2024

Tak ja Harryho milujem, deti od par rokov tiez ( knihy ani za nic ,ale filmy ano) kolkokrat sa pytam v case volna ,co si pustili a oni ,ze Harryho ...doookola 😂maju 11 a 13...a poznaju to od piatich minimalne

ada90
20. mar 2024

U nas to dcérku chytilo v 1 ročníku ZŠ . Vždy prv knihy prečítala a až potom film. Tak to dodržiava doteraz a akurát číta 4.časť

canany
20. mar 2024

@janage ja uz rozmyslam, ze mu kupim HP v anglictine, lebo on ked uz nema co citat, cita uz precitane od zaciatku. Ja mam problem, ze co mu kupit. Teraz ma aj citacku, ale neujala sa, knizka je knizka.

322sima123
20. mar 2024

vobec by som im to nepustala.. pokial sa da tak ich od toho odhovorim

frantisska
20. mar 2024

Aj my sme sa cez Vianoce zapozerali tak pozeral aj syn 7-ročný s nami. Jednotka ho celkom bavila, pri dvojke už sa strácal a bál. Ale pozerali sme v angličtine. A teda asi počkáme pár rokov kým sa rozcita v angličtine a potom ponúkneme knihu originál. Ja som to videla keď to vyšlo, ale bola som v tom čase vo veku hlavných hrdinov. Dnes sa ta hranica akosi posúva.

dkethe
20. mar 2024

Moj syn prvak to este nevidel, najprv chce citat k nihu 😍 v lete asi hupsne na to, cista o106, porozumenie textu super.
Ja som HP fanusik, ale nie filmov, tie su obsahovo hrozne.

seli4
20. mar 2024

Môj ako 5 ročný videl najskôr iba prvé tri diely, veľmi sa mu páčili, nebál sa žiadnej postavy, videl už aj pán prsteňov to je podľa mňa horšie 😅🙈 už ako 6 ročný videl všetky časti a už teraz sa teší kedy si v zime všetky zopakuje 🙂 ale určite to nieje pre hocijakú povahu, detičky sú citlivé naozaj to nieje pre každého, takže ťažko určiť hranicu veku od kedy je tento film vhodný, musí rodič vedieť cítiť ako to vníma a znáša dieťa 💗 takže opatrne a postupne 🙂

ali0706
20. mar 2024

Akurat som tento tyzden nam tym rozmyslala, Lebo mensi 4,5 rocny poculi o tom v Skolke a chceli ale vysvetlovala som ze Este maju podla mna teda na to CAS. Starsi 7 rocny to tiez zatial nevidela, rozmyslam ale skor ze ked prejavili zaujem a asi chcu rozumiet co sa rozpravaju v Skolke ine deti ze si poziciame knizku z kniznice a precitame prvu cast

ivonluk
20. mar 2024

6 a 4 ročný videli všetky časti, už dávno, najradšej majú druhu a poslednú časť a najmenej štvrtú- tu osobne nemusím ani ja vo filmovej verzii. Veľa sa pýtajú, ja im všetko vysvetľujem aj veľa veci z kníh. V náväznosti na to začalo syna baviť lego a kupujeme len Harry potter, rovnako tak aj rôzne prútiky atd. Syn sa teší keď bude vedieť čítať aby si mohol knihy začať lúskať, sľúbila som že mu moje požičiam 😊 ps: ich obľúbená fakulta je slizolin 🙃

vuvu163
20. mar 2024

Ja som to pozerala už ako dospelá, veľmi sa mi to páčilo, je to veľmi zaujímavé, napínavé,.... Tak som počúvala pozadie Harrtho Pottera a to je teda okultné... A to dosť. Obyčajný človek, ktorý do toho nevidí tak to nepostrehne. Skúste si pregooglit internet v súvislosti Harry Potter a mágia, okultizmus... Sú o tom články, videa... Od ludi, ktorí do toho vidia...

martinkajedlicka
20. mar 2024

Nedovolím